Τρίτη, 04 Απρίλιος 2017 13:11

Σε ρυθμούς κυπέλλου η Μαύρη Θύελλα

Γράφτηκε από τον
Σε ρυθμούς κυπέλλου η Μαύρη Θύελλα

Ξεκούραστο τρίποντο πήρε την Κυριακή η "Μαύρη Θύελλα" στο πρωτάθλημα της Α' τοπικής, απέναντι στον Αστέρα Αρφαρών που έχει αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. 

Ετσι παρέμεινε στην κορυφή της βαθμολογίας με εφτά βαθμούς διαφορά από την δεύτερη Αναγέννηση, ενώ απομένουν πέντε αγωνιστικές για την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος. 

Επιπλέον, το ρεπό της Κυριακής, πέρα από τους βαθμούς στα χαρτιά έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα να ξεκουραστεί και να ξεκινήσει την προετοιμασία της για το ματς του Κυπέλλου Ερασιτεχνών που έχει μπροστά της αύριο Τετάρτη στις 4 μ.μ.

Η Κυπελλούχος Μεσσηνίας θα φιλοξενηθεί από τον Κυπελλούχο Κορινθίας Ηρακλή Ξυλοκάστρου σε νοκ άουτ παιχνίδι, που αν χρειαστεί θα έχει παράταση και πέναλτι για να αναδειχθεί ο νικητής. 

Σε περίπτωση πρόκρισης, η Καλαμάτα θα περάσει άνευ αγώνα την β' φάση (δεν θα έχει δηλαδή αγώνα την Τετάρτη 12 Απριλίου) και θα πάει απευθείας στον τελικό του ομίλου, τον οποίο μάλιστα θα δώσει εντός έδρας. 

Θυμίζουμε πως στα άλλα ζευγάρια του ομίλου, θα παίξουν ΑΟ Κατασταρίου (Ζάκυνθος)- Κεραυνός Αγ. Βασιλείου (Αχαία) και ΑΟ Σάμης (Κεφαλλονιά) - Πανηλειακός (Ηλεία). 

Οι νικητές θα παίξουν στις 12 Μαρτίου μεταξύ τους σε αγώνα που θα γίνει στην έδρα του νικητή ΑΟ Κατασταρίου- Κεραυνός και στον τελικό του ομίλου, ο νικητής θα φιλοξενηθεί από τον νικητή του αυριανού αγώνα Ηρακλής Ξυλοκάστρου - Καλαμάτα.

Η ομάδα που θα πάρει την πρώτη θέση του ομίλου, θα συνεχίσει μαζί με τους υπόλοιπους 8 νικητές των ομίλων για την ανάδειξη του Κυπελλούχου Ερασιτεχνών όλης της χώρας. Μάλιστα και σε αυτή τη φάση, το πρώτο ματς για την Καλαμάτα (αν έχει φτάσει μέχρι εκεί) θα είναι εντός έδρας. 

Αν περάσει δηλαδή από το Ξυλόκαστρο θα έχει την ευκαιρία να φτάσει μέχρι τους 4 του θεσμού παίζοντας μέχρι τότε μόνο εντός έδρας. 

Μάνα: "Να προχωρήσουμε όσο μπορούμε"

Ο εκ των τεχνικών της Καλαμάτας Ελβιο Μάνα τονίζει πως η Καλαμάτα θέλει τη διάκριση στο Κύπελλο Ερασιτεχνών, ωστόσο περιμένει ένα δύσκολο ματς αύριο. "Θα πάμε να παλέψουμε το παιχνίδι και να πάρουμε την πρόκριση. Σίγουρα δεν θα είναι εύκολο ματς. Μάθαμε κάποια πράγματα για τον Ηρακλή. Ξέρουμε ότι για αυτούς είναι ένα ιστορικό ματς απέναντι στην Καλαμάτα και θα τα δώσουν όλα. Από την πλευρά μας θέλουμε να προχωρήσουμε όσο μπορούμε στο θεσμό και θα πάμε για την πρόκριση στον Ξυλόκαστρο".

Αγωνιστικά, η Καλαμάτα δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και οι Χατζηαγγελής και Μάνα θα έχουν όλους τους παίκτες στην διάθεση τους αύριο. 

 

Η χθεσινή προπόνηση έγινε στο γήπεδο του Μεσσηνιακού όπου θα γίνει και η σημερινή. Θυμίζουμε ότι το γήπεδο του Ηρακλή έχει πλαστικό τάπητα ενώ στον τελικό του Κυπέλλου Κορινθίας κέρδισε την Κόρινθο 2006 στην διαδικασία των πέναλτι.