Δευτέρα, 18 Νοεμβρίου 2013 20:31

Σάντος: "Πρόκριση για όλους τους Ελληνες"

Γράφτηκε από τον

Επίτευγμα όλων των Ελλήνων θα είναι η πρόκριση στο Μουντιάλ επεσήμανε ο Φερνάντο Σάντος, δηλώνοντας αισιόδοξος ότι θα επιτευχθεί ο στόχος αν επαναληφθεί η εμφάνιση του Καραϊσκάκη.


«Ένας τελικός που παίζεται σε δύο ημίχρονα και τώρα έχουμε τον δεύτερο. Σίγουρα έχουμε τον ρεαλισμό να αντιλαμβανόμαστε ότι έχουμε προβάδισμα. Έχουμε έρθει για να διατηρήσουμε το προβάδισμα αυτό. Εχουμε απέναντι μσς μια πολύ καλή ομάδα όπως η Ρουμανία η οποία πιστεύει ότι μπορεί να αλλάξει το αποτέλεσμα. Είναι σίγουρο ότι θα μπουν δυνατά στο παιχνίδι για να αντιδράσουν, να ανατρέψουν την κατάσταση με την υποστήριξη των φιλάθλων τους» ανέφερε αρχικά ο ομοσπονδιακός τεχνικός και πρόσθεσε: «Μετά το παιχνίδι είχα πει ότι εάν στόχος μας είναι να μην δεχθούμε γκολ και να αμυνθούμε τότε δεν θα υπάρχει καλή εξέλιξη για εμάς. Ο σωστός τρόπος είναι ναι μεν να έχουμε καλή αμυντική λειτουργεία. Αλλά πρέπει να κρατήσουμε την μπάλα στα πόδια μας μακριά από την περιοχή μας, και όχι ανούσια κατοχή. Αλλά να δημιουργήσουμε ευκαιρίες και να πετύχουμε ένα γκολ».
Σε ερώτηση για την απουσία του Κατσουράνη, απάντησε: «Μιιλάμε για ομάδες και καμία δεν πρέπει να στηρίζεται σε έναν παίκτη. Δεν σκεφτόμαστε το ότι ο Κατσουράνης δεν μπορεί να παίξει είναι μια πραγματικότητα την οποία γνωρίζουμε εδώ και ημέρες. Είμαστε σίγουροι ότι όποιος και να παίξει θα ανταποκριθεί. Και είμαστε πεπεισμένοι ότι δεν θα φανεί το κενό και η απουσία του».
Ο Φερνάντο Σάντος ρωτήθηκε στη συνέχεια από τους Ρουμάνους δημοσιογράφους αν έβαλε τους παίκτες του να εξασκηθούν στα πέναλτι και φάνηκε σίγουρος ότι η πρόκριση δεν θα πάει τόσο μακριά, λέγοντας: «Δεν νομίζουμε ότι θα φτάσει εκεί το παιχνίδι. Θα τελειώσει πολύ νωρίτερα. Αυτό –τουλάχιστον- πιστεύω εγώ. Και αυτό γιατί έτσι όπως νομίζω να πάει το παιχνίδι. Η Ρουμανία θα προσπαθήσει να πετύχει γκολ για να ανατρέψει το πρώτο αποτέλεσμα. Και από την άλλη θα υπάρχει μια ομάδα που θα προσπαθήσει να αμυνθεί αλλά και αυτή να σκοράρει».
Ολοκληρώνοντας τις δηλώσεις του ο Φερνάντο Σάντος τόνισε: «Θεωρώ ότι το παιχνίδι θα είναι διαφορετικό από αυτό της Αθήνας. Και αυτό γιατί περιμένουμε την Ρουμανία να είναι πολύ επιθετική. Δεν έχει να χάσει τίποτα και 55.000 ανθρώπους να την βοηθούν. Το παιχνίδι και οι συνθήκες θα μας πουν το πώς πρέπει να αντιδράσουμε».