Σάββατο, 15 Απρίλιος 2017 12:36

ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΣΤΗ Γ' ΕΘΝΙΚΗ: Κρατά την τύχη στα χέρια του ο Τσικλητήρας

Γράφτηκε από τον

Πέντε στροφές έμειναν για να ολοκληρωθεί η κούρσα στον 3ο όμιλο της Γ' εθνικής (που θα αρχίσει πάλι στις 23 Απριλίου) και η αγωνία για την παραμονή καλά κρατεί, παρότι φέτος υποβιβάζεται μόνο μία ομάδα.

Ο Τσικλητήρας Πύλου, το Λουτράκι, η Αχαϊκή, το Ζευγολατιό και η Δόξα Μεγαλόπολης, ζουν με το άγχος του υποβιβασμού. Η Μεσσηνιακή ομάδα και το Λουτράκι πάντως, βρίσκονται στην καλύτερη βαθμολογική θέση, ενώ αντίθετα Ζευγολατιό και Δόξα στη χειρότερη, μιας και ισοβαθμούν με 21 βαθμούς στην τελευταία θέση. Τσικλητήρας και Λουτράκι έχουν 26 βαθμούς και η Αχαϊκή 25. Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η ομάδα της Πύλου δεν έχει κάνει ακόμα το ρεπό της, όπως επίσης και το Λουτράκι. Υπερτερεί όμως σε περίπτωση ισοβαθμίας με Δόξα και Λουτράκι, ενώ με το Ζευγολατιό θα χρειαστεί αγώνας μπαράζ (με την Αχαϊκή δεν έχει παίξει ακόμα στο β' γύρο).

Δόξα Μεγαλόπολης και Ζευγολατιό σε πιο δύσκολη θέση

Ο Τσικλητήρας θα υποδεχτεί στην Πύλο , Αιολικό, Αχαϊκή και αν κάνει το "2 στα 2" θα ανανεώσει τη θητεία του στη Γ' εθνική, μιας και η παραμονή θα κριθεί μάλλον στους 30-31 βαθμούς. Εκτός θα παίξει με Παναρκαδικό και Αστέρα Αμαλιάδας. Το θετικό είναι ότι οι αντίπαλοί του είναι βαθμολογικά αδιάφοροι, με εξαίρεση την Αχαϊκή, που όμως ενδέχεται να έχει "καθαρίσει" στην29η αγωνιστική την παραμονή.

Βατό πρόγραμμα έχει και το Λουτράκι, που θα δώσει μάλιστα στο γήπεδό του τα τρία από τα εναπομείναντα τέσσερα παιχνίδια με Αστέρα Αμαλιάδας, Θήβα, Χαλκίδα, ενώ η μοναδική έξοδος είναι στον Ταύρο με το Φωστήρα.

Η Αχαϊκή έχει δύο παιχνίδια στην Κάτω Αχαγιά με Παναργειακό, Ζευγολατιό και τρία εκτός με Ερμιονίδα, Αιολικό και Τσικλητήρα. Μόνο δύο ματς στο γήπεδό του και τρία εκτός έχει επίσης και το Ζευγολατιό. Θα υποδεχτεί Ερμιονίδα, Αιολικό και θα φιλοξενηθεί από Χαλκίδα, Παναργειακό και Αχαϊκή. Η Δόξα  θα παίξει εκτός με Φωστήρα, Ερμιονίδα, Αιολικό και στη Μεγαλόπολη με Χαλκίδα, Παναργειακό.

Με βάση τα όσα έχουμε δει μέχρι σήμερα, το πρόγραμμα και τη βαθμολογία,, η λογική λέει ότι θα υποβιβαστεί η Δόξα Μεγαλόπολης ή το Ζευγολατιό, που χρειάζονται συνδυασμό αποτελεσμάτων για να ανατρέψουν την κατάσταση. Στη μεταξύ τους ισοβαθμία, υπερτερεί το Ζευγολατιό. Στις τελευταίες αγωνιστικές βέβαια η λογική πάει... περίπατο, γι' αυτό και στην Πύλο δεν επαναπαύονται από το προβάδισμα των πέντε βαθμών. Μην ξεχνάμε άλλωστε ότι ο Παναργειακός είχε μόλις 10 βαθμούς το Δεκέμβριο και φαινόταν καταδικασμένος σε υποβιβασμό, αλλά στο δεύτερο μισό του πρωταθλήματος κάνει πορεία πρωταθλητισμού, μετρώντας στα εννέα τελευταία ματς 6 νίκες  2 ήττες και μια ισοπαλία, την περασμένη Κυριακή με τον Τσικλητήρα που του διέκοψε το σερί των πέντε νικών. Ετσι με 29 βαθμούς, έχει εξασφαλίσει ήδη την παραμονή και θα παίξει ρυθμιστικό ρόλο στις πέντε τελευταίες αγωνιστικές.

 

Το πρόγραμμα του Τσικλητήρα (26 βαθμοί)

26η αγωνιστική

Παναρκαδικός - Τσικλητήρας Πύλου

27η αγωνιστική

Τσικλητήρας Πύλου - Αιολικός

28η αγωνιστική

Αστέρας Αμαλιάδας - Τσικλητήρας Πύλου

29η αγωνιστική

Τσικλητήρας Πύλου - Αχαϊκή

30η αγωνιστική

Ρεπό

 

Το πρόγραμμα του Λουτρακίου (26 βαθμοί)

26η αγωνιστική

Λουτράκι - Αστέρας Αμαλιάδας

27η αγωνιστική

Ρεπό

28η αγωνιστική

Λουτράκι - Θήβα

29η αγωνιστική

Φωστήρας - Λουτράκι

30η αγωνιστική

Λουτράκι - Χαλκίδα

 

Το πρόγραμμα της Αχαϊκής (25 βαθμοί)

26η αγωνιστική

Ερμιονίδα - Αχαϊκή

27η αγωνιστική

Αχαϊκή - Παναργειακός

28η αγωνιστική

Αιολικός - Αχαϊκή

29η αγωνιστική

Τσικλητήρας Πύλου - Αχαϊκή

30η αγωνιστική

Αχαϊκή - Ζευγολατιό

 

Το πρόγραμμα του Α.Ο. Ζευγολατιού (21 βαθμοί)

26η αγωνιστική

Χαλκίδα - Ζευγολατιό

27η αγωνιστική

Ζευγολατιό - Ερμιονίδα

28η αγωνιστική

Παναργειακός - Ζευγολατιό

29η αγωνιστική

Ζευγολατιό - Αιολικός

30η αγωνιστική

Αχαϊκή - Ζευγολατιό

 

Το πρόγραμμα της Δόξας Μεγαλόπολης (21 βαθμοί)

26η αγωνιστική

Φωστήρας - Δόξα Μεγαλόπολης

27η αγωνιστική

Δόξα Μεγαλόπολης - Χαλκίδα

28η αγωνιστική

Ερμιονίδα - Δόξα Μεγαλόπολης

29η αγωνιστική

Δόξα Μεγαλόπολης - Παναργειακός

30η αγωνιστική

 

Αιολικός - Δόξα Μεγαλόπολης