Τετάρτη, 29 Μάρτιος 2017 12:43

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Εκτός με Ηρακλή Ξυλοκάστρου και μετά απευθείας στον τελικό του 7ου ομίλου

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Εκτός με Ηρακλή Ξυλοκάστρου και μετά απευθείας στον τελικό του 7ου ομίλου

Τον Κυπελλούχο Κορινθίας Ηρακλή Ξυλοκάστρου έφερε στο δρόμο της "Μαύρης Θύελλας" η χθεσινή κλήρωση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών που έγινε στην Αθήνα.

Μια κλήρωση που δεν είναι ιδιαίτερα καλή - όσο αφορά την α' φάση - για την Μεσσηνιακή ομάδα, καθώς το παιχνίδι θα είναι νοκ άουτ (όπως όλα στο θεσμό) και θα γίνει στην έδρα του Ηρακλή στην Κορινθία στις 5 Απριλίου 

Το θετικό είναι όμως ότι (σύμφωνα με την κλήρωση) αν περάσει με νίκη από το Ξυλόκαστρο η Καλαμάτα, θα πάει απευθείας στον τελικό του ομίλου, αφού στον ημιτελικό θα παίξουν οι δύο νικητές των άλλων αγώνων της α' φάσης.

Η Καλαμάτα δηλαδή με δύο νίκες μπορεί να βγει πρώτη στον όμιλο και να πάει στην τελική φάση, εκεί όπου θα συμμετέχουν οι 9 νικήτριες ομάδες των ομίλων και με νοκ άουτ αγώνες θα αναδειχθεί η Κυπελλούχος ομάδας της χώρας. 

Αναλυτικά τα ζευγάρια στον 7ο όμιλο όπου ανήκει η Καλαμάτα είναι Ηρακλής Ξυλοκάστρου - Καλαμάτα, ΑΟ Κατασταρίου - Κεραυνός Αγ. Βασιλείου και ΑΟ Σάμης - Πανηλειακός. 

Όσον αφορά τις ημερομηνίες διεξαγωγής των αγώνων, τα πρώτα ματς θα γίνουν στις 5 Απριλίου. Η δεύτερη αγωνιστική (εκεί όπου η Καλαμάτα θα περάσει άνευ αγώνα αν έχει προκριθεί απέναντι στον Ηρακλή) θα γίνουν στις 12 Απριλίου και ο τελικός του ομίλου στις 19 Απριλίου.

Στην συνέχεια οι αγώνες της τελικής φάσης μεταξύ των 9 νικητών των ομίλων θα γίνουν στις 26/4, 3/5, 10/5 και στις 20 Μαΐου ο τελικός. 

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την κλήρωση - με εξαίρεση τον τελικό του ομίλου που δεν διευκρινίζεται αν θα γίνει σε έδρα κάποιας ομάδας ή σε ουδέτερο - η Καλαμάτα όσο προχωρά θα παίζει εντός έδρας σε όλες τις επόμενες φάσεις μέχρι τον ημιτελικό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών!

Ποιος είναι ο Ηρακλής 

Ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου είναι μια από τις ιστορικές ομάδες της Κορινθίας με έτος ίδρυσης το 1928. Πρόεδρος είναι ο 

Δημήτρης Δημητρόπουλος ενώ στον πάγκο είναι ο Νίκος Κολυμάδης, που στο παρελθόν ήταν παίκτης της Κορίνθου.

Το μεγάλο όνομα της ομάδας είναι ο Μιχάλης Καφαντάρης. Έμπειρος επιθετικός που στο παρελθόν έπαιξε μέχρι και στην Β' εθνική με την Καλλιθέα ενώ έχει αγωνιστεί και στην Κόρινθο. 

Ο ακραίος μπακ Ανδρέας Πιλαφάς είναι επίσης ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. 

Το γήπεδο είναι κοντά στο λιμάνι, είναι αρκετά μικρό και έχει πλαστικό τάπητα, που όπως πληροφορηθήκαμε δεν είναι σε ιδιαίτερα καλή κατάσταση. 

Στον τελικό του κυπέλλου Κορινθίας ο Ηρακλής νίκησε την Κόρινθο 2006 στην διαδικασία των πέναλτι. 

Στο πρωτάθλημα είναι στην 5η θέση της α' τοπικής, εκεί όπου οδηγεί την κούρσα ο Πέλοπας Κιάτου με 4 βαθμούς διαφορά από την δεύτερη Κόρινθο.

Πως υποδέχθηκαν την κλήρωση με "Μαύρη Θύελλα"

Μεγάλες στιγμές περιμένουν να ζήσουν στο ματς απέναντι στην "Μαύρη Θύελλα" στον Ηρακλή Ξυλοκάστρου. Στην επίσημη σελίδα του συλλόγου στο facebook γίνεται λόγος για μεγάλο παιχνίδι και δυνατές συγκινήσεις...

Αναλυτικά η σελίδα του Ηρακλή αναφέρει: "Μεγάλες στιγμές αναμένεται να ζήσει το Ξυλόκαστρο και το "Σωτήρης Αγγελόπουλος" για ακόμα μία φορά με τον Ηρακλή Ξυλοκάστρου 1928! Την ερχόμενη Τετάρτη 5 Απριλίου εκπροσωπούμε ολόκληρο το Κορινθιακό ποδόσφαιρο και υποδεχόμαστε τη "Μαύρη Θύελλα" του ελληνικού ποδοσφαίρου, την Π.Σ. Καλαμάτα σε αγώνα νοκ-άουτ για την πρόκριση στην επόμενη φάση!

Το ταξίδι ξεκίνησε! Ο ιστορικός Γηραιός του Ξυλοκάστρου πανέτοιμος να μας προσφέρει και άλλες δυνατές συγκινήσεις"!

Τσάκωνας: "Μας ενδιαφέρει το Κύπελλο"

Στην "Μαύρη Θύελλα" ο αντιπρόεδρος Δημήτρης Τσάκωνας τονίζει πως ο Ηρακλής είναι μια άγνωστη στην Καλαμάτα ομάδα και σημειώνει πως οι «μελανόλευκοι» θα ψάξουν τη διάκριση στο θεσμό του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

 

"Είναι μια άγνωστη σε εμάς ομάδα ο Ηρακλής Ξυλοκάστρου αλλά για να πάρει το Κύπελλο σίγουρα θα έχει μια καλή δυναμικότητα. Εμείς ενδιαφερόμαστε για το Κύπελλο, θέλουμε να έχουμε μια καλή παρουσία και να φτάσουμε όσο ψηλότερα γίνεται".