Δευτέρα, 18 Σεπτέμβριος 2017 19:21

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ – ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ 1-2: Πέρασε με Γκελγκέρια στο 85’

Γράφτηκε από τον

Με σκόρερ τους Μανωλόπουλο και Γκελγκέρια ο Απόλλωνας επικράτησε χθες στο γήπεδο του Μελιγαλά του Εθνικού με 2-1 και πήρε το εισιτήριο για την Δ’ φάση του Κυπέλλου Μεσσηνίας.

Ενα παιχνίδι, όπου και οι δύο ομάδες θα μπορούσαν να έχουν κερδίσει, όμως ο Απόλλωνας ήταν αυτός που στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης κατόρθωσε να βρει δίχτυα για 2η φορά και να προκριθεί.

Στο α’ ημίχρονο, οι φιλοξενούμενοι, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ ήταν καλύτεροι και θα μπορούσαν σε αυτό το διάστημα να “καθαρίσουν” την υπόθεση πρόκριση. Στην επανάληψη οι γηπεδούχοι έγιναν πιο απειλητικοί για την εστία του Μπαχράμη, είχαν τις φάσεις για να σκοράρουν και να φύγουν με τη νίκη πρόκριση, όμως τους έλειψε το γκολ.

Τα γκολ

Στο 34’ ο Σπανός με φάουλ έξω από την περιοχή έβαλε μπροστά στο σκορ τον Εθνικό, κάνοντας το 1-0. Η απάντηση του Απόλλωνα ήρθε στο επόμενο λεπτό, όταν από την κάθετη πάσα του Γκελγκέρια ο Μανωλόπουλος με πλασέ πέτυχε το 1-1. Το τελικό 1-2 σημείωσε στο 85’ ο Γκελγκέρια με πλασέ μέσα από την περιοχή.

Οι νικητές είχαν καλές φάσεις για γκολ, τις περισσότερες στο α’ ημίχρονο με τους Γκελγκέρια και Τσουλάκου σε σουτ εξ επαφής, όμως και στις δύο περιπτώσεις η μπάλα βρήκε σε σώματα αντιπάλων γλιτώνοντας έτσι την εστία τους από την παραβίαση.

Ο Εθνικός είχε ένα εκρηκτικό 10λεπτο στο β’ μέρος (70’ με 80’), όπου έχασε κλασικές ευκαιρίες για να σκοράρει. Συγκεκριμένα στο 72’ ο Κουλόπουλος με σουτ έστειλε την μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Στο 76’ ο Καραγιάννης βγήκε τετ-α-τετ με τον Μπαχράμη και με πλασέ έστειλε την μπάλα πάνω στον τερματοφύλακα του Απόλλωνα και στην επαναφορά ο Σπανός με σουτ την έστειλε άουτ από το κάθετο δοκάρι. Στο 79’ ο Σαραντόπουλος εκτέλεσε κόρνερ και ο Μακρής με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ ελάχιστα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

ΕΘΝΙΚΟΣ ΜΕΛΙΓΑΛΑ: Ματθαίος Λίβας, Π. Κανελλόπουλος (46’ Χρ. Γεωργόπουλος), Κ. Κανελλόπουλος (70’ Σαραντόπουλος), Αλεβίζος, Παν. Χαραλαμπόπουλος (80’ Διακουμάκος), Καρατζούλιας, Καραγιάννης, Μακρής, Σπανός, Ηλ. Καπόγλης, Κουλόπουλος.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μπαχράμης, Κακαλής, Παπαδέας, Παυλάκος, Λαγωνικάκος, Παλιατσέας, Κουντάνης (65’ Μιχαλόπουλος), Μανωλόπουλος, Τσουλάκος (90’ Γαβράς), Πανταζής (52’ Αλεξόπουλος), Γκελγκέρια.