Δευτέρα, 20 Φεβρουάριος 2017 18:35

ΗΡΑΚΛΗΣ - ΑΙΑΣ 1-3: Πήρε το ντέρμπι και ανέβηκε στην 3η θέση!

Γράφτηκε από τον

Σπουδαία εκτός έδρας νίκη σημείωσε χθες το βράδυ ο Αίας που νίκησε στο "Π. Μπαχράμης" τον Ηρακλή Καλαμάτας με 3-1.

Εγινε ένα συναρπαστικό σε εξέλιξη παιχνίδι, όπου οι φιλοξενούμενοι κατόρθωσαν να επικρατήσουν σημειώνοντας 3 γκολ και χάνοντας ευκαιρίες. Οι γηπεδούχοι δημιούργησαν ευκαιρίες, αλλά δεν μπόρεσαν να τις αξιοποιήσουν, έχοντας δύο δοκάρια, δύο χαμένα πέναλτι και το μόνο που κατάφεραν ήταν να μειώσουν προσωρινά το σκορ στο 67' σε 1-2.

Με το παραπάνω αποτέλεσμα και σε συνδυασμό με την ήττα του Ασπροχώματος, ο Αίας ανέβηκε στην 3η θέση της βαθμολογίας, που οδηγεί στην Α' τοπική. Αντίθετα ο Ηρακλής έχασε έδαφος παραμένοντας στην 5η θέση.

Φάσεις - γκολ  

 Στο 1ο λεπτό ο Αίας έχασε διπλή ευκαιρία για να σκοράρει όταν τα αλλεπάλληλα σουτ των Αντεμάι και Διονυσόπουλου απέκρουσε ο Κουκούτσης. Στο 6' από εξαιρετική πάσα του Αντεμάι, ο Πανταζής με ωραίο πλασέ έκανε το 0-1. Στο 18' μετά από κάθετη πάσα ο Πανταζής με πλασέ έστειλε την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 34' ο Σπαντιδέας έκανε το γυριστό σουτ μέσα από την περιοχή, ο Μπαχράμης βρήκε λίγο την μπάλα με τα χέρια και στη συνέχεια κτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι. Ενα λεπτό μετά ο Ψωρομύτης με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Στο 46' κάθετη πάσα του Διονυσόπουλου για τον Αντεμάι, αυτός έκανε το πλασέ και έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 50' ο Σπαντιδέας κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή του από αμυντικό. Το εκτέλεσε ο ίδιος στέλνοντας την μπάλα άουτ από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 67' ο Διονυσόπουλος με διαγώνιο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή έστειλε την μπάλα στην απέναντι γωνία της εστίας του Κουκούτση και "έγραψε" το 0-2. Στο 78' ο Γκελγκέρια με κοντινή κεφαλιά μείωσε προσωρινά σε 1-2. Στο 83' μετά από εξοχή ενέργεια του Παυλέα, ο Πανταζής με πλασέ σημείωσε το 1-3. Στο 87' σουτ του Πραστέλα έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε σε χέρι αμυντικού και ο διαιτητής Σκόρδος σφύριξε πέναλτι. Το εκτέλεσε ο Ψωρομύτης και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

ΗΡΑΚΛΗΣ: Κουκούτσης, Τζ. Παπαδέας, Ζαφειρόπουλος, Πραστέλλας, Φαράντος (77' λ.τρ. Μπρακούλιας), Γ. Παπαδέας (46' Κατσαρός), Κωνσταντόπουλος, Ψωρομύτης, Γκελγκέρια, Μουρούφας, Σπαντιδέας.

 

ΑΙΑΣ: Μπαχράμης, Αλεξανδρόπουλος (75' Περιβολάρης), Κουλουμπός, Λαγωνικάκος, Παυλέας, Στραβάκος (84' Μπαζίγος), Παλιατσέας, Ζαφείρης (65' Καραγιάννης), Αντεμάι, Διονυσόπουλος, Πανταζής.