Σάββατο, 18 Μάρτιος 2017 11:02

Α' ΤΟΠΙΚΗ: Τα βλέμματα στο Καλαμάτα - Αναγέννηση

Γράφτηκε από τον

 

Το ντέρμπι κορυφής που θα γίνει αύριο Κυριακή στο γήπεδο του Μεσσηνιακού (4 μ.μ.) ανάμεσα στην πρωτοπόρο Καλαμάτα και την δεύτερη Αναγέννηση ξεχωρίζει από το πρόγραμμα της 23ης αγωνιστικής και είναι ένα ματς που μπορεί να δώσει τέλος από τώρα στην υπόθεση τίτλος. 

Οκτώ αγωνιστικές πριν το φινάλε, η Καλαμάτα έχει ένα προβάδισμα εφτά βαθμών και σε περίπτωση νίκης την Κυριακή θα πάει την διαφορά στους 10 και ουσιαστικά θα εξασφαλίσει από τώρα τον τίτλο, καθώς η διαφορά θα είναι σχεδόν αδύνατο να καλυφθεί στις εφτά αγωνιστικές που θα απομένουν.

Η Αναγέννηση θα πάει στο ματς ως αουτσάιντερ αλλά και χωρίς άγχος μιας και στις τάξεις της γνωρίζουν ότι η Καλαμάτα είναι το ακλόνητο φαβορί για τον τίτλο. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι δεν θα χτυπήσουν το ματς. Οπως έδειξαν και στον πρόσφατο τελικό του Κυπέλλου, όπου έχασαν με 1-0 στην παράταση, είναι σε θέση να κοιτάξουν στα μάτια την Καλαμάτα για αυτό και θα διεκδικήσουν τις πιθανότητες που έχουν για νίκη αύριο. Μια νίκη που αν έρθει θα μειώσει την διαφορά των δύο ομάδων στους 4 βαθμούς και θα δώσει νέο ενδιαφέρον στο πρωτάθλημα. 

Αγωνιστικά και οι δύο ομάδες δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα και έτσι τόσο οι Τάσος Χατζηαγγελής στην Καλαμάτα όσο και ο Αντώνης Μαυρέας στην Αναγέννηση θα έχουν όλους τους παίκτες στην διάθεση τους.

Πέρα από τον πρόσφατο τελικό όπου έπαιξαν οι δύο ομάδες, έχουν συναντηθεί άλλη μια φορά στον πρώτο γύρου του πρωταθλήματος, όταν η Καλαμάτα είχε επικρατήσει με 2-0 χάρη σε δύο γκολ που είχαν πετύχει οι Αθανασόπουλος (63') και Τσουλάκος (65'). Μάλιστα από τότε η Αναγέννηση δεν έχει γνωρίσει ξανά την ήττα στο πρωτάθλημα!

Ενδιαφέρον ματς στην Ανδρύσα

Το δεύτερο ματς της αγωνιστικής που παρουσιάζει βαθμολογικό ενδιαφέρον είναι αυτό που θα γίνει στην Ανδρούσα όπου η τοπική ομάδα θα υποδεχθεί τον Τέλλο Αγρα. 

Η ομάδα των Γαργαλιάνων βρίσκεται στην 14η θέση της βαθμολογίας, δύο βαθμούς πάνω από την Ανδρούσα που είναι στην 14η θέση. Μια θέση που θα οδηγήσει σε υποβιβασμό αν υποβιβαστεί ο Τσικλητήρας από την Γ' εθνική. Ενα άσχημο σενάριο που όμως δεν είναι πλέον απίθανο για αυτό και τόσο η Ανδρούσα όσο και ο Τέλλος Αγρας θέλουν σε κάθε περίπτωση να βρεθούν πάνω από την 14η θέση και να είναι σίγουροι για την παραμονή χωρίς να περιμένουν το τι θα κάνει ο Τσικλητήρας. 

Το μεταξύ τους παιχνίδι λοιπόν θα κρίνει πολλά όσον αφορά το ποια ομάδα θα τερματίσει τελικά στην 14η θέση. 

Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ότι η Ανδρούσα δεν έχει καμιά νίκη στην έδρα της φέτος ενώ από την άλλη ο Τέλλος Αγας δεν έχει καμιά εκτός έδρας νίκη.

Αγωνιστικά, ο Τέλλος Αγρας δεν θα έχει για τα επόμενα πέντε ματς πρωταθλήματος τον αρχηγό του Λυκούργο Ν. Ανδρώνη λόγω τιμωρίας ενώ στο ματς με την Ανδρούσα επιστρέφουν οι Λυκούργος Χ. Ανδρώνης και Κ. Γεωργόπουλος που εξέτισαν τις ποινές τους καθώς και ο Πότσης που αποθεραπεύτηκε. Από την άλλη η Ανδρούσα προχώρησε τις προηγούμενες μέρες σε λύση της συνεργασίας της με τον προπονητή Στάθη Βανικιώτη. Μέχρι χθες το απόγευμα δεν είχε βρεθεί ο αντικαταστάτης του και αν δεν αλλάξει κάτι σήμερα, την ομάδα θα κοουτσάρει αύριο ο γενικός αρχηγός Γιώργος Κολυβάρης με τον παίκτη - που είναι και γυμναστής - Φώτη Γεωργιόπουλο. 

Από τα υπόλοιπα ματς ξεχωρίζει αυτό που θα γίνει στο Ασπρόχωμα, όπου ο τρίτος της βαθμολογίας Πανθουριακός αγωνίζεται  εντός έδρας με την 7η Κυπαρισσία. Ο τέταρτος Πάμισος φιλοξενείται από τον 5ο (μαζί με τον Α.Ο. Φαραί) Μιλτιάδη (θα αγωνιστεί με αρκετές απουσίες) σε ένα ακόμη ενδιαφέρον παιχνίδι. Ο Εθνικός Μελιγαλά θα υποδεχθεί τον ανεβασμένο Απόλλωνα Καλαμάτας που προέρχεται από δύο συνεχόμενες νίκες ενώ στα Φιλιατρά η Εράνη που έχει μαζέψει 7 βαθμούς στα τρία τελευταία παιχνίδια της θα υποδεχθεί την Αβία που πλέον δεν έχει πολλές πιθανότητες για παραμονή στην κατηγορία. Τέλος, στο «Γ. Λουκαρέας» ο Ολυμπιακός Καλαμάτας θα υποδεχθεί το Διαβολίτσι το οποίο θέλει βαθμούς για να απομακρυνθεί και άλλο από την 14η θέση, η οποία θα οδηγήσει σε υποβιβασμό μόνο αν υποβιβαστεί ο Τσικλητήρας Πύλου από την Γ' εθνική. 

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Σάββατο 

Μιλτιάδης - Πάμισος

Γήπεδο Πύργου Τριφυλίας, 4 μ.μ.

Καρβούνης, Γκούμας, Γεωργαντάς

Ολυμπιακός Καλαμάτας - Διαβολίτσι

Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 4 μ.μ.

Πλακογιάννης, Αθανασοπούλου, Σ. Τσαούση

Εθνικός Μελιγαλά - Απόλλωνας Καλαμάτας

Γήπεδο Μελιγαλά, 4 μ.μ.

Σερεμέτης, Κασκάνης, Τσοπανάκης

 

Κυριακή 

Καλαμάτα - Αναγέννηση Παραλίας

Γήπεδο Μεσσηνιακού, 4 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Τσίρμπας, Τσουκάλη

Εράνη - Α.Ε. Αβίας 

Γήπεδο Φιλιατρών, 4 μ.μ.

Τουρλομούσης, Μανιατέας, Αντωνόπουλος

Πανθουριακός - Κυπαρισσία 

Γήπεδο Ασπροχώματος, 4 μ.μ.

Λάμιας, Τσοπανάκης, Σταυρόπουλος

Ανδρούσα - Τέλλος Άγρας

Γήπεδο Ανδρούσας, 4 μ.μ.

Νίκας, Αθανασοπούλου, Κασκάνης

 

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

(σε 22 αγώνες)

1. Καλαμάτα 54-9 57

2. Αναγέννηση Παραλίας 40-15 50

3. Πανθουριακός 53-16 46

4. Πάμισος 50-19 44

5. Α.Ο. Φαραί 30-20 36

-. Μιλτιάδης 29-25 36

7. Κυπαρισσία 24-24 34

8. Εθνικός Μελιγαλά 25-26 30

9. Απόλλωνας Καλαμάτας 26-35 29

10. Ολυμπιακός Καλαμάτας 28-28 27

11. Εράνη 21-37 25

12. Διαβολίτσι 19-34 21

13. Τέλλος Αγρας 24-44 19

14. Ανδρούσα 15-35 17

15. Αβία 14-40 10

16. Αστέρας Αρφαρών 11-47 5

 

* Ο Αστέρας Αρφαρών έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα.