Παρασκευή, 01 Σεπτέμβριος 2017 21:35

Φιλικό 1-1 στην Πύλο για Τσικλητήρα και Καλαμάτα

Γράφτηκε από τον

 

Ισόπαλο 1-1 έληξε στην Πύλο το φιλικό ματς διάρκειας 80 λεπτών των δύο Μεσσηνιακών ομάδων της Γ’ εθνικής.

 

Ο Τσικλητήρας Πύλου και η Καλαμάτα παρουσιάστηκαν στο γήπεδο με πολλά νέα πρόσωπα σε σχέση με πέρυσι και φάνηκε πως έχουν αδυναμίες και χρειάζονται δουλειά εν όψει πρωταθλήματος. Ο Τσικλητήρας, που προηγήθηκε μόλις στο 1’ με τον Γιαννόπουλο, έδειξε πως χτίζει μια ομάδα που ποντάρει στην δύναμη και παράλληλα ψάχνει την κόντρα επίθεση, ενώ η Καλαμάτα (που ισοφάρισε στο 39’ με τον Τσουλάκο) είχε μεν την κατοχή στο μεγαλύτερο μέρος της διάρκειας του αγώνα, ωστόσο δεν είχε καλή δημιουργία και δεν απείλησε πολλές φορές την αντίπαλη εστία. Ξεχώρισε για μια ακόμη φορά ο Γουερέ που με την ταχύτητα του δημιουργούσε προβλήματα στον Τσικλητήρα ενώ θετικές εντυπώσεις άφησαν στα λίγα λεπτά που έπαιξαν οι επίσης νεοαποκτηθέντες Ρονκάτο και Κουρέλας.

Το φιλμ του αγώνα

Πριν καν συμπληρωθεί το 1’ ο Γιαννόπουλος με ωραίο σουτ μέσα από την περιοχή πέτυχε το 1-0 για τον Τσικλητήρα που πήρε έτσι πολύ νωρίς προβάδισμα στο σκορ. Το γκολ έδωσε ψυχολογία στους γηπεδούχους που είχαν ένα καλό πρώτο δεκάλεπτο, όμως σταδιακά η Καλαμάτα πήρε την κατοχή της μπάλας. Ωστόσο οι φιλοξενούμενοι είχαν πρόβλημα στην δημιουργία με αποτέλεσμα να δυσκολεύονται να απειλήσουν. Στο 20 ‘ Καλογερόπουλος βγήκε στην πλάτη της άμυνας από δεξιά, έκανε το πλασέ, αλλά έδιωξε ο Αλιού λίγο πριν τη γραμμή του τέρματος, στην πρώτη αξιόλογη επίθεση της Καλαμάτας. Στο 27’ ο Γιαννόπουλος έκανε μακρινή πάσα στον Γεωργιόπουλο που έκανε κοντρόλ και αμέσως σουτ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ, σε μια καλή επιθετική στιγμή για τον Τσικλητήρα. Στο 33’ ο Γουερέ έκανε ωραία ατομική ενέργεια και σουτ αλλά δεν ανησύχησε τον Μπροκάκη που μπλόκαρε. Τελικά στο 39’, στην πιο καλή οργανωμένη επίθεση των φιλοξενούμενων στο πρώτο ημίχρονο, αφού κυκλοφόρησε η μπάλα, ο Λιόλιος έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Τσουλάκος με ωραία κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1 για την Καλαμάτα. Το πρώτο ημίχρονο είχε κάποια σκληρά μαρκαρίσματα, κυρίως από πλευράς Μούσα, με αποτέλεσμα να διαμαρτυρηθούν οι φιλοξενούμενοι. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Τσικλητήρας απείλησε πρώτος με τον Τσάτσο να κλέβει την μπάλα από τον Χελά στο 49’ και να μπαίνει στην περιοχή αλλά το σουτ που επιχείρησε κόντραρε σε αμυντικό. Στο 70’ ο Ρονκάτο έβγαλε κάθετη στον Κουρέλα που σούταρε αλλά και πάλι η μπάλα κόντραρε σε αμυντικό και στο 78’ έγινε η πιο καλή φάση του αγώνα όταν ο Γουερέ πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του και έκανε την πάσα στον Ρονκάτο που πλάσαρε στέλνοντας όμως τη μπάλα λίγο άουτ. Για την Καλαμάτα δοκιμάστηκε στο φιλικό και ο αμυντικός Νίκος Μπούρας από τον Φωστήρα. Βοηθοί του Μπλάνα ήταν οι Γκούμας και Καυκάς.

ΠΥΛΟΣ: Μπροκάκης (50’ Παλιγγίνης), Αμπραχαμιάν, Μάραντος, Αλιού, Μούσα, Τσάτσος, Γεωργιόπουλος (79’ Ηλιάδης), Ακασού, Πύλιος (55’ Κωστόπουλος), Γιαννόπουλος (73’ Κουρεπανάς), Χατζηστάμου (41’ Οντσβόνγκ).

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γκόμεζ, Καλογερόπουλος (65’ Σταματελόπουλος), Λιόλιος (73’ Γεωργιόπουλος), Καντούτσης (41’ Μπούρας), Ορ. Νικολόπουλος, Ζαχαρόπουλος, (73’ Ν. Νικολόπουλος), Βασιλόπουλος (41’ Μερκούρης), Καμινιώτης (41’ Κουρέλας), Τσουλάκος (70’ Ρονκάτο), Χελάς (55’ Μουστάκας), Γουερέ.

Εντονη λογομαχία Ζαλίκα με Μπλάνα

Εντονη λογομαχία είχαν στο ημίχρονο του φιλικού αγώνα ο διαιτητής του αγώνα Γιώργος Μπλάνας με τον προπονητή της Καλαμάτας Νίκο Ζαλίκα. Ο τελευταίας διαμαρτυρήθηκε έντονα για κάποιες αποφάσεις του πρώτου στο ματς. Οι δύο άνδρες μάλιστα αντάλλαξαν κάποια γαλλικά ενώ λίγο έλειψε να πιαστούν στα χέρια την ώρα που κατευθύνονταν στα αποδυτήρια. Το περιστατικό δεν είχε συνέχεια καθώς στο τέλος οι δύο άνδρες έδωσαν τα χέρια.