Τρίτη, 10 Οκτώβριος 2017 11:30

Χωρίς εκπλήξεις η 2η αγωνιστική, κρας τεστ την Κυριακή στην Κυπαρισσία

Γράφτηκε από τον

"Φυσιολογικά" μπορούν να χαρακτηριστούν τα αποτελέσματα της 2ης αγωνιστικής στην Α' τοπική, πλην ενός...

Αναφερόμαστε στο ματς του Μελιγαλά όπου το νεοφώτιστο Ασπρόχωμα απέσπασε πολύτιμη ισοπαλία, απέναντι σε μία σαφώς πιο ποιοτική ομάδα όπως ο Εθνικός, που όμως ακόμη "ψάχνεται".

Αυτός ο βαθμός δίνει ψυχολογία στην ομάδα του κ. Λούτα να παλέψει με αξιώσεις για την σωτηρία. Αυτή ήταν η μοναδική... έκπληξη του σαββατοκύριακου, με τα άλλα αποτελέσματα να φαντάζουν... λογικά. Οι ομάδες που έκαναν το "2 στα 2" είναι τρεις... Ο Πάμισος που δεν έδειξε... οίκτο απέναντι στην αδύναμη Αναγέννηση και τη φιλοδώρησε με επτά γκολ, ο Απόλλωνας που παίζει ωραίο ποδόσφαιρο αν και δυσκολεύτηκε για 70 λεπτά τελικά έκαμψε την αντίσταση της Ομόνοιας και η Ανδρούσα που χωρίς να εντυπωσιάζει παίρνει το αποτέλεσμα και έτσι έκανε απέναντι και στη Σπερχογεία. Να θυμίσουμε πως η... περσινή Αναγέννηση είχε κερδίσει μέσα - έξω τον Πάμισο, όμως εκείνη η ομάδα δεν έχει καμία σχέση με την περσινή. Η Ομόνοια έχει δύο ήττες με το "φτωχό" 1-0 και παραμένει δίχως βαθμό, ενώ οι "Ταύροι" έχασαν στις λεπτομέρειες τον βαθμό στην Ανδρούσα.
Κατά τα άλλα ο Πανθουριακός "ξύπνησε" και δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα απέναντι στον Αγρα, θέλοντας να ξεχάσει την ήττα στην πρεμιέρα από τον Πάμισο.
Σαν... σίφουνας πέρασε η Κυπαρισσία από την άλλοτε... καυτή έδρα του Πύργου, αν και δυσκολεύτηκε από τον Μιλτιάδη μέχρι να βάλει το πρώτο γκολ στο 43'.
Ετσι η ομάδα του Παναγόπουλου θα υποδεχθεί με ανεβασμένη ψυχολογία τον Πάμισο την Κυριακή σε ένα κρας τεστ και για τους δύο. 
Ο ΑΟΚ θα μετρήσει τις δυνάμεις του απέναντι σε μία ομάδα που πηγαίνει... τρένο στο ξεκίνημα σε πρωτάθλημα και κύπελλο. Σε περίπτωση νίκης ενδεχομένως και να πιάσει κορυφή και ίσως "ζεσταθούν" στην Τριφυλιακή πόλη και να κοιτάξουν ψηλότερα, με τη μεταγραφική περίοδο να ολοκληρώνεται στα τέλη Οκτώβρη...
Οι νησιώτες θα πάνε για ένα ακόμη μεγάλο διπλό μετά από αυτό με τον Πανθουριακό στο πρωτάθλημα και τους Αγρα και Εράνη στο κύπελλο.
Αν το καταφέρουν τότε -αν και είναι νωρίς- θα χριστούν το πρώτο φαβορί για τον τίτλο, με το πρόγραμμα στη συνέχεια να... στρώνει για τα καλά.
Εκτιμώ πάντως πως το ματς αυτό ξεκινά από την ισοπαλία, καθώς μην ξεχνάμε πως ο ΑΟΚ μετρά λιγότερες ήττες από τα δάκτυλα ενός χεριού τα τελευταία 6-7 χρόνια! Και φυσικά το κυριακάτικο ντέρμπι σημαδεύεται και από την παρουσία του κόουτς του Παμίσου Αλέξη Μαντζούνη, ο οποίος έχει γευτεί μεγάλες χαρές στο γήπεδο της Κυπαρισσίας πριν τρία χρόνια.
Επιστρέφοντας στα της 2ης αγωνιστικής, στα Φιλιατρά η Εράνη πήρε το πρώτο της τρίποντο, αν και αγχώθηκε απέναντι στον Α.Ο. Φαραί που στάθηκε καλά και φαίνεται να του ταιριάζουν καλύτερα τα εκτός έδρας παιχνίδια. 
Οι "πράσινοι" διαθέτουν παίκτες με πολύ ταλέντο από τη μέση και μπροστά και μπορούν να παίξουν καλύτερο ποδόσφαιρο. Από την άλλη το Φαραί παραμένει χωρίς βαθμό μετά τις δύο πρώτες αγωνιστικές και θέλει πάση θυσία το τρίποντο το Σάββατο απέναντι στον Ολυμπιακό Καλαμάτας. Εναν Ολυμπιακό που "τσίμπησε" βαθμό το Σάββατο από το μέτριο Διαβολίτσι, σε ένα ματς με αρκετά σκληρά μαρκαρίσματα που... ταλαιπώρησε τα... ματάκια όσων το παρακολούθησαν!