Τετάρτη, 05 Απρίλιος 2017 10:44

ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ: Για την πρόκριση σήμερα στο Ξυλόκαστρο

Γράφτηκε από τον
ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ: Για την πρόκριση σήμερα στο Ξυλόκαστρο

Στις 22 Φεβρουαρίου η "Μαύρη Θύελλα" στέφθηκε κυπελλούχος Μεσσηνίας, νικώντας στον τελικό με 1-0 την Αναγέννηση Παραλίας στην παράταση και πλέον ήρθε η ώρα να εκπροσωπήσει το Νομό στο Κύπελλο Ερασιτεχνών Ελλάδας.

Η πρεμιέρα της θα γίνει σήμερα στο Ξυλόκαστρο, όπου στις 4 το απόγευμα θα αναμετρηθεί με τον τοπικό Ηρακλή. 

Οι γηπεδούχοι πήραν το κύπελλο στην Κορινθία (νίκησαν στα πέναλτι την Κόρινθο 2006) και περιμένουν πως και πως το ματς με την ιστορική "Μαύρη Θύελλα". Να σημειωθεί ότι το ματς είναι νοκ - άουτ, οπότε σε περίπτωση ισοπαλίας θα ακολουθήσει παράταση και αν χρειαστεί και πέναλτι.

Η ομάδα που θα προκριθεί, θα περάσει άνευ αγώνα στην επόμενη φάση, στον τελικό δηλαδή του ομίλου τον οποίο μάλιστα θα δώσει στην έδρα της. Τα άλλα ζευγάρια του ομίλου είναι ΑΟ Κατασταρίου (Ζάκυνθος)- Κεραυνός Αγ. Βασιλείου (Αχαΐα) και Α.Ο Σάμης (Κεφαλλονιά) - Πανηλειακός (Ηλεία). Αμφότερα θα διεξαχθούν επίσης σήμερα στις 3 το μεσημέρι. Οι νικητές θα παίξουν στις 12 Απριλίου μεταξύ τους σε αγώνα που θα γίνει στην έδρα του νικητή Α.Ο Κατασταρίου- Κεραυνός και στον τελικό του ομίλου, ο νικητής θα φιλοξενηθεί, όπως προαναφέραμε, από τον νικητή του αγώνα Ηρακλής Ξυλοκάστρου - Καλαμάτα.

Από εκεί και πέρα, η ομάδα που θα πάρει την πρώτη θέση στον 7ο όμιλο, θα συνεχίσει μαζί με τους υπόλοιπους 8 νικητές των ομίλων για την ανάδειξη του Κυπελλούχου Ερασιτεχνών όλης της χώρας. Μάλιστα και σε αυτή τη φάση, το πρώτο ματς για την Καλαμάτα (αν έχει φτάσει μέχρι εκεί) θα είναι εντός έδρας. 

Η "Μαύρη Θύελλα" θέλει να διακριθεί στο θεσμό, μιας και είναι αγκαλιά με το πρωτάθλημα στην Α' τοπική. Οπότε θα μπορεί να επικεντρωθεί στο κύπελλο.

Στο σημερινό ματς είναι το φαβορί, αλλά καλείται να το επιβεβαιώσει και εντός αγωνιστικού χώρου. που διαθέτει πλαστικό τάπητα, στον οποίο η Καλαμάτα δυσκολεύεται. Στις τάξεις της ομάδας όμως υπάρχει πίστη για τη νίκη και την πρόκριση, ενώ στο πλευρό της θα βρεθούν και αρκετοί Μεσσήνιοι φίλαθλοι. Το γήπεδο θα είναι γεμάτο, μιας και για τον Ηρακλή είναι ξεχωριστό παιχνίδι.

Αγωνιστικά, η προετοιμασία ολοκληρώθηκε χωρίς προβλήματα και η μοναδική απουσία είναι ο στρατευμένος Αγγελος Σαραντόπουλος. Οι Τάσος Χατζηαγγελής και Ελβιο Μάνα έχουν επιστήσει την προσοχή των παικτών ώστε να μπουν με σοβαρότητα από τον πρώτο λεπτό του αγώνα. Διότι ο Ηρακλής θα έχει ενθουσιασμό και σύμμαχο την έλλειψη άγχους.

 Η ομάδα της Κορινθίας άλλωστε βρίσκεται στην 5η θέση στο πρωτάθλημα και έχει ρίξει το βάρος στο κύπελλο. Προπονητής του Ηρακλή είναι  Νίκος Κολυμάδης,που στο παρελθόν ήταν παίκτης της Κορίνθου. Το μεγάλο όνομα της ομάδας είναι ο Μιχάλης Καφαντάρης. Έμπειρος επιθετικός που στο παρελθόν έπαιξε μέχρι και στην Β' εθνική με την Καλλιθέα, ενώ έχει αγωνιστεί και στην Κόρινθο.  Ο ακραίος μπακ Ανδρέας Πιλαφάς είναι επίσης ένας από τους καλύτερους παίκτες της ομάδας. 

Σφυρίζει ο Γκριτζέπης

Ο Γιώργος Γκριτζέπης από την Αρκαδία θα διαιτητεύσει το σημερινό ματς του Ηρακλή Ξυλοκάστρου με την Καλαμάτα για την πρεμιέρα του κυπέλλου ερασιτεχνών Ελλάδας. Βοηθοί του θα είναι οι Νίκος Καματάκης και Δημήτρης Κύριος, επίσης από την Αρκαδία.  Παρατηρητής θα είναι ο Αριστείδης Σπανέας από την Ανατολική Αττική.