Παρασκευή, 07 Απρίλιος 2017 14:10

Ολα έτοιμα για το διεθνές τουρνουά ακαδημιών τη Μ. Εβδομάδα στο Δήμο Πύλου - Νέστορος

Γράφτηκε από τον
Ολα έτοιμα για το διεθνές τουρνουά ακαδημιών τη Μ. Εβδομάδα στο Δήμο Πύλου - Νέστορος

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά ο Δήμος Πύλου Νέστορος θα φιλοξενήσει ένα σημαντικό διεθνές τουρνουά ποδοσφαίρου ακαδημιών. 

Το 2ο Τουρνουά Pylos IST του Δήμου Πύλου - Νέστορος θα διεξαχθεί φέτος με περισσότερες συμμετοχές ομάδων, 18 συνολικά και με δύο πλέον γκρουπ ηλικιακών ομάδων (Κ 13 και Κ 11), με ψυχαγωγικές και εκπαιδευτικές δράσεις για τους αθλητές και τους συνοδούς τους καθώς και με σεμινάριο για τους προπονητές-συνοδούς, 

Το διεθνές τουρνουά ακαδημιών θα γίνει από Μ. Δευτέρα έως Μ. Τετάρτη στα γήπεδα της Πύλου, της Μεθώνης και της Χώρας και θεωρείται ένα από τα πιο σημαντικά Πανελλαδικό Τουρνουά Ακαδημιών.

Οι ομάδες που θα συμμετέχουν θα είναι για την Κ-13: η Ντρομπέτα Σεβερίν της Ρουμανίας, Ατρόμητος, Παναθηναϊκός, Τσικλητήρας Πύλου, Α.Ο. Χώρας, Α.Ο Μεθώνης, Αίαντας, Πατίστα, Θήβα και Δόξα Πηγαδακίων. Για την Κ-11: η Ντρομπέτα Σεβερίν της Ρουμανίας, ο Πατίστα, Τορνέϊντο, Τσικλητήρας Πύλου 1 και 2, Α.Ο. Μεθώνης και η Δόξα Πηγαδακίων. 

Οι εκπρόσωποι των διοργανωτών παραχώρησαν χθες συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου, στην Πύλο όπου μίλησαν για το τουρνουά.

«Ξεκινήσαμε δειλά πέρσι αυτή την προσπάθεια, αλλά έχουμε σκοπό να πάμε πάρα πολύ ψηλά. Είναι πλέον ένας θεσμός για την περιοχή μας, ο οποίος θα γίνεται κάθε χρόνο το Πάσχα. Σε έναν δήμο όπου ο αθλητισμός είναι τρόπος ζωής, το αποδεικνύουμε καθημερινά με τα έργα υποδομών που πραγματοποιούμε, έργα που υποστηρίζουν τους αυριανούς πρωταθλητές. Αυτό συμβαίνει γιατί πιστεύουμε στη νεολαία. Περιμένουμε τον κόσμο να αγκαλιάσει αυτό το γεγονός και να είναι κοντά μας τις μέρες των αγώνων. Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω τους συνεργάτες μας και χορηγούς για την υποστήριξή τους στη διοργάνωση», δήλωσε ο Δήμαρχος Πύλου-Νέστορος Δημήτρης Καφαντάρης. 

 

Ο υπεύθυνος διοργάνωσης Νίκος Κακαλέτρης σημείωσε: «Με την πολύτιμη συνεισφορά του Δήμου Πύλου-Νέστορος, των ομάδων του Δήμου και των χορηγών ευελπιστούμε φέτος να έχουμε ένα καλύτερο Τουρνουά μιας και έχουμε δύο ηλικιακές κατηγορίες και περισσότερες ομάδες από πέρσι. Πιστεύουμε ότι φέτος όλοι θα ευχαριστηθούν τη διοργάνωση αλλά και τη φιλοξενία που θα παρέχει ο Δήμος. Παρά τους δύσκολους καιρούς έχουμε 18 ομάδες, δηλαδή 300 αθλητές, ενώ πρόκειται να βρίσκονται στην περιοχή επιπλέον 150 με 200 επισκέπτες για τους αγώνες».