Σάββατο, 02 Νοέμβριος 2013 13:30

Tα τελευταία νέα, το πρόγραμμα και η βαθμολογία της Γ' εθνικής

Γράφτηκε από τον

Με πολλά στατιστικά ερωτήματα ανοίγει η αυλαία της 6ης αγωνιστικής και μάλιστα κάποια ίσως μας απασχολήσουν και στην συνέχεια τoυ πρωταθλήματος. Μερικά από αυτά που μας έρχονται πρόχειρα στο μυαλό είναι τα εξής: Στο Αργος, ποιος από τους Παναργειακό και Μεσολόγγι θα καταφέρει να διατηρήσει το αήττητο: Μήπως και οι δύο; Στην Καλαμάτα, θα καταφέρει ο Παναρκαδικός να διατηρήσει το αήττητο κόντρα στην Μαύρη Θύελλα που καίγεται για βαθμούς; H Ερμιονίδα, θα συνεχίσει μόνο με νίκες στην έδρα της κόντρα στον Μεσσηνιακό; Την πρώτη νίκη ψάχνουν Πανόπουλο, Σαγέικα και Αρης Αιτωλικού. Οι δύο πρώτες μάχονται μεταξύ τους ενώ ο Άρης αντιμετωπίζει τον ανεβασμένο Πανναυπλιακό. Θα καταφέρει κάποια από τις τρεις προαναφερόμενες ομάδες να πάρει την νίκη; Μέχρι εδώ όμως με τις ερωτήσεις. Πλησιάζει η ώρα των απαντήσεων. Πάμε να δούμε τα τελευταία νέα των ομάδων λίγο πριν οι διαιτητές σφυρίξουν το εναρκτήριο λάκτισμα.


ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗΣ - ΚΟΡΙΝΘΟΣ
Ενδιαφέρον ματς διεξάγεται αύριο στην Άρτα με τον Καραϊσκάκη να υποδέχεται την Κόρινθο. Οι δύο ομάδες ισοβαθμούν στην 3η θέση της βαθμολογίας με 10 βαθμούς και η νίκη είναι στόχος και των δύο ώστε να διατηρηθούν κοντά στην πρώτη θέση. Οι γηπεδούχοι που αγωνίζονται για δεύτερη σερί αγωνιστική στην έδρα τους θέλουν να διατηρήσουν το εντός έδρας αήττητο. Χωρίς προβλήματα προετοιμάζει την ομάδα του ο Ηλίας Μαγκάκης ενώ ο Δημήτρης Μαγκαφίνης μάλλον θα έχει στην διάθεσή του τον Μανιάτη αλλά όχι τον Αρχοντάκη που τιμωρήθηκε με 3 αγωνιστικές. Αμφίβολοι λόγω τραυματισμού δίνονται οι Σπυρόπουλος, Λούβρης.

ΑΧΑΪΚΗ - ΔΟΞΑ ΜΑΝΟΛΑΔΑΣ
Η Αχαϊκή έχασε το αήττητο την προηγούμενη αγωνιστική αλλά δεν ήρθε και η καταστροφή. Στόχος στο γειτονικό ντέρμπι απέναντι στην Δόξα να επιστρέψει στις νίκες. Η αποστολή της είναι δύσκολη καθώς η Μανολάδα καίγεται για βαθμούς ώστε να ξεκολλήσει από τα χαμηλά της βαθμολογίας. Ο προπονητής Γιάννης Ζερδεβάς έχει 2 λόγους να χαμογελά καθώς επιστρέφουν Τόγιας και Καζαντζής (θα πάρουν θέση στο αρχικό σχήμα) αλλά και έναν λόγο να πονοκέφαλιάζει καθώς ο στυλοβάτης της «κιτρινόμαυρης» άμυνας Γιώργος Λαμπρόπουλος προέρχεται από τραυματισμό και μάλλον θα προφυλαχθεί. Στους «μαυραετούς» ο Καραπίτσος  δεν αντιμετωπίζει προβλήματα.
 
ΠΑΝΑΡΓΕΙΑΚΟΣ - ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ
Δυο ομάδες που δεν έχουν ηττηθεί ακόμα στο πρωτάθλημα κοντράρονται αύριο στο Άργος. Ο πρωτοπόρος Παναργειακός (δεν έχει δεχθεί ακόμα τέρμα) που εκπλήσσει με την σταθερότητά του εντός και εκτός έδρας, φαινομενικά έχει το πάνω χέρι καθώς κανείς δεν μπορεί να ξεγράψει το Μεσολόγγι που θα μπορούσε να έχει +4 βαθμούς αν δεν ισοφαριζόταν στο τέλος από Παναρκαδικό και Πανόπουλο (εκτός έδρας και τα δύο ματς). Οι γηπεδούχοι δεν αντιμετωπίζουν αγωνιστικά προβλήματα ενώ στους φιλοξενούμενους ο Μπαλαούρας επιστρέφει από τιμωρία και ο Ξευγένης ανεβάζει ρυθμούς στις προπονήσεις.

ΑΡΗΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ - ΠΑΝΝΑΥΠΛΙΑΚΟΣ
Ο Άρης (Θεός του πολέμου) Αιτωλικού εναντίον των «κανονιέρηδων» του Ναυπλίου σε μία ποδοσφαιρική «μάχη» στο ουδέτερο έδαφος της Ιεράς Πόλεως του Μεσολογγίου. Χωρίς νίκη, χωρίς γκολ με μόλις ένα βαθμό οι γηπεδούχοι και ουσιαστικά σε ξένο γήπεδο, καταλαβαίνετε γιατί ματς μιλάμε. Χωρίς αύριο. Στον αντίποδα, ο Πανναυπλιακός έχει μαζέψει 4 βαθμούς στις 2 τελευταίες αγωνιστικές και όλοι μιλούν για το αγωνιστικό συμμάζεμα που έκανε ο νέος προπονητής Γιώργος Χορμής. Στα αγωνιστικά, προβλήματα έχει ο Παπαχρήστου για τους γηπεδούχους. Καβαλιέρης και Ζηνεμπής είναι τιμωρημένοι ενώ ο Μακρής ακολουθεί ατομικό. Κομπλέ ταξιδεύει ο Πανναυπλιακός. Το ματς θα διεξαχθεί στο Μεσολόγγι λόγω εργασιών στο γηπέδου του Άρη (επανασπορά του χλοοτάπητα).

ΠΑΟ ΒΑΡΔΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΑΧΑΪΑΣ
Χωρίς νίκη παραμένουν οι δύο ομάδες τις τρεις τελευταίες αγωνιστικές και βλέπουν το μεταξύ τους ματς σαν ευκαιρία ανάκαμψης. Πάντως βλέποντας την εικόνα των αγώνων της Βάρδας θεωρούμε ότι θα παιχθεί ακόμα ένα κλειστό ματς. Ο Ανδρέας Ζήκος δεν θα έχει στην διάθεσή του τον Ντεντόπουλο καθώς τιμωρήθηκε με μια αγωνιστική για την αγκωνιά στο ματς με τον Παναρκαδικό. Στους Πατρινούς μεσοβδόμαδα υπήρξε αλλαγή στην τεχνική ηγεσία (Πατρώνης αντί Ανδριόπουλου) και αυτό σχεδόν πάντα είναι προς όφελος (ψυχολογικό περισσότερο) της ομάδας. Δεν απουσιάζουν βέβαια για ακόμα μια αγωνιστική τα προβλήματα.  Ζέλιος, Βέρρας και Λιβάνης είναι σίγουρα εκτός ενώ αμφίβολη είναι η συμμετοχή των Φουφουλα, Βαβάτσικου.

ΠΑΝΟΠΟΥΛΟ - ΕΘΝΙΚΟΣ ΣΑΓΕΪΚΩΝ
Το ντέρμπι της …ουράς διεξάγεται αύριο στην Αμαλιάδα. Δύο από τις πιο αδύναμες ομάδες του ομίλου καίγονται για την νίκη. Είναι και στατιστικό το θέμα καθώς καμία δεν έχει κερδίσει ακόμα ενώ τα Σαγέϊκα δεν έχουν πετύχει ούτε γκολ. Ματς δίχως αύριο και να δούμε ποιος από τους δύο θα χαμογελάσει στο τέλος. Στο Πανόπουλο επέβαλλαν μεσοβδόμαδα πρόστιμο στους παίκτες για τις κακές εμφανίσεις και το ματς θα έχει χαρακτήρα εξετάσεων. Στα Σαγέικα πήραν τον πρώτο τους βαθμό την προηγούμενη αγωνιστική και χωρίς προβλήματα ταξιδεύουν για το διπλό.


Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ
(σε 5 αγώνες)
1. Παναργειακός    7-0    13
2. Παναρκαδικός    8-3    11
3. Ερμιονίδα    7-2    10
-. Αχαϊκή    5-3    10
-. Α.Ε. Καραϊσκάκης    4-5    10
6. Μεσολόγγι    8-6    9
-. Κόρινθος    6-3    9
8. Μεσσηνιακός    8-3    8
9. ΠΑΟ Βάρδας    2-2    7
10. Ατρόμητος    5-5    6
-. Δόξα Μανωλάδας    3-5    5
12. Καλαμάτα    7-7    4
-. Πανναυπλιακός    5-7    4
14. Αρης Αιτωλικού    0-5    1
-. Αστέρας/Πανόπουλο    4-11    1
-. Εθνικός Σαγέικων        0-12    1

ΚΥΡΙΑΚΗ
Δ΄ όμιλος - 6η αγωνιστική
ΑΕ Καραϊσκάκης – Κόρινθος
Αχαϊκή – Δόξα Νέας Μανωλάδας
ΑΕ Ερμιονίδας – Μεσσηνιακός
Παναργειακός – ΑΕ Μεσολογγίου
Καλαμάτα – Παναρκαδικός
Αρης Αιτωλικού – Πανναυπλιακός
ΠΑΟ Βάρδας – Ατρόμητος Αχαίας
ΠΦΟ Πανόπουλου – Εθνικός Σαγέικων
- Όλα τα ματς έχουν ώρα έναρξης στις 3 μ.μ.