Τετάρτη, 11 Οκτωβρίου 2017 16:31

Η Ομόνοια δεν ξεχνά τον Τάσο Τζανετάκο

Γράφτηκε από τον
Η Ομόνοια δεν ξεχνά τον Τάσο Τζανετάκο

 

Ενας παράγοντας που έγραψε την δική του ιστορία στο Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο έφυγε από την ζωή την περασμένη εβδομάδα σε ηλικία 63 ετών, χτυπημένος από τον καρκίνο.

Ο λόγος για τον Τάσο Τζανετάκο, εκ των ιδρυτών της Ομόνοιας και με μεγάλη και πολυετή προσφορά στο σύλλογο.

Η ομάδα της Καλαμάτας δεν ξέχασε τον Τάσο Τζανετάκο και στο ημίχρονο του αγώνα με τον Απόλλωνα κρατήθηκε ενός λεπτού στη μνήμη του, σε ένα ματς που έγινε σε φορτισμένη ατμόσφαιρα.

Ο Τάσος Τζανετάκος που πολλοί τον γνώριζαν και με το παρατσούκλι “Νταβέλης” υπήρξε πρόεδρος, αλλά και παράγοντας για αρκετά χρόνια στην Ομόνοια. Ηταν αδερφός των Θεόδωρου και Νικήτα Τζανετάκος, ο πρώτος είναι μέλος της διοίκησης της ομάδας Θεόδωρου και ο δεύτερος ήταν παράγοντα για αρκετά χρόνο στο παρελθόν. Την Τετάρτη έγινε η κηδεία του και η διοίκηση ως ελάχιστο φόρο τιμής στο Κυριακάτικο ματς ζήτησε από το διαιτητικό τρίο να κρατηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

Σχετικά με την απώλεια του αδερφού του Τάσου ο Θεόδωρος Τζανετάκος στο περιθώριο του αγώνα θέλησε να μας πει δύο λόγια. “Το 1977 ο Τάσος Τζανετάκος μαζί με τους Γιώργο Λουκαρέα εμένα και άλλους από την ενορία του Αγίου Κωνσταντίνου Καλυβίων ιδρύσαμε την Ομόνοια”, ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε: “Ο Τάσος Τζανετάκος διετέλεσε για αρκετά χρόνια αντιπρόεδρος και μέλος στο Δ.Σ. της Ομόνοιας. Το 1980 μαζί με τους Παναγιώτη Αλεξόπουλο και Γιώργο Θεοφάνους, ίδρυσαν την πρώτη ακαδημία στο νομό Μεσσηνίας, την ακαδημία της Ομόνοιας. Μετά το άτυχο για την ομάδα μας παιχνίδι μπαράζ στο Μελιγαλά με τον Πάμισο και στη συνέχεια με τους μεγάλους σεισμούς του 1986 που έπληξαν την πόλη, δεν υπήρχαν γήπεδα για προπόνηση, ενώ δεν υπήρχαν και άνθρωποι για να στηρίξουν της ομάδας, κάτι που συνέβη και με την Ομόνοια. Ο Τάσος Τζανετάκος διατηρούσε με τα αδέρφια του επιχείρηση μάντρα με οικοδομικά υλικά και ως πρόεδρος της Ομόνοιας μπήκε μπροστά μαζί με τα αδέρφια του, αλλά και τους Γιώργο Λουκαρέα, Νίκο Κουραμπά, Γιώργο Θεοφάνους και την πήραν στην πλάτη τους. Κατάφεραν την τριετία 1986-1988 με τη βοήθεια της Μονής Βελανιδιάς, που τους παραχώρησε ένα μεγάλο οικόπεδο 16 στρεμμάτων στον Αγιο Ιωάννη Καρβούνη και με χρήματα της οικογένειας Τζανετάκου να δημιουργήσουν μια μεγάλη αλάνα. Στη συνέχεια ο τότε δήμαρχος Καλαμάτας Σταύρος Μπένος τους ζήτησε το χώρο για νεκροταφείο με την υπόσχεση να φτιάξει γήπεδο για την Ομόνοια. Ετσι και έγινε και σήμερα η Ομόνοια έχει το δικό της σπίτι. Εύχομαι να υπάρξουν τέτοιοι παράγοντες και να προσφέρουν έργο στις ομάδες. Δυστυχώς σαν τον Τάσο υπήρξαν οι αείμνηστοι Γιώργος Λουκαρέας, Νίκος Κουραμπάς, Γιώργος Θεοφάνους και κάποιοι λίγοι, που βρίσκονται στη ζωή. Για εμένα ήταν ευεργέτες για το μεσσηνιακό ποδόσφαιρο”. 

(Στη φωτό είναι η εφηβική ομάδα της Ομόνοιας το 1980. Ο Τάσος Τζανετάκος δεξιά στη φωτό ως παράγοντας τότε της ομάδας).