Σάββατο, 02 Νοέμβριος 2013 00:30

Κρας τεστ για Κυπαρισσία στην Καλαμάτα με Φαραί, τα νέα των ομάδων της Α' τοπικής

Γράφτηκε από τον

Η πέμπτη στροφή στο πρωτάθλημα της Α’ τοπικής θα διεξαχθεί σήμερα και αύριο με τους πρωτοπόρους να έχουν δύσκολες αποστολές.
Η Κυπαρισσία που οδηγεί την κούρσα δοκιμάζεται στην Καλαμάτα με αντίπαλο τον Α.Ο. Φαραί, ενώ ο δεύτερος Πάμισος παίζει μεν στην έδρα του αλλά με την ισχυρή Εράνη. Τα δύο αυτά ματς κλέβουν την παράσταση στην 5η αγωνιστική, όμως στο πρόγραμμα υπάρχουν αρκετά ακόμη παιχνίδια με μεγάλο ενδιαφέρον. Ο Εθνικός Μελιγαλά που εκτός έδρας τα πάει μια χαρά θα δώσει ένα ακόμη γειτονικό ντέρμπι με το Διαβολίτσι που έχει άμεση ανάγκη από βαθμούς. Ωραια παιχνίδια θα γίνουν στους Γαργαλιάνους και το Δώριο, με τον Τέλλο Αγρα και τον Δωριέα να υποδέχονται Τσικλητήρα Πύλου και Ολυμπιακό Καλαμάτας αντίστοιχα. Στη Μεθώνη η ομώνυμη ομάδα φιλοξενεί τη Σπερχογεία σε ένα ματς που η νίκη είναι το ζητούμενο και για τους δύο. Αμφίρροπο παιχνίδι αναμένεται να διεξαχθεί στο «Γ. Λουκαρέας» όπου Ομόνοια και Αστέρας Αρφαρών διασταυρώνουν τα ξίφη τους. Τέλος, η Ανδρούσα παίζει στην έδρα της με τον Απόλλωνα Καλαμάτας, σε ένα ματς ανοικτό σε κάθε αποτέλεσμα.
Ας δούμε όμως τα τελευταία νέα των 16 ομάδων λίγο πριν τη σέντρα των αγώνων:

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΑΡΦΑΡΩΝ

Να κάνει το «2 στα 2» στην έδρα της και να ξεφύγει κάπως από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας θέλει η Ομόνοια που έχει ανεβασμένη ψυχολογία μετά την επιτυχία επί της Μεθώνης.  Η ομάδα του Σωτήρη Μπουραντώνη παίζει ένα ακόμη ματς στην έδρα της με ομάδα που έχει τους ίδιους στόχους και αυτά τα ματς πρέπει να τα κερδίζει, αν θέλει να τα καταφέρει στο τέλος της χρονιάς. Ετσι θα παίξει επιθετικά και να προσπαθήσει να περιορίσει σε παθητικό ρόλο τον Αστέρα. Νοκ άουτ είναι ο τραυματίας Σκόκος και ο τιμωρημένος Γυφτέας, όμως επιστρέφει από τιμωρία ο Γεωργίκος. Ο Αστέρας Αρφαρών  έρχεται στην Καλαμάτα μετά την εντός έδρας ισοπαλία με τον Τέλλο Αγρα και θα αναζητήσει βαθμό ή βαθμούς. 
Οι «κυανόλευκοι» θα πάνε με οδηγό το σπουδαίο διπλό προ δύο εβδομάδων στο Διβαολίτσι, γνωρίζοντας όμως πως θα έχουν δύσκολο έργο. Ο Αστέρας λογικά θα δώσει χώρο στην Ομόνοια και θα επιδιώξει να χτυπήσει στην κόντρα. Ο Τάκης Βούτσας εκτός από τον τραυματία Χαραλαμπόπουλο θα έχει όλους τους άλλους παίκτες στη διάθεση του μιας και επιστρέφει ο Λυμπιώτης και είναι απολύτως καλά ο Καπόγλης που μπήκε αλλαγή στο ματς εξαιτίας μιας ίωσης.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ – ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ

Στην έδρα του ο Τέλλος Αγρας παραδοσιακά είναι δυνατός και δεν μπορεί παρά να ποντάρει στη νίκη στο σημερινό παιχνίδι με τον Τσικλητήρα Πύλου. Η ομάδα του Γιώργου Μηλίτση προέρχεται από την ισοπαλία στα Αρφαρά, ενώ είχαν προηγηθεί οι δύο νίκες στην έδρα του επί Ανδρούσας και Μεθώνης. Αυτό που θέλουν πάντως οι πολυάριθμοι φίλοι του που δίνουν δυναμικών «παρών» σε κάθε ματς είναι να παίξει και καλύτερο ποδόσφαιρο, μιας και έχει τους παίκτες να το κάνει.
Στα αγωνιστικά ο Γεωργακόπουλος είναι τραυματίας αλλά πιθανότατα θα παίξει, ενώ επανέρχεται ο Παπανδρεόπουλος. Από την άλλη μεριά η ομάδα της Πύλου πήρε τη νίκη που τόσο την είχε ανάγκη με το Διαβολίτσι και θα πάει στους Γαργαλιάνους για να πάρει βαθμό ή βαθμούς. Ο Νίκος Γεωργακλής και οι παίκτες του γνωρίζουν τις δυσκολίες αυτού του αγώνα και την «καυτή» έδρα των Γαργαλιάνων, όμως τρέφουν συγκρατημένη αισιοδοξία για κάτι καλό. Ο Μαρής θα χάσει ένα ακόμη ματς, ενώ σημαντική είναι η απουσία του τιμωρημένου Διακουμή. Ο Γεωργακλής πάντως θα έχει περισσότερες λύσεις μιας και είναι διαθέσιμοι οι Π. Καλδής, Γ. Καλδής και Μπουντάς.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ – ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

Να επουλώσουν τις πληγές τους από τις τρεις διαδοχικές ήττες προσπαθούν στο Διαβολίτσι που έχουν πάντως πρόγραμμα «βουνό»
στη συνέχεια με δυνατούς αντιπάλους. Αρχή γίνεται σήμερα όπου ο ΑΟΔ αντιμετωπίζει τον Εθνικό Μελιγαλά και θα είναι δύσκολο να κάνει μια νέα αρχή. Παρά τα ατυχή αποτελέσματα πάντως διοίκηση και τεχνική ηγεσία έχουν εμπιστοσύνη στους παίκτες και περιμένουν μια καλή εμφάνιση με τον Εθνικό που θα ήταν ιδανικό να συνδυαστεί και με νίκη ή ισοπαλία. Ο προπονητής Σωτήρης Δημάκης θα περιμένει μέχρι τελευταία στιγμή τους Ζάκκα, Γεωργαντά και Κανέλο που αντιμετωπίζουν προβλήματα τραυματισμών, ενώ επανέρχεται ο Ζερίτης. Από την άλλη ο Εθνικός Μελιγαλά δεν έχει κερδίσει κανένα από τα δύο ντέρμπι στο γήπεδο του, όμως εκτός έδρας έχει το «2 στα 2» και φυσικά θέλει να διευρύνει αυτό το σερί. Οι «κυανόλευκοι» απέχουν τέσσερις βαθμούς από την πρώτη Κυπαρισσία και δεν θέλουν ούτε να σκέφτονται ότι θα μεγαλώσει αυτή η διαφορά, απεναντίας θέλουν να μειωθεί το συντομότερο. Φυσικά το Διαβολίτσι θέλει προσοχή και θα πρέπει να βελτιωθεί στην άμυνα η ομάδα του Αντώνη Μαυρέα αν θέλει να φύγει με το διπλό από το γειτονικό Διαβολίτσι. Τα προβλήματα είναι δεδομένα εδώ και καιρό και έχουν να κάνουν με τους τραυματίες Κουτίβα και Βασιλόπουλο, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή του Κωνσταντόπουλου.

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Να αποδείξει ότι η έως τώρα πορεία του μόνο τυχαία δεν είναι καλείται να αποδείξει απέναντι στην Κυπαρισσία η ομάδα του Φαραί.
Οι «πορτοκαλί» έχουν δύο νίκες και δύο ισοπαλίες , ενώ κύριο τους όπλο είναι η αμυντική λειτουργία, έχοντας δεχθεί μόλις ένα γκολ σε 4 παιχνίδια. Πρόκειται για ένα από τα πιο δύσκολα παιχνίδια της χρονιάς για την ομάδα από τα Γιαννιτσάνικα που αν σταθεί επάξια κόντρα στην Κυπαρισσία θα δείξει πως μπορεί να φτάσει ψηλά φέτος. Ο Βασίλης Μπλέτσας μόνο θα δει (και θα κουτσάρει) από τον πάγκο το παιχνίδι, ενώ άλλα προβλήματα δεν έχουν με τον στρατευμένο Ξεροβάσιλα να δίνει πιθανότατα το «παρών». Σε ότι έχει να κάνει με την Κυπαρισσία πηγαίνει με κεκτημένη ταχύτητα στην Καλαμάτα φιλοδοξώντας να κάνει το «5 στα 5». Η ψυχολογία είναι στα ύψη με τον προπονητή Παναγιώτη Παναγόπουλο να πιστεύει πως οι παίκτες του θα σταθούν στο ύψος των περιστάσεων. Δίχως αμφιβολία ο ΑΟΚ θα παίξει επιθετικά και θα μπει δυνατά στο ματς προκειμένου να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, για να αναγκάσει το Φαραί να ανοιχτεί.
Τέλος, ο Γαργαρώνης κατά πάσα πιθανότητα θα είναι σε θέση να αγωνιστεί, οπότε δεν υπάρχουν απουσίες για την Τριφυλιακή ομάδα.

ΔΩΡΙΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Το δύσκολο πρόγραμμα συνεχίζεται για το Δώριο που αντιμετωπίζει αύριο στην έδρα του τον Ολυμπιακό Καλαμάτας και καλείται να πάρει το τρίποντο για να μην μείνει πίσω στο βαθμολογικό πίνακα. Η ομάδα του Γιάννη Αντωνόπουλου με οδηγό το νικηφόρο ματς με Εράνη θα προσπαθήσει να επιβάλει τον ρυθμό της και να διπλασιάσει τις νίκες της. Φυσικά θα έχει δύσκολο έργο αφού ο Ολυμπιακός προέρχεται από δύο ήττες και θα θελήσει να ανακάμψει. Ο τραυματίας Λούγκα θα χάσει και αυτό το ματς, ενώ δεν είναι σίγουρο αν θα δώσει το "παρών" ο Γκρίτζαλης που είναι φοιτητής.
Στον αντίποδα ο Ολυμπιακός Καλαμάτας θέλει μια καλή εμφάνιση και ένα θετικό αποτέλεσμα για να πάρει τα πάνω του μετά τις δύο ήττες από Πάμισο και Εράνη. Οι "ερυθρόλευκοι" που έχουν αξιόλογο ρόστερ, έχουν μείνει πίσω στη βαθμολογία και ευελπιστούν να ξεκινήσουν την αντεπίθεση τους από το αυριανό ματς.
Τα προβλήματα δεν λείπουν πάντως από τον Σπύρο Τσίκινη που δεν υπολογίζει τους τραυματίες Παπαβασιλόπουλο και Ξυδιά, ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Μπαλαλά και Σίνου. Τουλάχιστον επανέρχεται από τιμωρία ο Καραγιάννης.

ΠΑΜΙΣΟΣ - ΕΡΑΝΗ

Ο Πάμισος φέτος έχει βάλει στόχο στην έδρα του να κάνει το απόλυτο και ως εκ τούτου θέλει πάση θυσία το τρίποντο στο αυριανό ντέρμπι με την Εράνη στο γήπεδο της Μεσσήνης. Οι νησιώτες μετά την εκτός έδρας ισοπαλία στο Μελιγαλά έμειναν δύο βαθμούς πίσω από την Κυπαρισσία, όμως δεν θέλουν να χάσουν κι άλλο έδαφος και γι' αυτό θα μπουν με επιθετική διάθεση στο παιχνίδι. Στην έδρα του ο Πάμισος μέχρι τώρα έχει δύο μεγάλες σε σκορ νίκες επί Μεθώνης και Πύλου, όμως η Εράνη είναι σαφώς πιο δύσκολος αντίπαλος και γι' αυτό χρειάζεται προσοχή και συγκέντρωση επί 90 λεπτά.
Ο Σαλαπάτας ίσως βρίσκεται στην αποστολή για πρώτη φορά σε αγώνα πρωταθλήματος, ενώ δύσκολα θα είναι στη διάθεση της τεχνικής ηγεσίας οι Γ. Τρίψας και Χαρμπίλας.
Από την άλλη μεριά η Εράνη πηγαίνει στη Μεσσήνη διατεθειμένη
να παλέψει για ένα θετικό αποτέλεσμα, που είναι η νίκη ή η ισοπαλία.
Οι "πράσινοι" πήραν τα πάνω τους με τη νίκη επί του Ολυμπιακού
και θέλουν να δώσουν συνέχεια δείχνοντας χαρακτήρα σε ένα ματς με μεγάλο δείκτη δυσκολίας.
Ο Δημήτρης Παναγιώτου έχει επισημάνει στους παίκτες του τι πρέπει να προσέξουν από τον Πάμισο και αισιοδοξεί πως η ομάδα του δεν θα χάσει στη Μεσσήνη. Οι Κόλλιας και Μοροσάνου λογικά θα αγωνιστούν αφού δείχνουν να έχουν ξεπεράσει τους τραυματισμούς τους, ενώ εκτός μάχης είναι ο μόνιμος τραυματίας Γκίνος.

ΑΝΔΡΟΥΣΑ - ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Σε ανοδική πορεία βρίσκεται η Ανδρούσα που θα επιδιώξει να εκμεταλλευτεί την έδρα της και να πάρει το τρίποντο απέναντι στον πάντα υπολογίσιμο Απόλλωνα Καλαμάτας. Η νεοφώτιστη ομάδα θα παίξει για δεύτερη φορά στην έδρα της και με την βοήθεια των φιλάθλων της θα τα δώσει όλα για τη νίκη με την οποία θα ανέβει αισθητά στη βαθμολογία. Ο προπονητής Κώστας Καλογερόπουλος δεν θα έχει στη διάθεση του τους Μαραγκούλια και Φαράντο, ενώ οι Κάλλας και Γάλλος είναι καλύτερα και υπολογίζονται.
Στον αντίποδα ο Απόλλωνας την προηγούμενη αγωνιστική παραχώρησε ισοπαλία στο Φαραί και θα πάει στην Ανδρούσα για να αποσπάσει ένα καλό αποτέλεσμα. Το δυσάρεστο είναι πως η καλαματιανή ομάδα θα παραταχθεί με πολλές απουσίες που δυσκολεύουν το έργο του Γιώργου Γρηγορόπουλου. Ο Καπακλής είναι τιμωρημένος, οι Κουκέας και Στασινός τραυματίες, ενώ θα λείψουν και οι Δ. Πολυμενέας και Π. Πολυμενέας που βρίσκονται εκτός Καλαμάτας για επαγγελματικούς λόγους. Το μόνο θετικό είναι πως επανέρχεται ο Ροβολής.
Παρά τα προβλήματα οι "μελανόλευκοι" θα παλέψουν για κάτι καλό για να ανέβουν στο βαθμολογικό πίνακα.

ΜΕΘΩΝΗ - ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ

Από δύο εκτός έδρας ήττες προέρχεται η Μεθώνη και δεν την… παίρνει να έχει βαθμολογική απώλεια στο παιχνίδι με την Σπερχογεία.
Η ομάδα του Παναγιώτη Βλαχόγιαννη ποντάρει στη δυνατή της έδρα και μοναδικός της στόχος σε αυτό το ματς είναι η νίκη. Ο αγώνας μόνο εύκολος όμως δεν είναι και κανέναν δεν ξεγελά η άσχημη βαθμολογική θέση των "Ταύρων". Στα αγωνιστικά ο μοναδικός που θα λείψει θα είναι ο τραυματίας Η. Κοτσίρης.
Οσον αφορά τη Σπερχογεία έχει ξεκινήσει άσχημα το πρωτάθλημα και ψάχνει μια νίκη για να ανασάνει βαθμολογικά και ψυχολογικά. Βέβαια ο αγώνας με τη Μεθώνη θα είναι δύσκολος και αυτό το γνωρίζουν όλοι, όμως δεν υπάρχουν περιθώρια για νέα ήττα. Ο Τάσος Χατζηαγγελής όλη την εβδομάδα προσπάθησε να ανυψώσει το ηθικό των παικτών του και πιστεύει σε άμεση ανάκαμψη. Εκτός μάχης είναι ο τραυματίας
Ε. Δωδέκατος, λογικά θα αγωνιστεί ο Γ. Δωδέκατος ενώ υπολογίζεται και ο Χαρίτος.

Το πρόγραμμα και οι διαιτητές

Σάββατο
Τέλλος Αγρας - Τσικλητήρας Πύλου
Γήπεδο Γαργαλιάνων, 3 μ.μ.
Νικολόπουλος, Αδαμόπουλος, Ι. Γιαννέτσος
Ομόνοια - Αστέρας Αρφαρών
Γήπεδο «Γ. Λουκαρέας», 3 μ.μ.
Γκούμας, Κατσάς, Παλλαδινός
Διαβολίτσι - Εθνικός Μελιγαλά
Γήπεδο Διαβολιτσίου, 3 μ.μ.
Αλεξέας, Σερεμέτης, Γεωργαντάς
Φαραί - Κυπαρισσία
Γήπεδο «Π. Μπαχράμης», 6 μ.μ.
Ψηλοπαναγιώτης, Τσίρμπας, Τσαούση

Κυριακή
Δώριο - Ολυμπιακός Καλαμάτας
Γήπεδο Δωρίου, 3 μ.μ.
Νίκας, Τσουκάλη, Ρέκκας
Πάμισος - Εράνη
Γήπεδο Μεσσήνης, 3 μ.μ.
Μπλάνας, Καραπιπέρης, Τσίρμπας
Ανδρούσα - Απόλλωνας Καλαμάτας
Γήπεδο Ανδρούσας, 3 μ.μ.
Νικολόπουλος, Ζαρακοβίτης, Καλογερόπουλος
Μεθώνη - Σπεργογεία
Γήπεδο Μεθώνης, 3 μ.μ.
Λάμιας, Κασκάνης, Καστανάς

Η βαθμολογία
(σε 4 αγώνες)
1. Κυπαρισσία    13-4    12
2. Πάμισος    12-4    10
3. Α.Ο. Φαραί    5-1    8
-. Εθνικός Μελιγαλά    6-3    8
5. Εράνη    5-3    7
-. Τέλλος Αγρας    6-6    7
7. Απόλλωνας Καλαμάτας    2-4    5
8. Αστέρας Αρφαρών    4-4    4
-. Ομόνοια    5-6    4
-. Ολυμπιακός Καλαμάτας    2-5    4
-. Ανδρούσα    7-10    4
-. Τσικλητήρας Πύλου    4-7    4
13. Μεθώνη    3-10    3
-. Διαβολίτσι    5-6    3
-. Δώριο    3-7    3
16. Σπερχογεία    5-7    2