Τρίτη, 20 Ιούνιος 2017 15:47

"Ποδοσφαιρικός μας πατέρας…", οι παλαίμαχοι του Μεσσηνιακού τίμησαν τον Αγγελο Σκαφιδά

Γράφτηκε από τον

"Ποδοσφαιρικό τους πατέρα" χαρακτήρισαν οι παλαίμαχοι του Μεσσηνιακού τον Άγγελο Σκαφιδά, τον οποίο βράβευσαν, όπως και τον Ισθμιακό, στην γιορτή που έγινε στο γήπεδο του Μεσσηνιακού μετά το προχθεσινό φιλικό αγώνα με την ομάδα της Κορινθίας.


Οι «πράσινοι» τίμησαν τον πρόεδρο του συνδέσμου προπονητών ποδοσφαίρου Μεσσηνίας και τεχνικό διευθυντή των μικτών ομάδων της ΕΠΣΜ Άγγελο Σκαφιδά, για την προσφορά του στο Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο και στην ανδρική ομάδα του Μεσσηνιακού με την οποία είχε μεγάλες επιτυχίες στο παρελθόν.
Ο Σταύρος Χριστόπουλος, εκπροσωπώντας τους παλαίμαχους του Μεσσηνιακού τόνισε χαρακτηριστικά: "Επιλέξαμε την ημέρα που είναι η γιορτή του πατέρα, για να τιμήσουμε τον Αγγελο Σκαφιδά που είναι ο ποδοσφαιρικός μας πατέρας. Ευχαριστώ ιδιαίτερα τους Δημήτρη Πετρόγιαννη και Δημήτρη Κυριακόπουλο που φρόντισαν για το φιλικό και τη γιορτή με τον Ισθμιακό. Περάσαμε καλά όπως και πριν 1,5 χρόνο που μας είχαν φιλοξενήσει.
Θέλω να ευχαριστήσω και μερικούς ανθρώπους που στηρίζουν τις προσπάθειες μας, τους Δημήτρη Τζεμόπουλο, Κώστα Δαρσακλή, Άρη Σακκά, Θανάση Πετρόπουλο, Αντώνη Αγγελή, Γρηγόρη Μουτεβελή και Θανάση Πανταζή.
Ιδιαίτερα συγκινημένος ο Άγγελος Σκαφιδάς τόνισε:  "Νιώθω μεγάλη συγκίνηση που τα ποδοσφαιρικά μου παιδιά με τίμησαν μια τέτοια ημέρα.  Δεν μπόρεσα λόγω συγκίνησης να πω περισσότερα λόγια τη στιγμή της βράβευσης. Εκτός από πολύ καλοί παικτές εκείνης της εποχής, είναι σήμερα όλοι τους καταξιωμένοι στην κοινωνία. Το ότι κερδίσαμε αήττητοι το πρωτάθλημα Μεσσηνίας, το 1983-1984, με δύο μόνο ισοπαλίες είναι ένα ρεκόρ που κρατά αρκετές δεκαετίες. Και μάλιστα παίζαμε τότε μόνο με Καλαματιανούς ποδοσφαιριστές. Για μένα όμως αυτό είναι το δεύτερο που μετρά. Το πρώτο που επιδιώκω και διδάσκω μέχρι σήμερα στους νέους παίκτες είναι, πως παίκτης άριστος μπορεί να μην γίνεις, σίγουρα όμως θα γίνεις ένας πειθαρχημένος και χρήσιμος άνθρωπος στην κοινωνία.
Ο πρόεδρος των παλαιμάχων του Ισθμιακού Γιάννης Γκιόκας - ο οποίος παρέλαβε την τιμητική πλακέτα από τον Σταύρο Χριστόπουλο - τόνισε: "Έγινε ένα πολύ ωραίο παιχνίδι σε αθλητικό πλαίσιο και το σκορ περνά σε δεύτερη μοίρα. Εκείνο που έχει σημασία είναι ότι το ευχαριστηθήκαμε. Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία και θα ανταποδώσουμε στα Ισθμια. Σκοπός των συναντήσεων δεν είναι μόνο να παίξουμε μπάλα, αλλά να έχουμε την ευκαιρία να ανταλλάσσουμε απόψεις για το ποδόσφαιρο και να αγωνιζόμαστε για φιλανθρωπικό σκοπό.
Στην εκδήλωση που έγινε στο γήπεδο του Μεσσηνιακού βρέθηκαν μεταξύ άλλων και ο αντιπρόεδρος της Καλαμάτας Δημήτρης Τσάκωνας, ο πρόεδρος του Μεσσηνιακού Τάκης Στασινόπουλος, οι παλιοί παράγοντες Γιώργος Μαλαπέτσας, Τάσος Κατσαφάδος και ο επί χρόνια φροντιστής και ιστορικός υπεύθυνος του γηπέδου του Μεσσηνιακού Χρήστο Ξυπόλητος, ενώ την βραδιά "έντυσε μουσικά" ο Δημήτρης Μπρεζεράκος.
Επίσης παραβρέθηκαν και φίλοι της ομάδας όπως οι παλαίμαχοι ποδοσφαιριστές της Καλαμάτας Νίκος Μουλατσιώτης, Νικήτας Παπανικολόπουλος μαζί με τον πρώην διοικητή του 9ου Σ.Π. Ευάγγελο Ντίλιο.