Δευτέρα, 06 Μαρτίου 2017 11:10

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΧΑΛΚΙΔΑ 0-1: Τον… πληγώνει η έδρα

Γράφτηκε από τον
ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ - ΧΑΛΚΙΔΑ 0-1: Τον… πληγώνει η έδρα

Το εντυπωσιακό κρεσέντο της Χαλκίδας συνεχίστηκε και χθες στην Πύλο, με την ομάδα της Εύβοιας να επικρατεί 1-0 του Τσικλητήρα.

Ηταν ένα ματς που κρίθηκε στις λεπτομέρειες, με τον Ανέστη να σκοράρει με κεφαλιά στο 74' μετά από εκτέλεση φάουλ.

Η Μεσσηνιακή ομάδα δεν πραγματοποίησε άσχημη εμφάνιση και δικαιούνταν την ισοπαλία, όμως πλήρωσε μια αδράνεια σε μία στημένη φάση και έφυγε με άδεια χέρια για δεύτερο σερί ματς από το γήπεδο της. 

Την… πάτησε για δεύτερη σερί φορά

Τέτοιες ήττες πάντως ενδέχεται να τις στοιχίσουν στο φινάλε, αφού όταν δεν μπορείς να κερδίσεις ένα ματς, θα πρέπει να προσπαθείς να μην το χάνεις και σε αυτό το κομμάτι ο Τσικλητήρας την… πάτησε για δεύτερη φορά μετά το ματς με τον Φωστήρα.

Ετσι είδε τη διαφορά από την τελευταία θέση να μειώνεται στους πέντε βαθμούς και ενώ ακολουθούν δύσκολα ματς με Παναχαϊκή και Ερμιονίδα…

Στον αντίποδα η Χαλκίδα συνέχισε την ξέφρενη πορεία της κατακτώντας τρίτο σερί διπλό (μετά από Φωστήρα και Παναρκαδικό) και μάλιστα με το ίδιο σκορ 0-1 και διατηρήθηκε στην 4η θέση της βαθμολογίας.

Ο χθεσινός αγώνας ήταν ντέρμπι εντός και… εκτός γηπέδου, με την κερκίδα να είναι κατάμεστη από 400 και πλέον Πυλιώτες, ενώ αισθητή έκαναν την παρουσία τους οι 50 οπαδοί της Χαλκίδας.

Λίγα πράγματα στο πρώτο μέρος

Οι δύο ομάδες πρόσεχαν τα μετόπισθεν στο ξεκίνημα και πρώτη απείλησαν οι φιλοξενούμενοι στο 12' όταν ο Βαλκάνος πλάσαρε με τον Θάνο να διώχνει και τον Βεζυρτζόγλου να σουτάρει ψηλά άουτ.

Μετά το πρώτο 20λεπτο οι γηπεδούχοι ανέβασαν την απόδοση τους και στο 25' το γυριστό σουτ του Κερμενίδη δεν βρήκε στόχο, όπως συνέβη και με το διαγώνιο σουτ του Μάνικου στο 41'.

Καλές ευκαιρίες με Ρούσση και Τσάτσο

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Νίκου Κακαλέτρη μπήκε πιο δυνατά και στο 48' έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν ύστερα από κόρνερ του Τσάτσου η κεφαλιά του Ρούσση έφυγε σύριζα άουτ.

Δύο λεπτά αργότερα μετά από κόρνερ του Κερμενίδη και σύγχυση στην περιοχή, ο Μπακομήτρος έδιωξε σωτήρια με τάκλιν σε κόρνερ μπροστά από τον Πύλιο που ετοιμαζόταν να σκοράρει.

Το ματς είχε γρήγορο ρυθμό και στο 54' την εκτέλεση φάουλ του Πολίτη έδιωξε ο Θάνος.

Δύο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έχασαν νέα καλή ευκαιρία με τον Κερμενίδη να δίνει κάθετα στον Τσάτσο, το συρτό σουτ του οποίου απομάκρυνε με τα πόδια ο Ντουμάνης.

Στο 74' το γκολ ο Ανέστης 

Μετά από μία ώρα αγώνα έπεσε ο ρυθμός με την Χαλκίδα να ανεβάσει ταχύτητα χωρίς όμως να βγάζει φάσεις.

Τελικά το γκολ σημειώθηκε από μία στημένη φάση… 

Ηταν το 74' όταν ο Στεργιανός εκτέλεσε ένα φάουλ σαν κοντινό κόρνερ και ο αμαρκάριστος Ανέστης με κοντινή κεφαλιά έκανε το 0-1, σαν σε… προπόνηση.

Στο τελευταίο τέταρτο οι γηπεδούχοι βγήκαν μπροστά και προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, όμως δεν είχαν τον τρόπο να απειλήσουν την εστία του Ντουμάνη.

Η μοναδική καλή στιγμή ήταν στο 82' όταν το σουτ του Τσώνη έξω από την περιοχή έφυγε ένα μέτρο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Καλή ήταν σε γενικές γραμμές η διαιτησία του Καλογεράκου (Ζακύνθου) και των βοηθών του Ασημακόπουλου και Λιάπη (Πειραιά).

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Θάνος, Καραμπάς, Σεντεμέντες (87' Μπίζος), Ρούσσης, Ζαχαρόπουλος (84' Ρήγας), Κυριαζόπουλος, Κερμενίδης (77' Τσώνης), Τσάτσος, Γραμματικόπουλος, Πύλιος, Μάνικος.

ΧΑΛΚΙΔΑ: Ντουμάνης, Στεργιανός, Θωμάς, Μπακομήτρος, Ανέστης, Καραμπάς, Μπαλού (87' Αντμίρ), Ντελέκος, Βεζυρτζόγλου (92' Σάμαρης), Πολίτης (88' Ζυγογιάννης), Βαλκάνος.