Τρίτη, 03 Οκτώβριος 2017 19:24

Η πρώτη εικόνα Καλαμάτας, Τσικλητήρα και 5ου ομίλου

Γράφτηκε από τον

Η πρεμιέρα του 5ου ομίλου της Γ’ εθνικής δεν έκρυβε τελικά μεγάλες εκπλήξεις με τα αποτελέσματα και την εικόνα των περισσοτέρων ομάδων να είναι λίγο πολύ αναμενόμενα, με βάση τα όσα είχαμε δει στα φιλικά αλλά και γνωρίζοντας την δυναμική του ρόστερ των 14 σωματείων.

Ξεκινώντας από την “Μαύρη Θύελλα”, που νίκησε πι εύκολα από ότι δείχνει το τελικό 1-0 την Αχαϊκή στο γήπεδο του Μεσσηνιακού. Τι ξεχωρίσαμε; Κατ’ αρχή ο Πολ Γουερέ δείχνει ότι είναι παίκτης άλλης ταχύτητας που μπορεί να κάνει τη διαφορά δημιουργικά αλλά και να δίνει λύσεις στο σκοράρισμα. Πολύ σημαντικό ήταν επίσης ότι η ομάδα, σε αντίθεση με το ματς κυπέλλου με τον Τσικλητήρα που άντεξε σε καλό ρυθμό μόνο μέχρι το 60’, αυτή τη φορά είχε την ίδια απόδοση και σταθερότητα σε όλο το 90λεπτο. Και συνολικά ήταν βελτιωμένη σε όλες τις γραμμές σε σχέση με το ματς της Πύλου. Η βελτίωση μιας ομάδας από αγώνα σε αγώνα μέσα στη χρονιά είναι η... απόδειξη ότι δουλεύει σωστά και αυτό θα κληθεί να δείξει στην συνέχεια η Καλαμάτα. Παράλληλα βέβαια με την απόκτηση επιθετικού, καθώς είναι φανερό πως λείπει ένας παίκτης με το εύκολο γκολ, κάτι απαραίτητο για μια ομάδα που δεν θέλει απλά να κάνει μια καλή πορεία αλλά να πρωταγωνιστήσει.

Οσον αφορά τον Τσικλητήρα Πύλου, τόσο στο κύπελλο με την Καλαμάτα όσο και απέναντι στην ιδιαίτερα καλή και φέτος Βάρδα, έδειξε ότι είναι μια πολύ αθλητική ομάδα, που θα είναι δύσκολος αντίπαλος για όλους. Για να κερδίσει βέβαια και φέτος το στοίχημα της παραμονής (καθώς πέφτουν 5 ομάδες και όχι 1 όπως πέρυσι) θα πρέπει να βρει τρόπους να φτάνει πιο εύκολα στο γκολ καθώς στο ξεκίνημα τουλάχιστον ο Μπόρις Οντβόνγκ φαίνεται εκτός ρυθμού.

Την Κυριακή πέταξε τους πρώτους δύο βαθμούς στην έδρα του, καθώς δεν κινδύνευσε μεν πίσω αλλά ήταν λίγος επιθετικά με φυσική συνέπεια το τελικό 0-0 στο ματς.

Ετσι όπως είδαμε τον Τσικλητήρα απέναντι σε Καλαμάτα και Βάρδα, ίσως τα εκτός έδρας παιχνίδια να βολεύουν καλύτερα το παιχνίδι του. Σε πρώτη φάση αυτό θα το δούμε την Κυριακή, στο παιχνίδι στην Αχαϊα με τον Διαγόρα Βραχνέικων.

Ενα Διαγόρα που ήταν ο μεγάλος κερδισμένος της πρεμιέρας επικρατώντας εύκολα στην Αχαϊα του Παναρκαδικού με 3-1. Ενα αποτέλεσμα που δείχνει αφενός ότι ο Διαγόρας δεν είναι τόσο αδύνατος όσο νόμιζαν μερικοί και αφετέρου ότι ο Παναρκαδικός θέλει πολύ δουλειά αλλά και παίκτες για να φτάσει στα περσινά στάνταρ.

Στο Λεωνίδιο η ομώνυμη ομάδα υποδέχθηκε την Ζάκυνθο, σε ένα ματς που αναμενόταν εξαιρετικά αμφίρροπο. Οι φιλοξενούμενοι το κέρδισαν με 1-0, παρότι είναι μια ομάδα που δημιουργήθηκε μόλις το τελευταίο 20ήμερο.

Το ντέρμπι της πρεμιέρας έγινε στην Λακωνία με τον Αστέρα Βλαχιώτη να μένει στο 1-1 με τον Πανηλειακό. Δύο γκολ στο ξεκίνημα της επανάληψης έκριναν το ματς, όπου η ισοπαλία φάνταζε εξ αρχής ως το πιο πιθανό αποτέλεσμα.

Τέλος, στην Αμαλιάδα ο τοπικός Αστέρας πέτυχε το σκορ της ημέρας (4-1) απέναντι στον Παλληξουριακό. Αποτέλεσμα φυσιολογικό μιας και έπαιζε ένα μεγάλο φαβορί για άνοδο και ένα μεγάλο φαβορί για υποβιβασμό. Ο Αστέρας ήταν ο ευνοημένος της κλήρωσης καθώς έχει πολύ βατό πρόγραμμα στις έξι πρώτες αγωνιστικές και αν το εκμεταλλευτεί θα πάρει από νωρίς βαθμολογικό προβάδισμα, την ώρα οι ανταγωνιστές του (Αστέρα Βλαχιώτη, Καλαμάτα, Πανηλειακός) θα λύνουν από νωρίς τις διαφορές τους παίζοντας μεταξύ τους.