Σάββατο, 18 Φεβρουάριος 2017 11:05

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Εκτός έδρας δοκιμασίες πριν τον τελικό…

Γράφτηκε από τον

Την προσεχή Τετάρτη στις 5 μ.μ. στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία θα γίνει το ματς γιορτή του Μεσσηνιακού ποδοσφαίρου.

Ο λόγος για τον τελικό του Κυπέλλου Μεσσηνίας όπου θα βρεθούν αντιμέτωπες η "Μαύρη Θύελλα" και η Αναγέννηση Παραλίας, οι δύο ομάδες δηλαδή που προηγούνται και στο βαθμολογικό πίνακα της Α' τοπικής. 

Πριν την μεταξύ τους αναμέτρηση της Τετάρτης όμως, προέχουν οι αγώνες πρωταθλήματος της 20ης αγωνιστικής που θα γίνουν σήμερα και αύριο. Το πρόγραμμα μάλιστα περιλαμβάνει εκτός έδρας δοκιμασίες και για τους δύο.

Η πρωτοπόρος Καλαμάτα θα φιλοξενηθεί από το Διαβολίτσι, την ομάδα με τις περισσότερες ισοπαλίες στο πρωτάθλημα (8). Η "Μαύρη Θύελλα" προέρχεται από πέντε σερί νίκες και θα αναζητήσει ένα ακόμη τρίποντο σε ένα ματς όπου θα προφυλαχθεί ο Βασίλης Αθανασόπουλος που δεν είναι απόλυτα έτοιμος. 

Η Αναγέννηση που βρίσκεται στην 2η θέση, εφτά βαθμούς πίσω από την Καλαμάτα, θα έχει ακόμη πιο δύσκολο έργο καθώς θα φιλοξενηθεί από την Κυπαρισσία. Ο Αντώνης Μαυρέας μάλιστα ενδέχεται να ξεκουράσει κάποιους παίκτες προκειμένου να τους έχει πιο φρέσκους στον τελικό της Τετάρτης. 

Επιστροφή στις νίκες θέλει ο Πανθουριακός

Ο Πανθουριακός είχε μια τριάδα συνεχόμενων αγώνων εκτός έδρας. Ξεκίνησε με διπλό στο Διαβολίτσι όμως στην συνέχεια έφερε ισοπαλίες σε Μεσσήνη και Πύργο Τριφυλίας με αποτέλεσμα το -5 από την κορυφή να γίνει -9. Μετά από δύο σερί ισοπαλίες θα προσπαθήσει να επιστρέψει στις νίκες στο εντός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας. Οι «ερυθρόλευκοι» του Αγγελου Σπάλα πάντως είναι σε καλή κατάσταση ενώ προέρχονται από το εντυπωσιακό 4-1 επί της Εράνης. 

Η ΑΕ Αβίας θα υποδεχθεί τον ΑΟ Φαραί σε ένα ματς όπου οι γηπεδούχοι θα προσπαθήσουν να πάρουν ένα θετικό αποτέλεσμα με το οποίο θα αυξήσουν τις λιγοστές ελπίδες που έχουν για παραμονή. Κάτι που δεν θα είναι βέβαια καθόλου εύκολο καθώς θα βρουν απέναντι τους μια εξαιρετικά φορμαρισμένη ομάδα που στα 12 τελευταία παιχνίδια της μετρά 8 νίκες, 4 ισοπαλίες και καμιά ήττα!

Ο Απόλλωνας θα υποδεχθεί στο γήπεδο «Γ. Λουκαρέας» τον Πάμισο. Στην μέση της βαθμολογίας βρίσκεται ο Απόλλωνας που από την περασμένη εβδομάδα έχει τον Μιχάλη Φασουλή στον πάγκο του και φιλοδοξεί να βελτιώσει την θέση του. Στην 4η θέση είναι ο Πάμισος που προέρχεται από νίκη επί του Τέλλου Άγρα και απέναντι στον Απόλλωνα θα ψάξει για το έκτο φετινό του διπλό.

Τοπικό ντέρμπι στους Γαργαλιάνους

Στους Γαργαλιάνους θα γίνει το τοπικό ντέρμπι του Τέλλου Άγρα με τον Μιλτιάδη, με τους γηπεδούχους να βρίσκονται χαμηλά στην βαθμολογία και τον Μιλτιάδη να φιγουράρει στην 5η θέση της Α' τοπικής. Αμφίβολοι οι Τσίμπιτσης και Γεωργόπουλος στον Τέλλο Άγρα που θέλει το τρίποντο για να ανέβει βαθμολογικά, ενώ κομπλέ θα παίξει ο Μιλτιάδης που προέρχεται από την ισοπαλία με τον δυνατό Πανθουριακό. Στα Φιλιατρά, η Εράνη θα υποδεχθεί τον Εθνικό Μελιγαλά σε ένα ματς όπου οι γηπεδούχοι θέλουν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα μετά την βαριά ήττα από τον Ολυμπιακό. Ο Εθνικός βρίσκεται στην 8η θέση και θα πάει στα Φιλιατρά για θετικό αποτέλεσμα στην προσπάθεια του να βελτιώσει και άλλο την βαθμολογική του θέση. 

Το πρόγραμμα 

Σάββατο 

Α.Ε. Αβίας - Α.Ο. Φαραί

Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ, 3.30 μ.μ.

Πλακογιάννης, Κασκάνης, Βρυώνης

Απόλλωνας Καλαμάτας - Πάμισος

Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 3.30 μ.μ.

Αλεξέας, Κυριόπουλος, Σ. Τσαούση

Κυπαρισσία - Αναγέννηση Παραλίας

Γήπεδο Κυπαρισσίας, 3.30 μ.μ.

Νίκας, Αθανασοπούλου, Γκούμας

Πανθουριακός - Ολυμπιακός Καλαμάτας

Γήπεδο Ασπροχώματος, 3.30 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Τσουκάλη, Μπασιλάρης

 

Κυριακή 

Διαβολίτσι - Καλαμάτα

Γήπεδο Διαβολιτσίου, 3.30 μ.μ.

Νικολόπουλος, Τσοπανάκης, Κυριόπουλος

Τέλλος Άγρας - Μιλτιάδης

Γήπεδο Γαργαλιάνων, 3.30 μ.μ.

Αλεξέας, Βρυώνης, Γιαννακλής

Εράνη - Εθνικός Μελιγαλά

Γήπεδο Φιλιατρών, 3.30 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Γιαννέτσος, Τσίρμπας

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 19 αγώνες)

1. Καλαμάτα 49-8 50

2. Αναγέννηση Παραλίας 35-14 43

3. Πανθουριακός 50-14 41

4. Πάμισος 43-18 38

5. Μιλτιάδης 27-19 35

6. Α.Ο. Φαραί 28-17 32

7. Κυπαρισσία 20-23 29

8. Εθνικός Μελιγαλά 23-23 28

9. Απόλλωνας Καλαμάτας 20-32 23

-. Ολυμπιακός Καλαμάτας 24-24 23

11. Διαβολίτσι 18-25 20

12. Εράνη 19-37 18

13. Τέλλος Αγρας 20-39 15

14. Ανδρούσα 11-32 14

15. Αβία 11-37 7

16. Αστέρας Αρφαρών 11-44 5

 

* Ο Αστέρας Αρφαρών έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.