Παρασκευή, 13 Οκτώβριος 2017 13:58

KYΠΑΡΙΣΣΙΑ – ΠΑΜΙΣΟΣ: Ντέρμπι που θα δείξει πολλά – Τι έχει συμβεί τα τελευταία χρόνια

Γράφτηκε από τον

Στην Κυπαρισσία στρέφονται αυτή την Κυριακή τα βλέμματα στην 3η αγωνιστική της Α’ τοπικής, καθώς θα ανταμώσουν δύο από τις παραδοσιακές δυνάμεις του νομού.

Το φετινό ντέρμπι ανάμεσα στον ΑΟΚ και τον Πάμισο έρχεται μάλιστα νωρίς σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια. Από τη σεζόν 2013-14 που και οι δύο ομάδες αγωνίζονται εντός μεσσηνιακών συνόρων, τρία ματς στην τριφυλιακή πόλη έχουν γίνει τον Απρίλιο και ένα τον Δεκέμβριο. Οι γηπεδούχοι μετρούν 3 νίκες και 1 ήττα, την περσινή που έσπασε και το εντός έδρας αήττητο και μάλιστα από τον πρώην τεχνικό του ΑΟΚ Αλέξη Μαντζούνη, ο οποίος τη σεζόν 2014-15 πήρε με την Κυπαρισσία αήττητος τον τίτλο (27 νίκες και 3 ισοπαλίες).

Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2013-14 η Κυπαρισσία στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής επικράτησε στις 22 Δεκεμβρίου με 4-1 του Παμίσου. Την σεζόν 2014-15 οι γηπεδούχοι πήραν πάλι τους τρεις βαθμούς (3-2), σ’ ένα βαθμολογικά αδιάφορο ντέρμπι που έγινε στις 18 Απριλίου του 2015 για την 30η και τελευταία αγωνιστική.

Τη σεζόν 2015-16 και συγκεκριμένα στις 9 Απριλίου του 2016 η Κυπαρισσία νίκησε με 2-0 τον Πάμισο, για την 28η αγωνιστική. Το περσινό ντέρμπι στην Κυπαρισσία διεξήχθη στις 23 Απριλίου του 2017 και ήταν για την 27η αγωνιστική, με τους Νησιώτες να φεύγουν νικητές με το “αγγλικό” 3-4.

Οι θέσεις στο πρωτάθλημα

Θα πρέπει βέβαια να σημειωθεί ότι πέρυσι καμία από τις δύο δεν στόχευε στον τίτλο, που κατέκτησε όπως αναμενόταν η Καλαμάτα. Οι Νησιώτες τερμάτισαν στην 4η θέση και ο ΑΟΚ στην 6η.

Τη σεζόν 2015-16 ήταν ο Τσικλητήρας Πύλου που μπήκε ανάμεσά τους και πανηγύρισε το πρωτάθλημα και την άνοδο στη Γ’ εθνική. Η Κυπαρισσία πήρε τη 2η θέση θέση και ο Πάμισος την 3η.

Το 2014-15 η Κυπαρισσία πήρε το πρωτάθλημα και άφησε στη 2η θέση τον Πάμισο, αλλά έχασε στο μπαράζ ανόδου από τη Σπάρτη και δεν ανέβηκε.

Το 2013-14 ο Πάμισος πήρε το πρωτάθλημα (όχι όμως και την άνοδο στα μπαράζ) και η Κυπαρισσία ήταν 2η.

Φέτος ο Πάμισος στοχεύει ξεκάθαρα στον τίτλο, αλλά και η Κυπαρισσία θέλει να είναι ανταγωνιστική και να τερματίσει στην πρώτη 4άδα.

Πίστη για νίκη στον ΑΟΚ

Με καλή ψυχολογία μετά το διπλό στον Πύργο Τριφυλίας (4-1 τον Μιλτιάδη) θα υποδεχτεί η Κυπαρισσία τον Πάμισο. Ο Τάκης Παναγόπουλος θα έχει στη διάθεσή του και τον Ηλία Κοσμά, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και θα κάνει ντεμπούτο στο πρωτάθλημα. Επίσης επέστρεψε και ο Κώστας Τσιμόπουλος, που αγωνίστηκε μάλιστα με τον Μιλτιάδη και έτσι η μοναδική απουσία είναι ο άτυχος της φετινής σεζόν Διονύσης Γεωργιόπουλος που έχει υποστεί ρήξη μηνίσκου και πρόσθιου χιαστού.

Ο Τ. Παναγόπουλος μιλώντας στο “Notosport” για το μεθαυριανό ντέρμπι είπε: “Είναι το ντέρμπι της Μεσσηνίας. Σεβόμαστε τον Πάμισο, αλλά είμαστε η Κυπαρισσία και δεν θέλουμε απλώς μια καλή εμφάνιση, αλλά να κερδίσουμε. Ξέρουμε ότι το ρόστερ μας δεν είναι μεγάλο, αλλά έχουμε ποιότητα”.

Για το “3 στα 3” ο Πάμισος

Ο Πάμισος μετρά μόνο νίκες μέχρι σήμερα σε πρωτάθλημα και κύπελλο Μεσσηνίας και ξέρει ότι αν περάσει από την Κυπαρισσία, θα έχει πάρει βαθμολογική και ψυχολογική ώθηση για τον τίτλο, παρότι βρισκόμαστε μόλις στην 3η αγωνιστική.

“Η Κυπαρισσία είναι πολύ δυνατή στην έδρα της. Τη σεβόμαστε, αλλά θέλουμε το καλύτερο αποτέλεσμα. Θα παίξουμε σε μια από τις πιο γερές έδρες και αν κερδίσουμε θα είναι πολύ σημαντικό τόσο για βαθμολογικούς, όσο και για ψυχολογικούς λόγους”, λέει στο “Notosport” ο προπονητής του Παμίσου Αλέξης Μαντζούνης.

Το θετικό για τους Νησιώτες είναι ότι επέστρεψε και ο Κάνιστρας και έτσι θα απουσιάσει μόνο ο Καραπετιάν.