Σάββατο, 02 Σεπτέμβριος 2017 11:14

Σέντρα στο Κύπελλο Μεσσηνίας

Γράφτηκε από τον

Σε ρυθμούς κυπέλλου μπαίνουν από σήμερα οι ομάδες της Α’ και Α1 τοπικής, καθώς και οι δύο μόλις ομάδες της Β’ τοπικής που έχουν δηλώσει συμμετοχή στο φετινό θεσμό.

Σήμερα και αύριο θα διεξαχθούν οι 16 πρώτοι αγώνες της α’ φάσης ενώ τα εισιτήρια για την επόμενη φάση θα σφραγιστούν το επόμενο Σαββατοκύριακο που θα γίνουν οι επαναληπτικοί.

Από τα 16 ζευγάρια θα προκύψουν οι 16 ομάδες που θα συνεχίσουν στο θεσμό, ωστόσο πριν την β’ φάση θα υπάρξει μια... ενδιάμεση φάση με δύο ζευγάρια.

Και αυτό γιατί η καθυστερημένη τοποθέτηση των ομάδων της Γ’ εθνικής στα κύπελλα των ενώσεων τους από την ΕΠΟ, ανάγκασε την ΕΠΣΜ να δημιουργήσει μια... νέα μίνι φάση.

Μετά λοιπόν την α’ φάση θα μπουν στο θεσμό η Καλαμάτα και η Πύλος. Μετά από κλήρωση που θα γίνει την προσεχή Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου, δύο από τις ομάδες που θα έχουν περάσει από την β’ φάση θα κληθούν να αντιμετωπίσουν σε νοκ άουτ παιχνίδια την Καλαμάτα και την Πύλο και έτσι θα προκύψει η τελική 16άδα των ομάδων που θα συμμετέχουν στην γ’ φάση.

Εφτά παιχνίδια σήμερα

Σήμερα θα πραγματοποιηθούν εφτά αναμετρήσεις, αρκετές εκ των οποίων παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ο ενισχυμένος Πανθουριακός (με τον Γιώργο Αργυρόπουλο στον πάγκο) στοχεύσει φέτος στον τίτλο στην Α’ τοπική αλλά ενδιαφέρεται ιδιαίτερα και για το Κύπελλο Μεσσηνίας. Θα υποδεχθεί την Ομόνοια με στόχο να δείξει από το πρώτο επίσημο φετινό του παιχνίδι ότι διαθέτει μια πολύ ισχυρή ομάδα. Οι Καλαματιανοί είναι νεοφώτιστοι στην Α’ τοπική. Εχουν και φέτος στον πάγκο τον Σωτήρη Δημάκη και στο Κύπελλο θα προσπαθήσουν σε πρώτη φάση να κάνουν δύο καλές εμφανίσεις απέναντι στον Πανθουριακό και από εκεί και πέρα, θα διεκδικήσουν τις πιθανότητες που έχουν για πρόκριση.

Στην Κορώνη, ο τοπικός Ακρίτας που έχει τον Νίκο Σαββίδη στον πάγκο, θα υποδεχθεί τον ΑΟ Φυτειάς (έχει προπονητή τον Στράτο Μάρκου) σε μια ενδιαφέρουν αναμέτρηση μεταξύ δύο ομάδων της Α1 τοπικής.

Δύο ομάδες της ίδιας κατηγορίας θα παίξουν και στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κορδία, όπου η ΑΕ Αβίας (Διονύσης Πουλής στον πάγκο) θα υποδεχθεί την νεωφότιστη στην Α1 τοπική Μεθώνη που έχει προπονητή τον Βασίλη Κοσυφολόγο.

Η Αναγέννηση φέτος είναι πλήρως ανανεωμένη και στο ξεκίνημα φαντάζει σαφώς πιο αδύναμη από την περσινή “Μπάρτσα” που πήρε την δεύτερη θέση στην Α’ τοπική και έφτασε μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου. Για το Κύπελλο θα υποδεχθεί αύριο τον Ολυμπιακό Ανάληψης της Α1 τοπικής που έχει στον πάγκο και πάλι τον Δημήτρη Αναστασόπουλο.

Στο γήπεδο του Σουληναρίου ο Χανδριναϊκός της Α1 τοπικής, που έχει πλέον τον Πέτρο Χιώτη στον πάγκο, θα υποδεχθεί μια ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας με στόχο να διεκδικήσει τις πιθανότητες που έχει για πρόκριση. Συγκεκριμένα θα υποδεχθεί τον Ολυμπιακό Καλαμάτας που με τον Τάσο Χατζηαγγελή φιλοδοξεί να δώσει συνέχεια στις σταθερά καλές πορείες που έχει τα τελευταία χρόνια.

Ο Διαγόρας Κοπανακίου είναι η μια από τις δύο ομάδες της Β’ τοπικής που δήλωσαν συμμετοχή στο Κύπελλο. Με τον Γιάννη Αντωνόπουλο στον πάγκο και κάποιες καλές κινήσεις φιλοδοξεί να πρωταγωνιστεί στο πρωτάθλημα και ψάχνει και μια καλή παρουσία στο Κύπελλο, όπου σήμερα θα υποδεχθεί τον Τέλλο Αγρα. Η ομάδα των Γαργαλιάνων, με τον Αντώνη Μαυρέα στον πάγκο, είναι βέβαια το ξεκάθαρο φαβορί και στα δύο ματς με τον Διαγόρα θα προσπαθήσει να συνδυάσει πρόκριση και καλό ποδόσφαιρο.

Τέλος, ο νεανικός Αίας Καλαμάτας του Γιάννη Σακελλαρόπουλου θα υποδεχθεί την δεύτερη ομάδα της Β’ τοπικής, το Καλό Νερό που έχει προπονητή τον Σάκη Διονυσόπουλο.

Εννέα παιχνίδια αύριο

Στο Μελιγαλά ο τοπικός Εθνικός, που φέτος έχει προπονητή τον Φραγκίσκο Κεράνη, θα υποδεχθεί τον ΑΟ Δοαβολιτσίου σε ένα από αμφίρροπα ζευγάρια της α’ φάσης, ανάμεσα σε δύο ομάδες της Α’ τοπικής.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η αναμέτρηση του Απόλλωνα με τον ΑΟ Φαραί. Ο ανανεωμένος Απόλλωνας με τον Τάκη Σακελλαρόπουλο πλέον προπονητή θέλει ένα καλό ξεκίνημα απέναντι στον σταθερά καλό τα τελευταία χρόνια ΑΟ Φαραί που έχει στον πάγκο τον Μιχάλη Φασουλή.

Μια ακόμη κόντρα ομάδα Α’ τοπικής θα γίνει στην Ανδρούσα όπου η τοπική ομάδα θα υποδεχθεί τον γειτονικό Πάμισο. Η Ανδρούσα, που έχει στον πάγκο τον Νίκο Γεωργακλή, είχε κάνει την έκπληξη πέρυσι αποκλείοντας τους πράσινους αλλά σε μονό ματς. Φέτος ο Πάμισος του Αλέξη Μαντζούνη θα προσπαθήσει να επιβεβαιώσει τον τίτλο του φαβορί και να πάρει την άτυπη ρεβάνς για τον περσινό αποκλεισμό.

Αναμέτρηση ομάδων Α’ τοπικής θα έχουμε και στα Φιλιατρά όπου η Εράνη του Κ. Λυμπερόπουλου είναι το θεωρητικό φαβορί για πρόκριση απέναντι στο Ασπρόχωμα που έχει στον πάγκο τον Ιλιριάν Λούτα.

Στο Δώριο ο τοπικός Δωριέας του Σωτήρη Μπουραντώνη θα υποδεχθεί την περσινή πρωταθλήτρια της Α1 τοπικής Σπερχογεία η οποία έχει τον Γιώργο Καλομαλο στον πάγκο και ξεκινά ως το φαβορί του ζευγαριού.

Στη Μικρομάνη ο Αστέρας του Μιχάλη Σκαρπαλέζου θα υποδεχθεί τον Μιλτιάδη του Παναγιώτη Κάππου, που ως ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας έχει τον πρώτο λόγο για την πρόκριση.

Ο Παπαφλέσσας Χώρας, με τον Δημήτρη Λίτσα και φέτος στον πάγκο, θα υποδεχθεί την Κυπαρισσία που έχει και φέτος προπονητή τον Τάκη Παναγόπουλο.

Το πρόγραμμα συμπληρώνουν δύο αναμετρήσεις ομάδων της Α1 τοπικής.

Ο Ηρακλής Καλαμάτας του Αρη Γαλανόπουλου θα υποδεχθεί την νεοφώτιστη αλλά ιδιαίτερα ενισχυμένη και φιλόδοξη ΑΕ Μάνης που έχει και πάλι στον πάγκο τον Παναγιώτη Πολίμο. Στο άλλο ματς, ο Απόλλωνας Πεταλιδίου, όπου βρίσκεται ο Βασίλης Μπλέτσας στον πάγκο, θα υποδεχθεί την νεοφώτιστη στην Α1 τοπική ΑΕ Γαργαλιάνων όπου προπονητής είναι ο Θανάσης Λακριντής.

 

Αναλυτικά το πρόγραμμα των πρώτων αγώνων της α' φάσης:

 

Σάββατο

Πανθουριακός - Ομόνοια

Δημοτικό Στάδιο Καλαμάτας, 6 μ.μ.

Πλακογιάννης, Αθανασοπούλου, Τσοπανάκης

Κορώνη - Α.Ο. Φυτειάς

Γήπεδο Κορώνης, 6 μ.μ.

Σκόρδος, Κομπιλίρης, Βρυώνης

Αβία - Μεθώνη

Αθλητικό Κέντρο ΕΠΣΜ, 6 μ.μ.

Νικολόπουλος, Τσουκάλη, Σταυρόπουλος

Αναγέννηση Παραλίας - Ολυμπιακός Ανάληψης

Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας", 6 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Τσαούση, Γεωργαντάς

Αίαντας - Καλό Νερό

Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 6 μ.μ.

Νίκας, Ταβουλαρέας, Μπασιλάρης,

Χανδριναϊκός - Ολυμπιακός Καλαμάτας

Γήπεδο Σουληναρίου, 6 μ.μ.

Γκούμας, Γιαννέτσος, Καυκάς

Διαγόρας Κοπανακίου - Τέλλος Αγρας

Γήπεδο Δωρίου, 6 μ.μ.

Κουτσαναστάσης, Ρέκκας, Αντωνόπουλος

 

 

Κυριακή

 

Εθνικός Μελιγαλά - Διαβολίτσι

Γήπεδο Μελιγαλά, 6 μ.μ.

Πλακογιάννης, Τσοπανάκης, Γεωργαντάς

Απόλλωνας Καλαμάτας - Α.Ο. Φαραί

Γήπεδο "Γ. Λουκαρέας, 6 μ.μ.

Αλεξέας, Αθανασοπούλου, Τσουκάλη

Ανδρούσα - Πάμισος

Γήπεδο Ανδρούσας "Β. Μαλαφέκας", 6 μ.μ.

Μπλάνας, Γκούμας, Βρυώνης

Δώριο - Σπερχογεία

Γήπεδο Δωρίου, 6 μ.μ.

Τουρλομούσης, Ταβουλαρέας, Μαντάς

Αστέρας Μικρομάνης - Μιλτιάδης

Γήπεδο Μικρομάνης, 6 μ.μ.

Νίκας, Τσαούση, Βοσνάκης

Εράνη - Ασπρόχωμα

Γήπεδο Φιλιατρών, 6 μ.μ.

Κουτσαναστάσης, Αντωνόπουλος, Καυκάς

Απόλλωνας Πεταλιδίου - Α.Ε. Γαργαλιάνων

Γήπεδο Πεταλιδίου, 6 μ.μ.

Ρέκκας, Γιαννέτσος, Τσίρμπας

Ηρακλής Καλαμάτας - Α.Ε. Μάνης

Γήπεδο "Π. Μπαχράμης", 6 μ.μ.

Ψηλοπαναγιώτης, Σκόρδος, Μπασιλάρης

Χώρα - Κυπαρισσία

Γήπεδο Χώρας, 6 μ.μ.

 Ζαρακοβίτης, Κομπιλίρης, Σταυρόπουλος