Παρασκευή, 07 Απρίλιος 2017 12:35

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Ικανοποίηση για εμφάνιση και πρόκριση

Γράφτηκε από τον
"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Ικανοποίηση για εμφάνιση και πρόκριση

 

Μια σοβαρή και πειθαρχημένη Καλαμάτα που ήξερε τι ήθελε μέσα στο γήπεδο ξεπέρασε την Τετάρτη το απόγευμα το εμπόδιο του Ηρακλή Ξυλοκάστρου και πήρε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

Το τελικό 0-2 στο Ξυλόκαστρο ήρθε απόλυτα δίκαια για την Μεσσηνιακή ομάδα που χτύπησε στο φινάλε του πρώτου ημιχρόνου πετυχαίνοντας τα δύο τέρματα της με τον Βασιλόπουλο στο 40' και τον Καντούτση στο 45'. 

Οι Μεσσήνιοι λοιπόν πέτυχαν το στόχο τους στην πρώτη φετινή έξοδο της ομάδας από τον Νομό, ενώ με βάση την κλήρωση που έχει γίνει προκρίνονται άνευ αγώνα στην επόμενη φάση. 

Συγκεκριμένα, την Μ. Τετάρτη θα παίξουν ΑΟ Κατασταρίου - Πανηλειακός στη Ζάκυνθο ενώ η Καλαμάτα περνά χωρίς αγώνα και την Τετάρτη του Πάσχα θα υποδεχθεί τον νικητή του παραπάνω αγώνα στον τελικό του 7ο ομίλου, στο γήπεδο του Μεσσηνιακού. 

Η ομάδα που θα πάρει την πρώτη θέση στον όμιλο, θα περάσει στις 9 καλύτερες ομάδες της χώρας στο Κύπελλο Ερασιτεχνών. Αν μάλιστα φτάσει μέχρι εκεί η Καλαμάτα θα παίξει πάλι εντός έδρας για μια θέση στην ημιτελική φάση!

Καλαντζής: "Αντιμετωπίσαμε σωστά το παιχνίδι"

Η καλή εικόνα της Καλαμάτας έκανε το προχθεσινό ματς να φανεί εύκολο και οι άνθρωποι της «ασπρόμαυρης» ομάδα δεν κρύβουν την ικανοποίηση τους την πρόκριση, όπως φυσικά και την φιλοδοξία για διάκριση στο θεσμό. Όπως μας είπαν το τεχνικό δίδυμο και ο Καλαντζής, η Καλαμάτα κρατά πέρα από την πρόκριση και την σοβαρή  εικόνα που είχε ενώ θετική άποψη για την "Μαύρη Θύελλα" εξέφρασαν και οι γηπεδούχοι. 

"Κάναμε ένα πολύ καλό πρώτο ημίχρονο όπου ελέγξαμε το ρυθμό και πετύχαμε τα δύο γκολ. Στο δεύτερο ημίχρονο ανέβηκε κάπως ο Ηρακλής, εμείς πέσαμε λίγο αλλά τελικά πήραμε δίκαια την πρόκριση και είμαστε πολύ ευχαριστημένο", τόνισε ο Ελβιο Μάνα ενώ το έτερο μέλος του τεχνικού τιμ της "Μαύρης Θύελλας", ο Τάσος Χατζηαγγελής σημείωσε: "Το θετικό ήταν πως προσαρμοστήκαμε γρήγορα στις δυσκολίες του αγωνιστικού χώρου του γηπέδου. Παίξαμε πολύ καλά στο πρώτο ημίχρονο ενώ στο δεύτερο υπήρξε μια χαλάρωση. Συνολικά όμως φτάσαμε δίκαια στην πρόκριση. Αξίζουν συγχαρητήρια στο Ξυλόκαστρο γιατί είναι μια πολύ καλά οργανωμένη ομάδα σε όλα τα επίπεδα". 

Ο αρχηγός της "Μαύρης Θύελλας" Χρήστος Καλαντζής σημείωσε πως η καλή εικόνα της Καλαμάτας ήταν αυτή που έκανε το ματς να φανεί εύκολο. "Αντιμετωπίσαμε το παιχνίδι όπως έπρεπε. Σε ένα δύσκολο γήπεδο είμαστε σοβαροί και πήραμε δίκαια την πρόκριση για την επόμενη φάση. Ο Ηρακλής ήταν μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική ομάδα 

αλλά το παιχνίδι κρίθηκε από την δική μας καλή παρουσία. Τώρα θέλουμε αρχικά να εξασφαλίσουμε το πρωτάθλημα και την άνοδο αλλά μας ενδιαφέρει και η διάκριση στο Κύπελλο Ερασιτεχνών".

Κολυμάδης: "Αξίζει να είναι ψηλά η Καλαμάτα"

Ο προπονητής του Ηρακλή Νίκος Κολυμάδης παραδέχτηκε την ανωτερότητα της Καλαμάτας: "Έγινε ένα όμορφο παιχνίδι και νίκησε η ομάδα που ήταν καλύτερη. Η Καλαμάτα είχε την υπεροχή ενώ εμείς δεν είμασταν όσο καλοί περιμέναμε στο παιχνίδι.

Ο αρχηγός του Ηρακλή Μιχάλης Καφαντάρης, έμπειρος παίκτης με πολυετή παρουσία στην Β' εθνική με την Καλλιθέα και στην Γ' εθνική με την Κόρινθο, σημείωσε πως η Καλαμάτα αποδείχθηκε πιο έτοιμη για το ματς και πως η θέση της είναι σε μεγαλύτερες κατηγορίες. "Η Καλαμάτα ήταν πιο έτοιμη ομάδα. Φάνηκε η διαφορά μιας έμπειρης ομάδας με μια ομάδα που τώρα χτίζεται. Το χαρήκαμε το παιχνίδι παρότι μπήκαμε λίγο διστακτικά. Η ιστορική Καλαμάτα ήξερε πότε να χτυπήσει και πήρε δίκαια τη νίκη. Η θέση της είναι πολύ ψηλότερα και της εύχομαι να πάει εκεί. Αξίζουν συγχαρητήρια και στην ομάδα μας για την προσπάθεια και κυρίως την όλη οργάνωση του αγώνα. Ο Ηρακλής είναι μια ομάδα που την ενδιαφέρει το υγιές ποδόσφαιρο". 

Επαιζαν τον ύμνο της Καλαμάτας στο Ξυλόκαστρο!

Μόνο καλά λόγια είχαν να πουν οι άνθρωποι της "Μαύρης Θύελλας" για την φιλοξενία που έτυχε η ομάδα στο Ξυλόκαστρο. Ο Ηρακλής είναι μια εξαιρετικά οργανωμένη ομάδα για τοπικό επίπεδο, που φιλοξένησε άριστα τους Μεσσηνίους. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα μεγάφωνα του γηπέδου έπαιξαν ακόμη και τον ύμνο της Καλαμάτας, τόσο στην αρχή, όσο και στο ημίχρονο και στο τέλος του αγώνα. 

Στο γήπεδο βρέθηκε και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Κορίνθου Μιχάλης Τσιχριτζής , ο οποίος μάλιστα τα είπε στο τέλος με τον αντιπρόεδρο της Καλαμάτας Δημήτρη Τσάκωνα. 

Στο «Γ. Λουκαρέας» αύριο με Ολυμπιακό Καλαμάτας

Η Καλαμάτα πλέον στρέφει την προσοχή της στο πρωτάθλημα και στο αυριανό εκτός έδρας παιχνίδι με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας για την 26η αγωνιστική του πρωταθλήματος της Α' τοπικής. Η "Μαύρη Θύελλα" θέλει το τρίποντο για να διαφυλάξει το προβάδισμα των 7 βαθμών που έχει από την δεύτερη Αναγέννηση και να κάνει ένα ακόμη βήμα για την κατάκτηση του τίτλου και την άνοδο στην Γ' εθνική.