Δευτέρα, 03 Απρίλιος 2017 19:05

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ - ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ 3-3: Εχασε στο 85' τη νίκη, αλλά ελπίζει για παραμονή

Γράφτηκε από τον

Πλούσιο θέαμα πρόσφεραν το Σάββατο το απόγευμα στο "Στ. Παπαδόπουλος" Μεσσηνιακός και Ασπρόχωμα, φέρνοντας χορταστική ισοπαλία με σκορ 3-3.

Οι "πράσινοι" μπορεί να έχασαν στο φινάλε ένα "χρυσό" τρίποντο, όμως συνεχίζουν να ελπίζουν σε παραμονή μετά την χθεσινή εντός έδρας ισοπαλία του Ολυμπιακού Ανάληψης με το Δώριο.

Από την άλλη το Ασπρόχωμα έφερε την πρώτη του ισοπαλία μετά από δέκα νίκες και δύο ήττες (τελευταία και πάλι με τον Μεσσηνιακό 0-0 στο γήπεδο Ασπροχώματος) και έκανε ένα ακόμη βήμα για την άνοδο στην Α' τοπική (θέλει 2 βαθμούς στις 2 τελευταίες αγωνιστικές).

Το 3-3 κρίνεται δίκαιο με βάση τη συνολική εικόνα των δύο ομάδων, με τον Μεσσηνιακό να προηγείται 2-0, το Ασπρόχωμα να ισοφαρίζει πριν το ημίχρονο και τους "πράσινους" να προηγούνται και πάλι στο 69' με τον Δημητρίου... 

Ομως ένας πρώην παίκτης του Μεσσηνιακού, ο Παναγιώτης Παπανικολόπουλος πέντε λεπτά πριν το φινάλε ισοφάρισε με κεφαλιά.

Προηγήθηκε 2-0 ο ΜΓΣ, ισοφάριση πριν το ημίχρονο

Μόλις στο 1' ο Μαγουλιανίτης εκτέλεσε το κόρνερ και ο Γιαννακόπουλος με το σώμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Οι γηπεδούχοι που ήξεραν πως έπαιζαν... κατηγορία σε αυτό το ματς, ήταν καλύτεροι και στο 22' έκαναν το 2-0 με τον Νούλα να βρίσκει με πάσα στην πλάτη της άμυνας τον... δαιμόνιο Δημητρίου και εκείνος με πλασέ στην κίνηση να νικά και πάλι τον Βασιλόπουλο.

Η ομάδα του Β. Σκουρλέτη μείωσε στο 27' με τον Ηλιόπουλο να τροφοδοτεί με κεφαλιά τον Πετσόπουλο και τον τελευταίο να κάνει με σουτ μέσα από την περιοχή το 2-1.

Στο 33' ύστερα από σέντρα του Δημητρίου ο Βασιλόπουλος έχασε την μπάλα και ο Γιαννακόπουλος σούταρε, όμως ο βραχύσωμος γκολκίπερ του είπε "όχι".

Το Ασπρόχωμα απείλησε στο 43' με το συρτό σουτ του Φίλιου να φεύγει μόλις άουτ, όμως ακριβώς στην εκπνοή (45') ο πρώτος σκόρερ της Α1 τοπικής δεν λάθεψε... Ο Ντάσης σέντραρε, ο Τσίρμπας πήρε την γυριστή κεφαλιά και ο Φίλιος από κοντά με σουτ ισοφάρισε σε 2-2.

Ο Δημητρίου το 3-2 στο 69'

Στο δεύτερο μέρος ο Μεσσηνιακός είχε τα ηνία και στο 63' ο κορυφαίος της αναμέτρησης, Δημητρίου με σουτ σημάδεψε το αριστερό δοκάρι.

Δύο λεπτά αργότερα ο Θεοδωρόπουλος έδωσε κάθετα στον Δημητρίου που πρόλαβε τον Βασιλόπουλο και πλάσαρε με την μπάλα να φεύγει όμως άουτ.

Η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 69' όταν ο Παπανικολόπουλος έκανε τραγικό λάθος (δεν έκανε κοντρόλ μετά από πάσα του Βασιλόπουλου) και ο Δημητρίου προχώρησε και με διαγώνιο πλασέ έγραψε το 3-2.

Στο 73' η σέντρα σουτ του Ηλιόπουλου χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι και έφυγε άουτ.

Ο ΜΓΣ θα μπορούσε να κλειδώσει το τρίποντο στο 84' όταν ο Δημητρίου έφυγε στην αντεπίθεση, πέρασε και τον γκολκίπερ Βασιλόπουλο όμως βγήκε πλάγια και το πλασέ που επιχείρησε έδιωξε με το σώμα πριν τη γραμμή ο Λούτα.

Ισοφάρισε στο 85' ο Παπανικολόπουλος 

Και αφού δεν έγινε το 4-2, μετά από ένα λεπτό έγινε το 3-3...

Ο Λούτα έκανε τη σέντρα και ο προωθημένος Παπανικολόπουλος με καρφωτή κεφαλιά ισοφάρισε εκ νέου σε 3-3.

Μάλιστα στο 92' οι φιλοξενούμενοι λίγο έλειψε να πάρουν το διπλό, όμως το ανάποδο ψαλίδι του Γυφτέα (ύστερα από κόρνερ του Ηλιόπουλου) τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι.

Χωρίς κανένα πρόβλημα η διαιτησία του Σκόρδου και των βοηθών του, της Αθανασοπούλου και του Βρυώνη.

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Γαβράς, Μαργιόλης, Σπανός, Κριτσωτάκης, Νούλας, Παπαγεωργίου (26' Αρβανίτης), Θεοδωρόπουλος, Μαγουλιανίτης, Γιαννακόπουλος, Δημητρίου, Παπαδήμος.

 

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ: Βασιλόπουλος, Ντάσης, Ζαφειρόπουλος, Λούτα, Παπανικολόπουλος, Πετσόπουλος, Γυφτέας, Τσίρμπας (61' Κουραμπάς), Ηλιόπουλος, Φίλιος, Χατζηαπαναγιώτης.