Τρίτη, 09 Μαϊος 2017 15:36

Απευθείας στην Α1 τοπική ΑΕ Γαργαλιάνων και ΑΟ Φυτειάς

Γράφτηκε από τον
Απευθείας στην Α1 τοπική ΑΕ Γαργαλιάνων και ΑΟ Φυτειάς

 

Την απευθείας άνοδό τους στην Α1 τοπική πανηγυρίζουν η ΑΕ Γαργαλιάνων και ο ΑΟ Φυτειάς (φώτο), μετά την οριστικοποίηση της παραμονής του Τσικλητήρα Πύλου στη Γ' εθνική.

Οι δύο ομάδες είχαν πάρει την 2η θέση των δύο ομίλων της Β' τοπικής και περίμεναν τον Τσικλητήρα ώστε να δουν αν θα ανέβουν και οι δύο ή αν θα παίξουν μπαράζ για να ανέβει μόνο ο νικητής στην Α1 τοπική. Και αυτό γιατί η προκήρυξη του πρωταθλήματος προέβλεπε ότι θα υποβιβαστούν δύο ομάδες από την Α' τοπική αν μείνει ο Τσικλητήρας από την Γ' εθνική και τρεις ομάδες αν πέσει η ομάδα της Πύλου από την Γ' εθνική. 

Τα ευχάριστα νέα από την Γ' εθνική οριστικοποίησαν λοιπόν την απευθείας άνοδο και των δύο ομάδων στην Α1 τοπική.

Η Βέργα ανέβηκε στη Β' τοπική

Η παραμονή του Τσικλητήρα σφράγισε και την άνοδο της Βέργας από την Γ' στην Β' τοπική. Η Βέργα είχε πάρει την 6η θέση, η οποία θα οδηγούσε σε άνοδο μόνο αν έμενε στην Γ' εθνική η ομάδα της Πύλου κάτι που οριστικοποιήθηκε την Κυριακή. 

Δεν ανησυχούν πλέον Ανδρούσα και Άγρας

Στην Α' τοπική η παραμονή ή όχι της Πύλου θα διαφοροποιούσε τον αριθμό των ομάδων που θα υποβιβάζονταν. Από την στιγμή που έμεινε ο Τσικλητήρας οι θέσεις του υποβιβασμού στην Α' τοπική είναι δύο και όχι τρεις. Έτσι υποβιβάζονται Αρφαρά και Αβία και πλέον δεν ανησυχούν οι δύο ομάδες που ενδέχεται να τερματίσουν στην 14η θέση, η Ανδρούσα και ο Τέλλος Άγρας.