Δευτέρα, 06 Μάρτιος 2017 18:34

ΟΜΟΝΟΙΑ - ΔΩΡΙΟ 0-1: Την έριξε από την κορυφή

Γράφτηκε από τον

Με εκτός έδρας νίκη το Δώριο σταμάτησε το σερί των 5 ήττων του στα προηγούμενα παιχνίδι και νίκησε με 1-0 στο "Γ. Λουκαρέας" την Ομόνοια με 1-0.

Μια νίκη που σταμάτησε ένα αρνητικό σερί για την ομάδα του Δωρίου που κρατούσε από την 15η αγωνιστική (τότε είχε ηττηθεί εντός έδρας από τον Ακρίτα Κορώνης), ενώ την αμέσως προηγούμενη είχε πετύχει επιβλητική νίκη επίσης εκτός έδρας με 5-1 επί του Νέου Αρι. Το Δώριο έπαιξε έξυπνα, καθώς μετά το γκολ που πέτυχε στο 14ό λεπτό, θωράκισε την άμυνα του και επιδίωξε με αντεπιθέσεις να βάλει και κάποιο άλλο γκολ, ώστε να "κλειδώσει" τη νίκη του. 

Η Ομόνοια, μπορεί να βρέθηκε πίσω στο σκορ όμως στη διάρκεια του αγώνα δημιούργησε αρκετές φάσεις όχι μόνο για να ισοφαρίσει, αλλά να κερδίσει και με μεγάλο σκορ. Οι παίκτες του όμως δεν μπόρεσαν να σκοράρουν σε κάποια από τις ευκαιρίες που δημιούργησαν και έτσι ήρθε η ήττα. 

Με την ήττα αυτή, αλλά και σε συνδυασμό με τη νίκη της Σπερχογείας, την ίδια ώρα, η Καλαματιανή ομάδα βρέθηκε μετά από καιρό στη δεύτερη θέση

Το γκολ

Στο 14' δε διεκδίκηση της μπάλας στον αέρα από Γκιάτα και Κοστρίβα, ο πρώτος βρέθηκε στο έδαφος με τον διαιτητή Λάμια να σφυρίζει πέναλτι. Ο Βεσέλης ευστόχησε από τα 11 βήματα και έβαλε μπροστά στο σκορ το Δώριο.

Οι καλές στιγμές

Στο 5' σέντρα του Π. Καπόγλη στη μικρή περιοχή ο Κωστόπουλος μόνος απέναντι στο Δήμα, με πλασέ έστειλε την μπάλα άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 13' σέντρα του Κοστρίβα στο β' δοκάρι, ο Δημόπουλος έκανε το πλασέ και η μπάλα κατέληξε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο 23' ο Κωστόπουλος "έκοψε" την μπάλα στο πέναλτι για τον Π. Καπόγλη, αυτός με σουτ στην κίνηση την έστειλε στο οριζόντιο, στη συνέχεια έσκασε στο έδαφος με τους γηπεδούχους να φωνάζουν ότι πέρασε τη γραμμή του τέρματος και έπρεπε να μετρήσεις το γκολ, αλλά ο διαιτητής έδειξε παίζετε. Στο 30' σε μπροστινή μπαλιά στην πλάτη της άμυνας, ο Σταμάτης πλάσαρε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 33' ο Σταμάτης μπήκε στην περιοχή σούταρε απέκρουσε ο Ποτηριάδης, η μπάλα έφτασε στο σημείο του πέναλτι και ο Κατσίβας πήγε να κάνει την κεφαλιά και να σκοράρει σε κενή σχεδόν εστία, όμως τον πρόλαβε αμυντικός και με κεφαλιά την έδιωξε. Στο 40' ο Δημόπουλος "έκοψε" την μπάλα στο ύψος του πέναλτι για τον Σπυρόπουλο και αυτός με πλασέ την έστειλε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 53' ο Κωστόπουλος με ατομική ενέργεια απέφυγε έναν αμυντικό μπήκε στη μικρή περιοχή πλάσαρε για να αποκρούσει σωτήρια ο Δήμας. Στο 65' σέντρα του Αρβανίτη, ο Δημόπουλος κινήθηκε στο β' δοκάρι και μόνος απάνεντι στον Δήμα, αντί να βρει την μπάλα με το κεφάλι ώστε να σκοράρει τη βρήκε με το στήθος και μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Δωρίου. Στο 68' σε αντεπίθεση του Δωρίου ο Κομάν βγήκε μόνος του απέναντι στον Ποτηριάδη σούταρε, αλλά ο τελευταίος κατάφερε να αποκρούσει. Στο 78' νέα αντεπίθεση για το Δώριο με τον Βεσέλη να βγαίνει τετ-α-τετ με τον Ποτηριάδη, που τον πρόλαβε έβαλε την κόντρα και έδιωξε την μπάλα. Στο 80' ο Π. Παπαδέας "έκοψε" την μπάλα στον Κωστόπουλο και αυτός από τη γωνία της μικρής σούταρε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 90' ο Αρβανίτης έκανε τη σέντρα και ο Σπυρόπουλος με καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Στο 94' ο Κοστρίβας έπαιξε το 1-2 με Θ. Παπαδέα μπήκε στην περιοχή και μόνος απέναντι στο Δήμα πλάσαρε άουτ από το οριζόντιο δοκάρι.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Ποτηριάδης, Κοστρίβας, Δημητρίου, Αρβανίτης, Ηλ. Καπόγλης, Κωστόπουλος, Δημόπουλος, Σπυρόπουλος, Χάντζος (70' λ.τρ. Αντωνακόπουλος), Π. Καπόγλης (46' Π. Παπαδέας), Φλέσσας (80' Αθ. Παπαδέας).

ΔΩΡΙΟ: Δήμας, Γεωργιόπουλος, Κομάν, Μπόρα, Πετριτάϊ, Ζέππος, Γκιάτα, Μεμά, Βεσέλης, Σταμάτης (81' Κυριακόπουλος), Κατσίβας (60' Παπαδόπουλος).

Πλήγωσε την πρώην ο Μπουραντώνης 

Ο προπονητής του Δωρίου Σωτήρης Μπουραντώνης, επέστρεψε χθες στο "Γ. Λουκαρέας" ως αντίπαλος της πρώην ομάδας του. Όσο και να αισθανόταν ιδιαίτερα για αυτό το παιχνίδι, αφοσιώθηκε στην ομάδα του και επιχείρησε να πάρει ένα θετικό αποτέλεσμα. Το Δώριο ήθελε πολύ μια νίκη, την οποία είχε στερηθεί στα προηγούμενα 5 παιχνίδια, που είχε μόνο ήττες. Μάλιστα, κατάφερε να πάρει το τρίποντο, με ελλειπές ρόστερ, καθώς παρατάχθηκε στο ματς με ελλείψεις, καθώς απουσίαζαν για διάφορους λόγους οι Μπουραντώνης, Πετράκος, Τασιόπουλος και οι Κωστέας, Αρβανίτης, που αποχωρήσαν πρόσφατα από την ομάδα.