Δευτέρα, 25 Σεπτέμβριος 2017 18:47

Τα συν και τα πλην Καλαμάτας και Τσικλητήρα 

Γράφτηκε από τον

Το χθεσινό ματς κυπέλλου, που είχε χαρακτηριστεί από πολλούς “πρόωρος τελικός”, βρήκε Καλαμάτα και Τσικλητήρα Πύλου να παίζουν από την μια για την πρόκριση και από την άλλη να μετρούν τις δυνάμεις τους στην πρόβα τζενεράλε εν’ όψει της πρεμιέρας της Γ’ εθνικής την επόμενη εβδομάδα.

Η Καλαμάτα ήταν η ομάδα που κέρδισε τις εντυπώσεις στο πρώτο ημίχρονο. Στο διάστημα αυτό, κυριάρχησε στο γήπεδο, κυκλοφόρησε την μπάλα και επιτέθηκε τόσο από τα άκρα όσο και από τον άξονα. Θα μπορούσε να καθαρίσει το ματς με ένα δεύτερο ή και τρίτο γκολ απέναντι σε ένα Τσικλητήρα που στο πρώτο 45λεπτο θέλησε να αμυνθεί αλλά παρουσίασε πολλές αδυναμίες στο ανασταλτικό κομμάτι.

Η ταχύτητα των Γουερέ και Κουρέλλα από τα άκρα και η επικράτηση στη μεσαία γραμμή με πρωταγωνιστές τους Τσεμπερίδη και Καμινιώτη είχαν ως αποτέλεσμα να δούμε μια ιδιαίτερα ελκυστική Καλαμάτα στο πρώτο μέρος.

Στο β’ ημίχρονο όμως η “Μαύρη Θύελλα” είχε κακή εικόνα. Παρότι στις δύο αξιόλογες επιθέσεις της είχε ένα δοκάρι και μια σπάνια ευκαιρία, η όλη παρουσία στο β’ ημίχρονο ασφαλώς πρέπει να προβληματίσει τον Νίκο Ζαλίκα εν όψει πρεμιέρας. Η Καλαμάτα οπισθοχώρησε πολύ, φάνηκε πως δεν μπορούσε να συνεχίσει στο ρυθμό του α’ μέρους και παράλληλα είχε αμυντικές αδυναμίες και σε αρκετές περιπτώσεις κινδύνευσε από τον Τσικλητήρα.

Και το χειρότερο; Η αποβολή του Τσουλάκου θα στερήσει τη συμμετοχή του βασικού φορ της Καλαμάτας στο ματς πρωταθλήματος με την Αχαϊκή.

Από την άλλη, η κακή εικόνα της ομάδας της Πύλου στο πρώτο ημίχρονο έμεινε στα αποδυτήρια στην ανάπαυλα καθώς στην επανάληψη το συγκρότημα του Νίκου Κακαλέτρη μεταμορφώθηκε προς το καλύτερο. Κατάφερε να πάρει την κατοχή, ανά διαστήματα πίεσε την Καλαμάτα και με λίγη τύχη θα μπορούσε να πάει το ματς στην παράταση.

Ασφαλώς η καλή εικόνα του δευτέρου ημιχρόνου προσδίδει ψυχολογία στον Τσικλητήρα εν όψει πρωταθλήματος, ωστόσο δεν πρέπει να περάσουν απαρατήρητες οι σημαντικές αμυντικές αδυναμίες που έδειξε χθες. Καλή παρουσία του νεοαποκτηθέντα Γιαννόπουλου, σταθερή αξία ο Τσάτσος παρά τα χρόνια του ενώ και η είσοδος του Μανικάκη βοήθησε στην βελτίωση του Τσικλητήρα στο β’ ημίχρονο.