Πέμπτη, 20 Απρίλιος 2017 18:06

Αναβολή για την Παρασκευή στην απολογία του Ολυμπιακού

Γράφτηκε από τον
Αναβολή για την Παρασκευή στην απολογία του Ολυμπιακού

Η εκδίκαση της απολογίας του Ολυμπιακού για όσα συνέβησαν στην αναμέτρηση του Κυπέλλου με την ΑΕΚ πήρε αναβολή για την Παρασκευή (21/4, 14.00). Έγινε έτσι δεκτό το αίτημα της ΠΑΕ ΠΑΟΚ.

Την Πέμπτη (20/4) εκδικάστηκε η απολογία του Ολυμπιακού για όσα συνέβησαν τη Μεγάλη Πέμπτη στο "Γ. Καραϊσκάκης", στον πρώτο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας με την ΑΕΚ. Ο αναπληρωτής ποδοσφαιρικός εισαγγελέας, Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης, είχε ασκήσει δίωξη στους Πειραιώτες για "εκτεταμένα επεισόδια".

 

Αφού ξεκίνησε η διαδικασία, στην οποία έδωσε το παρών και ο εκπρόσωπος του ΠΑΟΚ, Αχιλλέας Μαυρομάτης, αλλά και ο νομικός της ΠΑΕ, Λάμπρος Μπίρδας, πήρε αναβολή για την Παρασκευή (21/4, 14.00), προκειμένου να "νομιμοποιηθεί" τυπικά η παρουσία της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, η οποία κρίθηκε ότι είχε στείλει εκπρόθεσμα το αίτημά της για παράσταση στην εκδίκαση.

Αντίθετη σε αυτήν την αναβολή φάνηκε η ΠΑΕ Ολυμπιακός, καθώς ο δικηγόρος της, Αργύρης Λίβας, είπε: "Θέλουμε να τελειώσουμε σήμερα. Αισθανόμαστε παραπονούμενοι, Κάναμε τα πάντα για να είμαστε έτοιμοι, Είμαστε τυπικότατοι, θα μπορούσαμε να ζητήσουμε αναβολή αλλά δεν το κάναμε. Είμαστε στον τοίχο και βαλλόμαστε πανταχόθεν".

Ο διευθύνων σύμβουλος της ΠΑΕ Ολυμπιακός, Γιάννης Βρέντζος, ισχυρίστηκε: "Αν υπήρχε η δυνατότητα της αναβολής θα είχαμε κι εμείς την δυνατότητα να προετοιμαστούμε καλύτερα". Ο ΠΑΟΚ ζήτησε από την πειθαρχική επιτροπή να καλέσει ως μάρτυρες όλους τους αξιωματούχους του αγώνα, να ανοίξουν οι κάμερες ασφαλείας και να κληθούν μάρτυρες και από την ΑΕΚ.

Ο Αχιλλέας Μαυρομάτης ανέφερε:"Μετά τις 16:00 πληροφορηθήκαμε τη δίωξη. Στις 19:02 χθες το απόγευμα αποστείλαμε το αίτημα. Με δίκη σας απόφαση έγινε σύντμηση της προθεσμίας για κατάθεση της αίτησης του ΠΑΟΚ. Επικουρικά εμείς θέλουμε να παρέμβουμε αλλά αν κατά την κρίση σας είναι απαγορευτικό το 24ωρο, ο ΠΑΟΚ θα υποβάλλει αίτημα αναβολής της δίκης μέχρι τις 19:00 ώστε να συμπληρωθεί το 24ωρο".

O ΠΑΟΚ ζήτησε από την πειθαρχική επιτροπή να καλέσει ως μάρτυρες όλους τους αξιωματούχους του αγώνα, να ανοίξουν οι κάμερες ασφαλείας, να κληθούν μάρτυρες και από την ΑΕΚ και να καταθέσει ο παρατηρητής του ντέρμπι, Περικλής Λασκαράκης. "Η αναβολή ήταν αυτονόητη και μας ικανοποιεί μεν, αρκεί ο χρόνος μέχρι αύριο να χρησιμοποιηθεί για το επίσης αυτονόητο, να κληθούν οι μάρτυρες" είναι η θέση του ΠΑΟΚ για την αναβολή στην εκδίκαση.

Υπενθυμίζεται ότι με βάση τη δίωξη που άσκησε ο Κωνσταντίνος Μπαξεβάνης, ο Ολυμπιακός κινδυνεύει με:

-Χρηματική ποινή 40.000 ευρώ έως 100.000 ευρώ για επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου.

- Χρηματική ποινή 50.000 ευρώ έως 120.000 ευρώ για επεισόδια στις κερκίδες ή στα αποδυτήρια.

- Στις ανωτέρω περιπτώσεις και ανάλογα με την βαρύτητα των επεισοδίων, το δικαστικό όργανο σωρευτικά με την χρηματική ποινή δύναται να επιβάλλει και ποινή διεξαγωγής 1 έως 2 αγώνες χωρίς θεατές.

Πηγή: sport24.gr