Τρίτη, 15 Αύγουστος 2017 20:07

Μπουφόν, Μέσι και Ρονάλντο υποψήφιοι για το βραβείο του κορυφαίου της χρονιάς

Γράφτηκε από τον
Μπουφόν, Μέσι και Ρονάλντο υποψήφιοι για το βραβείο του κορυφαίου της χρονιάς

Οι Τζιανλουίτζι Μπουφόν, Λιονέλ Μέσι και Κριστιάνο Ρονάλντο είναι οι τρεις υποψήφιοι για το βραβείο του Παίκτη της Χρονιάς της UEFA.

Το βραβείο θα απονεμηθεί στην διάρκεια της κλήρωσης για τη φάση των ομίλων του Champions League που θα πραγματοποιηθεί στις 24 Αυγούστου στο Μονακό. Ο Μπουφόν (Ιταλία, Γιουβέντους), ο Μέσι (Αργεντινή, Μπαρτσελόνα) και ο Κριστιάνο Ρονάλντο (Πορτογαλία, Ρεάλ Μαδρίτης) συνθέτουν την τελική τριάδα των υποψηφίων για το βραβείο του κορυφαίου της σεζόν 2016-17, την οποία ψήφισαν οι 80 προπονητές των συλλόγων που έλαβαν μέρος στη φάση των ομίλων του Champions League και του Europa League, μαζί με 55 δημοσιογράφους που επελέγησαν από τη European Sports Media, εκπροσωπώντας κάθε μια από τις ομοσπονδίες-μέλη της UEFA.

 

Το τελικό αποτέλεσμα βασίστηκε στον συνολικό αριθμό των ψήφων από τους προπονητές και τους δημοσιογράφους. Οι προπονητές δεν είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν παίκτες από την ομάδα τους.

 

Οι ποδοσφαιριστές που συγκροτούν το υπόλοιπο της πρώτης δεκάδας είναι οι εξής:

 

 

 

4: Λούκα Μόντριτς (Κροατία, Ρεάλ Μαδρίτης)

 

 

 

5: Τόνι Κρόος (Γερμανία, Ρεάλ Μαδρίτης)

 

 

 

6: Πάουλο Ντιμπάλα (Αργεντινή, Γιουβέντους)

 

 

 

7: Σέρχιο Ράμος (Ισπανία, Ρεάλ Μαδρίτης)

 

 

 

8: Κιλιάν Μπαπέ (Γαλλία, Μονακό)

 

 

 

9: Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι (Πολωνία, Μπάγερν Μονάχου)

 

 

 

10: Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς (Σουηδία, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ)

 

 

 

 

 

 

 

Αξίζει να σημειωθεί ότι Μέσι και Ρονάλντο έχουν αποσπάσει δις στο παρελθόν το συγκεκριμένο βραβείο, ο Αργεντινός τις σεζόν 2010-11 και 2014-15 και ο Πορτογάλος την περίοδο 2013-14 και πέρυσι. Το Βραβείο του Παίκτη της Χρονιάς της UEFA έχουν κατακτήσει ακόμη ο Αντρές Ινιέστα (Ισπανία, Μπαρτσελόνα) τη σεζόν 2011-12 και ο Φρανκ Ριμπερί (Γαλλία, Μπάγερν Μονάχου) την περίοδο 2012-13.

 

Στην διάρκεια της κλήρωσης για τη φάση των ομίλων του Champions League θα απονεμηθούν και τα βραβεία για τον καλύτερο τερματοφύλακα, αμυντικό, μέσο και επιθετικό της σεζόν 2016-17 στην κορυφαία ευρωπαϊκή διασυλλογική διοργάνωση. Την επόμενη ημέρα (25/8), στην διάρκεια της κλήρωσης για τη φάση των ομίλων του Europa League, θα απονεμηθεί το βραβείο για τον Παίκτη της Σεζόν 2016-17 στη διοργάνωση. Στην τελική τριάδα των υποψηφίων έχουν επιλεγε ισάριθμοι παίκτες της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ που κατέκτησε το τρόπαιο. Αυτοί είναι οι Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, Χένριχ Μχιταριάν και Πολ Πογκμπά.