Τετάρτη, 11 Οκτώβριος 2017 14:39

Η κατάθεση των Μπάκου και Μποροβήλου για το "Koriopolis"

Γράφτηκε από τον

Οι Δημήτρης Μπάκος και Γιώργος Μποροβήλος αποφάσισαν να παραβρεθούν ο ίδιοι στο Εφετείο Αθηνών για να δώσουν απαντήσεις για το περιβόητο "Koriopolis". Διαβάστε το κυρίως μέρος όσων κατέθεσαν.

Ο εκ των ιδιοκτητών του Αστέρα Τρίπολης, Δημήτρης Μπάκος, και ο πρόεδρος του συλλόγου, Γιώργος Μποροβήλος, έδωσαν το παρών το πρωί της Τετάρτης (11/10) στο Εφετείο Αθηνών, επιλέγοντας να καταθέσουν αυτοπρόσωπος και όχι μέσω δικηγόρων για το "Koriopolis".

Οι δύο άντρες μίλησαν για το όραμα του Αστέρα, την πορεία της ομάδας όλα αυτά τα χρόνια αλλά και τον λόγο για τον οποίο βρέθηκαν στις συνομιλίες, σε μια υπόθεση που είχε συγκλονίσει το ελληνικό ποδόσφαιρο πριν έξι χρόνια.

Διαβάστε τα κυριότερα μέρη όσων κατέθεσαν οι Μπάκος και Μποροβήλος:

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΜΠΑΚΟΣ

"Δώσαμε όραμα στην Τρίπολη, οδηγήσαμε τα παιδιά στον αθλητισμό"

"Το 2003 ήμασταν μαζί με τον Γιάννη (σ.σ. Καϋμενάκη) στην πλατεία. Είδαμε τα παιδιά εκεί. Και του λέω πάμε στο χωράφι, στο Γουέμπλεϊ, έτσι έλεγαν το γήπεδο του Αστέρα τότε. Με κόπο και προσπάθεια καταφέραμε κάποια πράγματα. Με οικονομικές θυσίες. Κάναμε ό,τι κάναμε με μεράκι. Γιατί αυτό απαιτείται, όχι στοίχημα.

Βλέπετε τώρα ότι τα παιδιά στην Τρίπολη δεν είναι στις καφετέριες της πόλης. Είναι στο γήπεδο. Έχουμε 300 παιδιά στις ακαδημίες. Οι αρχηγοί του Ολυμπιακού (σ.σ. Φορτούνης) και του Παναθηναϊκού (σ.σ. Κουρμπέλης) προέρχονται από τις ακαδημίες μας.

Έχουμε σέντερ φορ στις Ακαδημίες παγκόσμιας κλάσης (σ.σ. Δουβίκα).

Δώσαμε δουλειά σε ξενοδοχεία, σε εστιατόρια, σε οικογένειες. Μετά τον Κολοκοτρώνη η Τρίπολη ήταν μία ξεχασμένη πόλη. Δεν γινόταν να κάνουμε κάτι περισσότερο. Δώσαμε ζωή και δουλειά σε μια πόλη και ο κόσμος έμαθε την Τρίπολη, όλη η Ευρώπη. Φέραμε την Τότεναμ στην Τρίπολη. Αν αντιλαμβάνεστε, το κατόρθωμα είναι μεγάλο και σας διαβεβαιώ ότι γίνεται μόνο με σκληρές θυσίες. Όχι με στοιχήματα.

Αυτά δεν γίνονται με το στοίχημα. Με το στοίχημα έρχονται και φεύγουν οι ομάδες. Εμείς είμαστε εδώ. Και τα κάναμε με κόπο και στην αρχή μας πολέμησαν.

Ο ΑΣΤΕΡΑΣ ΕΙΝΑΙ πρωτόγνωρο φαινόμενο για την Ελλάδα."

"Μιλούσα για να εκμαιεύσω τι γινόταν με τους διαιτητές και όλο χάναμε"

"Τώρα, για όσα μας κατηγορούν: Παίζαμε και ήξερα ότι σφύριζαν ανεπαρκείς διαιτητές. Έκαναν το άσπρο μαύρο. Πήγαμε σε τελικό κυπέλλου. Και πέσαμε σε ανεπαρκή διαιτητή. Ξέρετε τι γίνεται. Μίλαγα και προσπαθούσα να εκμαιεύσω τι γίνεται. Είχα αγωνία. Την αγωνία μου εξέφραζα.

Συναλλαγή δεν έχουμε κάνει ποτέ. Ποτέ. Ο ΑΣΤΕΡΑΣ έκανε αυτό που έπρεπε μέσα στο γήπεδο. Ποτέ με συναλλαγή. Ούτε όταν παίζαμε Ευρώπη, ούτε όταν κινδυνεύαμε.

Δεν χρειάζεται να απαντήσω για το στοίχημα. Με θίγει να απαντήσω. Δεν ξέρω το οτιδήποτε για το στοίχημα.

Κάποιοι ήθελαν να πουλήσουν εκδούλευση. Όλα αυτά είναι καφενειακές συζητήσεις.

Μέσα στην αγωνία μας ψάχναμε τι γίνεται.

Από την Κέρκυρα χάσαμε 2-0. Με έναν ανεπαρκή διαιτητή.

Μιλούσα για να μάθω τι γίνεται γύρω γύρω στην Ελλάδα. Δεν μπορούσα να είμαι στα καφενεία. Δουλεύω πολλές ώρες τη μέρα στο εξωτερικό. Δεν μπορώ να παρακολουθήσω το κουτσομπολιό στην Ελλάδα. Για αυτό μίλαγα στο τηλέφωνο.

Μετά από όλα αυτά ο ΑΣΤΕΡΑΣ έπεσε κατηγορία. Τι μου λέτε;

Μέσα στην προσπάθεια μας μπλέξαμε με ένα σύστημα που δεν μας αφορά. Αν είναι να ασχοληθούμε με το στοίχημα, να την κλείσω την ομάδα. 1000 φορές. Δεν γίνονται ομάδες έτσι."

ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΠΟΡΟΒΗΛΟΣ

"Ευχαριστώ που μου δίνεται η δυνατότητα να πω την αλήθεια. Εχω μακρά πορεία στο ποδόσφαιρο. Όταν σταμάτησα την καριέρα μου στη διαιτησία, η ομάδα της πόλης μου ανέβηκε Α' Εθνική. Χάρη στους δυο ευεργέτες. Διότι δεν είναι επενδυτές. Είναι ευεργέτες. Έκαναν ένα χωράφι, εγκαταστάσεις και γήπεδο. Παράλληλα έφτιαξαν μια τεράστια επένδυση τη φάρμα. Ο ΑΣΤΕΡΑΣ είναι 11 χρόνια στην Α' Eθνική. Και έπαιξε τέσσερις φορές Ευρώπη. Η επένδυση του ΑΣΤΕΡΑ είναι τεράστια και σοβαρότατη. Δεν γίνεται αλλιώς.

Σας το λέω από καρδιάς, το στοίχημα είναι πέρα από εμάς και τις λογικές μας. Ποτέ δεν βάλαμε τέτοια θέματα στην ομάδα. Γι αυτό και ο ΑΣΤΕΡΑΣ είναι ομάδα με τόση μεγάλη διάρκεια και τόσες επιτυχίες.

Άλλωστε αυτό αποδεικνύεται καθώς μας έγινε και εξονυχιστικός έλεγχος.

Μιλάμε για μια χρονιά που ο ΑΣΤΕΡΑΣ έπεσε. Πάρα τις αγωνίες και το άγχος μας.

Στη λίγκα με ψήφιζαν ομόφωνα όλες οι ομάδες. Όλες. Τη χρονιά που πέσαμε ήμουν αντιπρόεδρος στη λίγκα. Και πρόεδρος ο κ. Μαρινάκης. Μιλούσαμε κάθε μέρα. Δεν υπήρχε κανένας λόγος να με πάει εμένα κάποιος να μιλήσω μαζί του.

Ήταν λογικό να υπάρχουν συνομιλίες που εκφράζουν αγωνίες. Αυτό και μόνο. Ψάχναμε να βρούμε πως θα είναι η αγωνιστική συμπεριφορά ομάδων."

Πηγή: sport24.gr