Δευτέρα, 22 Μάιος 2017 18:14

Αντίστροφη μέτρηση για τα "Παπαφλέσσεια"

Γράφτηκε από τον

 

Οι κορυφαίοι Έλληνες πρωταθλητές και ορισμένοι εξαιρετικά σημαντικοί αθλητές του εξωτερικού υπόσχονται πλούσιο θέαμα στα φετινά "Παπαφλέσσεια".

Οι διοργανωτές προετοιμάζονται πυρετωδώς για να είναι όλα έτοιμα αυτό το Σάββατο στις 6 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας.

Ο Μεσσηνιακός  θα διοργανώσει για 48η φορά στην ιστορία του την Διεθνή (από το 1996) Συνάντηση Στίβου "Παπαφλέσσεια" με συνδιοργανωτές τον Σ.Ε.Γ.Α.Σ., το Δήμο Καλαμάτας και την Περιφέρεια Πελοποννήσου.

Βασικοί υποστηρικτές των διοργανωτών (εκτός πολλών άλλων αξιόλογων συνεργατών) στο εγχείρημα αυτό, είναι οι εταιρείες "Μορέας" και ΤΕΡΝΑ.

Ο Μεσσηνιακός προσμένει από τον κόσμο να δώσει δυναμικό "παρών" και εκτός από τους κορυφαίους αθλητές, να δει και αθλητές  μικρότερων ηλικιακά κατηγοριών από την Καλαμάτα, την Μεσσηνία και την Πελοπόννησο γενικότερα που θα δώσουν τον δικό τους αγώνα σε εμβόλιμα αγωνίσματα που εντάχθηκαν στο επίσημο αγωνιστικό πρόγραμμα. Επιπρόσθετα, η Οργανωτική Επιτροπή δεν περιορίζεται στο «αγωνιστικό πρωτόκολλο» αλλά δίνει της σκυτάλη στους αθλητές (ίσως και πρωταθλητές) του μέλλοντος. Μαθητές και μαθήτριες τάξεων του Δημοτικού εκπροσωπούν το Σχολείο και τους συμμαθητές τους, και συναγωνίζονται κι αυτοί με την σειρά τους στην Διεθνή Διοργάνωση της πόλης. 

Από την μεγάλη αυτή γιορτή του αθλητισμού, δεν θα μπορούσε να λείψει ο Αθλητικός Σύλλογος Α.Μ.Ε.Α. ΔΙΑΦΟΡΟΖΩ. Το Τμήμα Στίβου του σωματείου, θα δώσει δυναμικό "παρών" στην διοργάνωση με την ενεργή αγωνιστική συμμετοχή των τριών αθλητών του με τυφλότητα. Η αυλαία των «Παπαφλεσσείων» θα πραγματοποιηθεί με τον εντυπωσιακότερο και ουσιαστικότερο τρόπο καθώς μέρος των Τμημάτων Υποδομής (Ακαδημία) του Μεσσηνιακού θα παρουσιάσει συναγωνιστικές δραστηριότητες αγωνισμάτων στίβου μέσω του εγκεκριμένου προγράμματος της IAAF Kids' Athletics.