Σάββατο, 29 Ιούλιος 2017 10:32

Η εικόνα στους πάγκους της Α’ τοπικής

Γράφτηκε από τον
Η εικόνα στους πάγκους της Α’ τοπικής

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για να ξεκινήσουν προετοιμασία οι 16 ομάδες της Α' τοπικής Μεσσηνίας, που αναμένεται ιδιαίτερα ανταγωνιστική, μιας και δεν υπάρχει πλέον η "Μαύρη Θύελλα".

Γιατί κακά τα ψέμματα η παρουσία πέρσι της μεγάλης ομάδας του νομού, έβαζε... φρένο στις όποιες φιλοδοξίες.

Πλέον η όρεξη έχει ανοίξει. Ο Πανθουριακός και ο Πάμισος είναι δύο από τις ομάδες που δεν κρύβουν ότι στοχεύουν στο πρωτάθλημα, αλλά ακόμα είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για τη δυναμικότητα των μονομάχων. με δεδομένο ότι δεν έχουν μπει καν στο γήπεδο και η μεταγραφική περίοδος είναι σε εξέλιξη.

Σε αυτό όμως που στέκεται στο σημερινό της θέμα η "Ελευθερία" είναι στη μεγάλη ανανέωση στους... πάγκους. Ούτε μία, ούτε δύο, αλλά 11 ομάδες θα παρουσιαστούν στο πρωτάθλημα με νέο προπονητή και έτσι είναι μετρημένοι στα δάκτυλα του ενός χεριού, οι τεχνικού που ανανέωσαν τη συνεργασία τους. Ο λόγος για τον Γιώργο Αργυρόπουλο του Πανθουριακού, τον Αλέξη Μαντζούνη του Παμίσου, τον Σωτήρη Δημάκη της Ομόνοιας και τον Γιώργο Καλόμαλο της Σπερχογείας. Ερωτηματικό υπάρχει για τον Τάκη Παναγόπουλο στην Κυπαρισσία, ενώ το κεφάλαιο προπονητής δεν έχει κλείσει ούτε στο Μιλτιάδη και το Ασπρόχωμα.

Εδώ όμως οι τεχνικοί που τελείωσαν τη σεζόν (Λαμπρόπουλος και Σκουρλέτης, αντίστοιχα) έχουν αποχωρήσει και ως τούτου οι δύο σύλλογοι θα παρουσιαστούν στη σέντρα με νέα συνταγή στον πάγκο.

Το ίδιο ισχύει για Αναγέννηση Παραλίας, Α.Ο. Φαραί, Εθνικό Μελιγαλά, Διαβολίτσι, Απόλλωνα Καλαμάτας, Ολυμπιακό Καλαμάτας, Εράνη, Ανδρούσα και Τέλλο Αγρα. Να σημειωθεί πάντως ότι οι τρεις τελευταίες ομάδες δεν είχαν προπονητή στο φινάλε του περσινού πρωταθλήματος, αναθέτοντας αυτό το ρόλο σε έμπειρους παίκτες της ομάδας.

Στα αξιοσημείωτα και το ότι οι ομάδες που δεν άλλαξαν προπονητή, είναι αυτές που ξεχώρισαν στην Α' τοπική (μετά την Καλαμάτα και την Αναγέννηση) και η περσινή πρωταθλήτρια και δευτεραθλήτρια της Α' τοπικής. Μάλιστα ο Μαντζούνης στον Πάμισο και ο Δημάκης στην Ομόνοια εργάστηκαν πέρυσι για πρώτη φορά στα εν λόγω σωματεία και κέρδισαν την εμπιστοσύνη της διοίκησης. Ο Αργυρόπουλος ετοιμάζεται για την 4η σεζόν στη Θουρία και ο Καλόμαλος για την 3η (και 2η από το ξεκίνημα), μιας και την περίοδο 2015-16 είχε αναλάβει τα ηνία μεσούσης της σεζόν.

Η εικόνα στις 16 ομάδες

ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΠΑΡΑΛΙΑΣ

Ο Αντώνης Μαυρέας οδήγησε την Αναγέννηση στην 2η θέση και στον τελικό του κυπέλλου Μεσσηνίας, αλλά αποτελεί παρελθόν μετά και την απόφαση του Τάκη Σερεμέτη να αποχωρήσει από την προεδρεία. Ο νέος πρόεδρος Γιώργος Σερεμέτης, που κατείχε πέρυσι τη θέση του αντιπροέδρου, έδωσε τα χέρια με τον Κώστα Στυλιανόπουλο, ο οποίος θα έχει συνεργάτη τον Κώστα Καραμπάγια.

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ

Για μία ακόμα σεζόν στην άκρη του πάγκου θα βρίσκεται ο Γιώργος Αργυρόπουλος, με σκοπό να οδηγήσει το σύλλογο στο νταμπλ. Ο πρόεδρος Αγαθοκλής Χριστόπουλος δαπάνησε αρκετά χρήματα για τη μεταγραφική ενίσχυση και δεν κρύβει ότι στόχος είναι η πρώτη θέση και το κύπελλο.

ΠΑΜΙΣΟΣ

Πριν καν ολοκληρωθεί το περσινό πρωτάθλημα, ήταν γνωστό ότι ο Αλέξης Μαντζούνης θα συνεχίσει στο πόσο της τεχνικής ηγεσίας, καθώς υπήρχε με τη διοίκηση αμοιβαία εκτίμηση και διάθεση για ανανέωση της συνεργασίας.

Οι Νησιώτες χωρίς άγχος έπαιξαν πέρυσι καλό ποδόσφαιρο, αλλά πλέον το ζητούμενο είναι ο τίτλος.

Α.Ο. ΦΑΡΑΙ

Μετά από 3 χρόνια ο Νίκος Γεωργακλής έλυσε τη συνεργασία του με την καλαματιανή ομάδα, καθώς προέκυψε διαφορά φιλοσοφίας με τη διοίκηση. Ο Α.Ο. Φαραί ήταν πάντως από τις ευχάριστες εκπλήξεις της προηγούμενης σεζόν, τερματίζοντας στην 5η θέση. Θέλει να παρουσιάσει εκ νέου ανταγωνιστικό πρόσωπο, έχοντας στον πάγκο έναν έμπειρο τεχνικό με θητεία σε αρκετές ομάδες, το Μιχάλη Φασουλή.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ

Με τον Τάκη Παναγόπουλο στο τιμόνι και πολύ χαμηλότερο μπάτζετ σε σχέση με προηγούμενα χρόνια, η Κυπαρισσία τερμάτισε πέρυσι στην 6η θέση και ο Τ. Παναγόπουλος είναι πολύ πιθανό να ανανεώσει τη συνεργασία του. Ακόμα όμως δεν έχει ξεκαθαρίσει το θέμα.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ

Αξιόλογο έργο παρουσίασε και ο Γιάννης Αντωνόπουλος στον Εθνικό, αλλά πλέον είναι προπονητής του Διαγόρα Κοπανακίου. Η διοίκηση έδωσε τα ηνία σ' ένα νέο παιδί με όρεξη, φιλοδοξίες και γνώσεις, τον Φραγκίσκο Κεράνη, ο οποίος στο Μελιγαλά ξεκινά ουσιαστικά την προπονητική του καριέρα. Συνεργάτης θα είναι ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής Κώστας Μίντζηρας.

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ

Τον διάδοχο του Κώστα Λαμπρόπουλου αναζητά η διοίκηση του Μιλτιάδη, με τον πρώην τεχνικό της Μεθώνης Παναγιώτη Βλαχόγιαννη να είναι ο επικρατέστερος για να καθίσει στον πάγκο. Το θέμα θα κλείσει άμεσα ώστε να ξεκινήσει ο σχεδιασμός για το νέο πρωτάθλημα. Πέρυσι ο Μιλτιάδης τερμάτισε 8ος, αλλά στο ξεκίνημα με τον Στυλιανόπουλο είχε κάνει πορεία πρωταθλητισμού (6 στα 6).

ΕΡΑΝΗ

Ενα δικό της παιδί, τον Κώστα Λυμπερόπουλο εμπιστεύτηκε η Εράνη για τη θέση του προπονητή, που ουσιαστικά είχε μείνει κενή μετά την αποχώρηση του Μιχάλη Ζάγκου στις τελευταίες αγωνιστικές της περσινής σεζόν. Ο Κ. λυμπερόπουλος που ξεκίνησε να παίζει ποδόσφαιρο στην Εράνη, θα έχει την πολύτιμη βοήθεια του ξαδερφού του Σωτήρη Λυμπερόπουλου, που έκανε αξιόλογη καριέρα στο ελληνικό επαγγελματικό ποδόσφαιρο. Στο τεχνικό τιμ θα βρίσκεται ακόμα και ο Στασινός Χρονόπουλος.

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ

Ο μέχρι πρότινος συνεργάτης του Νίκου Κακαλέτρη στον Τσικλητήρα Πύλου, είναι ο νέος τεχνικός του Διαβολιτσίου. Ο λόγος φυσικά για τον Κώστα Παλαμάρα. που ως ποδοσφαιριστής έχει πολλές παραστάσεις από Α' εθνική και ως προπονητής εμπειρίες από τη Γ' εθνική. Καλείται πλέον να παρουσιάσει ένα ανταγωνιστικό σύνολο στην Α' τοπική.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Καλοκαίρι μεγάλο αλλαγών είναι το φετινό για τον ιστορικό σύλλογο, καθώς η διοίκηση έδωσε τα χέρια με τους Γιάννη και Τακη Σακελλαρόπουλο, που ήταν κάτι παραπάνω από προπονητές στον Αίαντα.

Ο Απόλλωνας θα πορεύεται πλέον με τη φιλοσοφία του Αίαντα, που θα λειτουργεί ως προθάλαμος του Απόλλωνα. Ετσι ένας μεγάλος αριθμός παικτών μεταπήδησε από τον Αίαντα στον Απόλλωνα, τον οποίο θα κοουτσάρει ο Τάκης Σακελλαρόπουλος. Η σεζόν είχε τελείωσε με τον Κώστα Στυλιανόπουλο στον πάγκο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ

Ενας πρωταθλητής θα κάθεται στον πάγκο των "ερυθρόλευκων". Ο Τάσος Χαστζηαγγελής, που μαζί με τον Ελβιο Μάνα οδήγησαν την Καλαμάτα στην κατάκτηση του τίτλου, αλλά και του κυπέλλου, είναι ο νέος τεχνικός του Ολυμπιακού, παίρνοντας τη σκυτάλη από τον Λάκη Σπάλλα.

ΑΝΔΡΟΥΣΑ

Η Ανδρούσα είχε πέρυσι αρκετές αλλαγές προπονητών, αλλά τελείωσε τη σεζόν με υπηρεσιακούς, όπως οι Γεωργιόπουλος και Κολυβάρης. Κάτι φυσικά που δεν μπορούσε να συνεχιστεί και τη νέα σεζόν, με τη διοίκηση να επιλέγει για τον πάγκο το Νίκο Γεωργακλή, που οδήγησε πέρυσι τον Α.Ο. Φαραί στην 5η θέση της Α' τοπικής.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ

Και ο Τέλλος Αγρας ήταν μία από τις ομάδες που δεν είχε προπονητή στα τελευταία παιχνίδια, αλλά ανανέωσε τη θητεία του στην κατηγορία, χάρη και στην παραμονή του Τσικλητληρα Πύλου στη Γ' εθνική. Η διοίκηση όμως φρόντισε να καλύψει επάξια το κενό, με την πρόσληψη του Αντώνη Μαυρέα που επιστρέφει στους Γαργαλιάνους, μετά την εξαιρετική περσινή θητεία στην Αναγέννηση Παραλίας και με σκοπό να οδηγήσει τον Αγρα ξανά στο δρόμο των επιτυχιών.

ΣΠΕΡΧΟΓΕΙΑ

Ο Γιώργος Καλόμαλος έμεινε στον πάγκο τη χρονιά του άδικου υποβιβασμού στην Α1 τοπική. Δεν θα μπορούσε λοιπόν να φύγει μετά την κατάκτηση φέτος του τίτλου και την άμεση επιστροφή στη μεγάλη κατηγορία του μεσσηνιακού ποδοσφαίρου. Αυτή τη φορά θα είναι (στην Α' τοπική) από το ξεκίνημα της προετοιμασίας στον πάγκο.

ΟΜΟΝΟΙΑ

Μετά από μια δεκαετία και... βάλε στο Διαβολίτσι ο Σωτήρης Δημάκης ανέλαβε πέρυσι το καλοκαίρι τα ηνία της Ομόνοιας και την οδήγησε στην 2η θέση και κατ' επέκταση στην άνοδο στην Α' τοπική.

Για ποιο λόγο λοιπόν να μην συνεχιστεί η πετυχημένη συνταγή; Ο Δημάκης ετοιμάζεται πλέον να κοουτσάρει την Ομόνοια και στο πιο δύσκολο πρωτάθλημα.

ΑΣΠΡΟΧΩΜΑ

Με τον Βαγγέλη Σκουρλέτη στον πάγκο και έπειτα από εντυπωσιακή νικηφόρα πορεία στο δεύτερο γύρο της Α1 τοπικής, το Ασπρόχωμα τερμάτισε τρίτο και πήρε το εισιτήριο για την άνοδο. Η συνεργασία όμως δεν θα συνεχιστεί, αφού οι δύο πλευρές χώρισαν με φιλικό τρόπο. Ακόμα πάντως δεν έχει βρεθεί ο αντικαταστάτης του, με το Λούτα να είναι ο επικρατέστερος για να αναλάβει τα ηνία.