Σάββατο, 17 Ιούνιος 2017 10:56

"ΜΑΥΡΗ ΘΥΕΛΛΑ": Το βάρος στις μεταγραφές μετά την πρόσληψη Ζαλίκα

Γράφτηκε από τον

 

Στο πρόσωπο του Νίκου Ζαλίκα βρήκε τελικά ο Σταύρος Παπαδόπουλος τον προπονητή που θα οδηγήσει την Καλαμάτα στο ερχόμενο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής, εκεί όπου η Μεσσηνιακή ομάδα θα επιστρέψει μετά από ένα χρόνο απουσίας και την συμμετοχή της στην Α' τοπική που συνοδεύτηκε με την κατάκτηση του τίτλου.

Η Καλαμάτα την Πέμπτη ανακοίνωσε την πρόσληψη του 55χρονου Μακεδόνα τεχνικού, τελειώνοντας έτσι το θέμα του προπονητή στο οποίο είχε πέσει το βάρος το προηγούμενο διάστημα.

Με δεδομένο, ότι η ομάδα έχει ήδη ανανεώσει και ένα μεγάλο μέρος του περσινού βασικού κορμού, το βάρος πλέον πέφτει στις μεταγραφές και την απόκτηση 5-6 παικτών με εμπειρίες από εθνικές κατηγορίες, οι οποίοι θα ενισχύσουν το ρόστερ εν όψει Γ' εθνικής.

Ο Ζαλίκας θα έρθει στην Μεσσηνιακή πρωτεύουσα την επόμενη εβδομάδα ενώ το Σαββατοκύριακο θα πάρει στα χέρια του και αρκετές κασέτες από περσινά παιχνίδια της ομάδας.

Κάτι αναγκαίο καθώς δεν γνωρίζει καθόλου το ρόστερ και έτσι θα έχει την ευκαιρία να πάρει μια εικόνα για την ομάδα, να κάνει μια αξιολόγηση του έμψυχου υλικού και να κινηθεί ανάλογα για μεταγραφές, σε συνεργασία με την διοίκηση.

Σύμφωνα με τους «μελανόλευκους» λοιπόν τις επόμενες μέρες θα αρχίσουν να προχωρούν και οι μεταγραφικές κινήσεις της "Μαύρης Θύελλας".

Όσον αφορά τον Ζαλίκα, θυμίζουμε πως ο Σταύρος Παπαδόπουλος τον γνωρίζει από την εποχή που είχε τον Απόλλωνα Καλαμαριάς, όταν ο νέος τεχνικός της Καλαμάτας ήταν βοηθός του Ντράγκαν Κοκότοβιτς. Ακόμη, ο Ζαλίκας ήταν βοηθός του Σέρβου Πέτροβιτς στον Ολυμπιακό και τον ΠΑΟΚ τη δεκαετία του '90 ενώ τα τελευταία χρόνια δούλεψε ως πρώτος προπονητής σε ομάδες κυρίως της Στερεάς και Βόρειας Ελλάδας. Συγκεκριμένα, η τελευταία ομάδα του Ζαλίκα ήταν ο Πιερικός ενώ στο παρελθόν έχει περάσει από Νίκη Βόλου, Απόλλωνα Καλαμαριάς, Καβάλας, Πανσερραϊκό, Αναγέννηση Γιαννιτσών και Θερμαϊκό. Πρόκειται για ένα προπονητή που είναι άγνωστος στους Μεσσήνιους φιλάθλους καθώς δεν έχει εργαστεί στην νότια Ελλάδα και τον όμιλο της Γ' εθνικής όπου συμμετείχε τα προηγούμενα χρόνια η Καλαμάτα.

Οσον αφορά τις ανανεώσεις, εκκρεμούν πάντα οι περιπτώσεις των Καλαντζή και Αθανασόπουλου με τους οποίος έχει γίνει μια πρώτη κουβέντα, χωρίς να έχει προκύψει συμφωνία.