Τετάρτη, 12 Απρίλιος 2017 13:56

Με το βλέμμα στη Γ' εθνική

Γράφτηκε από τον
Με το βλέμμα στη Γ' εθνική

 

Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά εφτά ομάδες ζουν με την αγωνία της παραμονής του Τσικλητήρα στη Γ' εθνική, καθώς οι θέσεις της ανόδου και της παραμονής στις τοπικές κατηγορίες, εξαρτώνται από τους Πυλιώτες. 

Αν τα καταφέρουν, που είναι και το πιθανότερο, τότε από την Α' τοπική,  θα υποβιβαστούν δύο ομάδες και από τη Β' τοπική θα ανέβουν απευθείας και οι δευτεραθλητές των ομίλων, ενώ στη Γ' τοπική θα προβιβαστεί  και η έκτη ομάδα του βαθμολογικού πίνακα. Στην Α1 τοπική, που κρίθηκαν άλλωστε τα πάντα, δεν αλλάζει κάτι σε άνοδο και υποβιβασμό.

Στην Α' τοπική,  με το… άγχος της παραμονής του Τσικλητήρα ζουν ο Τέλλος Αγρας και η Ανδρούσα, που μάχονται για την αποφυγή της 14ης θέσης, που οδηγεί σε υποβιβασμό αν τα νέα από τη Γ' εθνική δεν είναι ευχάριστα. 

Οι δύο τελευταίες θέσεις έχουν "κλειδώσει" (Αστέρας Αρφαρών και Α.Ε. Αβίας).

 

Στον 1ο όμιλο της Β' τοπικής, Κοπανάκι και Α.Ε. Γαργαλιάνων διεκδικούν την δεύτερη θέση. Δύο αγωνιστικές πριν το φινάλε έχουν ίδιους  βαθμούς και αν φέρουν τα ίδια αποτελέσματα, τότε θα χρειαστεί μπαράζ. Αυτό δεν θα είναι το μοναδικό μπαράζ στο δρόμο για την άνοδο, αν υποβιβαστεί ο Τσικλητήρας. Σε αυτή την περίπτωση ο νικητής, θα παίξει μπαράζ  με τον 2ο του άλλου ομίλου, που θα είναι η Θύελλα Χαρακοπιού ή Α.Ο. Φυτειάς, με την πρώτη να έχει προβάδισμα ενός βαθμού δύο στροφές πριν το τέλος.  Στη Γ' τοπική η Βέργα πήρε χθες την 6η θέση, αλλά για να αλλάξει κατηγορία, θα πρέπει να ανανεώσει τη θητεία του στη Γ' εθνική και ο Τσικλητήρας.