Παρασκευή, 18 Αύγουστος 2017 12:08

Στη γ’ φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας Καλαμάτα και Πύλος

Γράφτηκε από τον

Μετά την κατάργηση του Κυπέλλου Γ’ εθνικής οι ομάδες της Γ’ εθνικής θα συμμετέχουν πλέον στα Κύπελλα των Ενώσεων τους.

 

Μια εξέλιξη που δεν είδαν με καλό μάτι στην ΕΠΣ Μεσσηνίας, καθώς θεωρούν ότι αν ήταν να μπουν στα τοπικά κύπελλα οι ομάδες της Γ’ εθνικής, θα έπρεπε να έχει αποφασιστεί νωρίτερα, πριν γίνουν οι κληρώσεις και ο προγραμματισμός στις ΕΠΣ.

 

Ωστόσο αυτή τη στιγμή η ΕΠΣ Μεσσηνίας είναι υποχρεωμένη να τοποθετήσει τις δύο Μεσσηνιακές ομάδες της Γ’ εθνικής στον Κύπελλο Μεσσηνίας.

 

Κάτι που σύμφωνα με πληροφορίες θα γίνει στην φάση των 16, την γ’ φάση. Θυμίζουμε πως η α’ φάση υπάρχει μόνο τυπικά, καθώς δεν περιλαμβάνει κανένα αγώνα, αφού κάτι τέτοιο θα συνέβαινε μόνο αν είχαν δηλώσει συμμετοχή περισσότερες από 32 ομάδες.

 

Στην β’ φάση θα έχουμε διπλές αναμετρήσεις. Θα παίξουν 16 ζευγάρια και θα προκύψουν οι 16 ομάδες που θα περάσουν στην γ’φάση. Στο σημείο αυτό μπαίνει η Καλαμάτα και η Πύλος. Μετά από κλήρωση, δύο από τις ομάδες που θα έχουν περάσει από την β’φάση θα κληθούν να αντιμετωπίσουν σε νοκ άουτ παιχνίδια την Καλαμάτα και την Πύλο και έτσι θξα προκύψει η τελικά 16άδα των ομάδων που θα συμμετέχουν στην γ’ φάση.