Σάββατο, 07 Οκτώβριος 2017 10:32

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Σήμερα στον Πύργο η πρώτη μεγάλη “μάχη”

Γράφτηκε από τον

Μετά τη νίκη της πρεμιέρας με 1-0 επί της Αχαϊκής στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, έφτασε η ώρα για το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της χρονιάς για την “Μαύρη Θύελλα” που σήμερα στις 6 μ.μ. θα φιλοξενηθεί από τον Πανηλειακό στον Πύργο στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής.

Ενα παραδοσιακό Πελοποννησιακό ντέρμπι που πάντα συγκεντρώνει τα βλέμματα, το οποίο φέτος παρουσιάζει ακόμη πιο έντονο ενδιαφέρον μιας και οι δύο ομάδες έχουν πρωταγωνιστικό στόχο στον 5ο όμιλο της Γ’ εθνικής.

Για την Καλαμάτα λοιπόν η σημερινή συνάντηση θα αποτελέσει το πρώτο πολύ δύσκολο τεστ όπου θα μετρήσει τις δυνάμεις της σε μια δύσκολη έδρα απέναντι σε ένα ισχυρό αντίπαλο.

Θυμίζουμε πως ο Πανηλειακός ξεκίνησε το πρωτάθλημα με ισοπαλία εκτός έδρας απέναντι στον Αστέρα Βλαχιώτη και σήμερα θα ψάξει για την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα. Η Καλαμάτα από την πλευρά της φιλοδοξεί να αποδράσει με το διπλό από τον Πύργο, κάτι που αν συμβεί θα της δώσει μεγάλη βαθμολογική και κυρίως ψυχολογική ώθηση για την συνέχεια.

Θυμίζουμε πως το ματς θα διεξαχθεί σήμερα Σάββατο στις 6 μ.μ., - και όχι την Κυριακή όπως τα υπόλοιπα ματς του 5ου ομίλου - έπειτα από αίτημα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηλείας, με δεδομένο ότι την Κυριακή υπάρχει και το παιχνίδι του Κόροιβου με τον Αρη για το πρωτάθλημα της Α1 μπάσκετ, αλλά και το ποδοσφαιρικό ματς της Γ’ εθνικής ανάμεσα στη Βάρδα και τον Αστέρα Βλαχιώτη.

Ηρθε το δελτίο του Ρονκάτο

Αγωνιστικά, το ευχάριστο για τον τεχνικό της “Μαύρης Θύελλας” είναι ότι εξέτισε την ποινή του ο Τσουλάκος, αποθεραπεύτηκε ο Χελάς μετά το δελτίο του Παπουτσογιαννόπουλου, χθες στα χέρια των ανθρώπων της Καλαμάτας έφτασε και το δελτίο του Ρονκάτο ο οποίος έτσι τέθηκε στην διάθεση του Νίκου Ζαλίκα.

Οι Τσουλάκος και Παπουτσογιαννόπουλος διεκδικούν θέση στο βασικό σχήμα, το οποίο δεν θα έχει πολλές αλλαγές σε σχέση με την πρεμιέρα.

Οι τελευταίες τους κόντρες

Η τελευταία φορά που κέρδισε η Καλαμάτα στον Πύργο ήταν το 2006 όταν επικράτησε με 3-2 στο πλαίσιο της Β’ εθνικής. Η τελευταία της επίσκεψη στον Πύργο ήταν το 2013 όταν έφερε 1-1 στην πρεμιέρα τότε της Γ’ εθνικής ενώ η τελευταία συνάντηση των δύο ομάδων ήταν πέρυσι στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, όταν η Καλαμάτα νίκησε με 3-2 στο πλαίσιο του Κυπέλλου Ερασιτεχνών.

Χωρίς κόσμο η Καλαμάτα

Η Καλαμάτα δεν θα έχει οργανωμένη παρουσία φιλάθλων στο γήπεδο σήμερα καθώς αφενός η διοίκηση του Πανηλειακού ανακοίνωσε πως δεν θα διαθέσει εισιτήρια για τους φιλοξενούμενους, όπου πάντως ούτως ή άλλως δεν υπήρχε πρόθεση για διοργάνωση εκδρομής στον Πύργο.

Οσοι φίλοι της Καλαμάτας θελήσουν να δουν το ματς θα ταξιδέψουν με Ι.Χ. στον Πύργο και θα δουν το ματς ανακατεμένοι με τους φιλάθλους του Πανηλειακού.