Τετάρτη, 07 Ιούνιος 2017 12:19

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Κρατά τον κορμό και πάει για 5 καλές μεταγραφές

Γράφτηκε από τον

Μετά την κατάκτηση του πρωταθλήματος στην Α' τοπική, η Καλαμάτα επιστρέφει τη νέα σεζόν στην Γ' εθνική και στο «μελανόλευκο» στρατόπεδο έχουν λίγο πολύ έτοιμο το πλάνο που θα κινηθούν.

Από τις τελευταίες συζητήσεις του προέδρου Σταύρου Παπαδόπουλου με τον αντιπρόεδρο Δημήτρη Τσάκωνα - ο οποίος είναι αυτός που θα υλοποιήσει το πλάνο -  προέκυψε πως η Καλαμάτα δεν θα κάνει σαρωτικές αλλαγές στο ρόστερ της. 

Αντίθετα, θα κρατήσει τον βασικό περσινό κορμό που πήρε το νταμπλ στη Μεσσηνία και θα γίνει προσπάθεια να το ενισχύσει με λίγες αλλά ουσιαστικές μεταγραφικές κινήσεις.

Ο στόχος θα είναι πρωταγωνιστικός, όχι όμως με μεταγραφικές… υπερβάσεις αλλά με στήριξη της περσινής ομάδας και προσπάθεια να ενισχυθεί εκεί που "πονούσε". 

Ανανέωσε άμυνα και Τσουλάκο

Οι ανανεώσεις των παικτών της περσινής ομάδας ξεκίνησαν τις προηγούμενες μέρες από την… άμυνα και τον Σταύρο Τσουλάκο. Οι Γιάννης Καλογερόπουλος (29 συμμετοχές), Νίκος Λιόλιος (28 συμ.), Τάσος Καντούτσης (24 συμ.) και Άγγελος Μπαστακός (26 συμ.) αποτελούσαν πέρυσι την βασική αμυντική τετράδα της Καλαμάτας. Ανανέωσαν και οι τέσσερις όπως και ο Σταύρος Τσουλάκος ο οποίος είχε 25 συμμετοχές και 13 γκολ στο πρωτάθλημα.

Ποιους παίκτες έχει 

Πέρα από τους πέντε παίκτες που προαναφέρθηκαν υπάρχουν αρκετοί ακόμη που ανήκουν στην ομάδα. Οι νεαροί Νικολόπουλος και Βασιλόπουλος ήταν βασικοί πέρυσι και προορίζονται και για το νέο ρόστερ. Παίκτες της Καλαμάτας είναι ακόμη οι νεαροί Σταματελόπουλος, Κουντάνης, Μπεσσής, Κωνσταντακόπουλος, αλλά και ο άτυχος της περσινής σεζόν, ο Γεωργιόπουλος. Ο τελευταίος έχασε λόγω τραυματισμού σχεδόν όλη τη χρονιά, όμως πλέον έχει αποθεραπευθεί και υπολογίζεται για τη νέα χρονιά. 

Μιλά με Καλαντζή και Αθανασόπουλο

Χρήστος Καλαντζής και Βασίλης Αθανασόπουλος είναι οι δύο πρώτοι σκόρερ της περσινής ομάδας με 22 και 15 γκολ αντίστοιχα. Δύο παίκτες που μαζί με τον Σταύρο Τσουλάκο αποτέλεσαν την βασική επιθετική τριάδα της ομάδας. Οι τρεις τους πέτυχαν τα 50 από τα 68 γκολ της ομάδας στο πρωτάθλημα. Μετά την ανανέωση του Τσουλάκου, Καλαντζής και Αθανασόπουλος θα μιλήσουν άμεσα με την διοίκηση της Μεσσηνιακής ομάδας με τις πιθανότητες να είναι υπέρ της παραμονής τους στην "Μαύρη Θύελλα" και τη νέα σεζόν. 

Τεχνικό εκτός νομού και λίγες αλλά καλές μεταγραφές

Μεταγραφικά λοιπόν η Καλαμάτα θα κινηθεί για λίγες και καλές μεταγραφές. Στόχος είναι οι 4-5 παίκτες που θα αποχωρήσουν να αντικατασταθούν από 5 αξιόλογους ποδοσφαιριστές που θα ενισχύσουν το ρόστερ για το σαφώς πιο απαιτητικό πρωτάθλημα της Γ' εθνικής. 

 

Τέλος, στο θέμα προπονητή, μετά το ναυάγιο των διαπραγματεύσεων με τον Γιάννη Χριστόπουλο, εν υπάρχει κάποια ουσιαστικά εξέλιξη. Το βέβαιο είναι πως οι «μελανόλευκοι» ψάχνουν εκτός Μεσσηνίας για τεχνικό και ο Δ. Τσάκωνας έχει έρθει ήδη σε επαφή με 2-3 τεχνικού.