Κυριακή, 24 Νοέμβριος 2013 12:30

ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Νίκη - "ανάσα" στη... λασπομαχία, 2-1 την Κόρινθο

Γράφτηκε από τον
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ: Νίκη - "ανάσα" στη... λασπομαχία, 2-1 την Κόρινθο

Με σκόρερ τον Τσουλάκο και με "όπλα" τη ψυχή και το πάθος ο Μεσσηνιακός βγήκε νικητής στη… λασπομαχία με την Κόρινθο (2-1), παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα στο πρωτάθλημα της Γ' εθνικής. Οι "πράσινοι" πανηγύρισαν μετά από 1.5 μήνα και ισοβαθμούν με τον Παναρκαδικό στην 9η θέση του 4ου ομίλου.


Ο Μ.Γ.Σ. προηγήθηκε 2-0 στο 36' με τέρματα του Σταύρου Τσουλάκου,  ο οποίος όμως τραυματίστηκε και δεν μπόρεσε να συνεχίσει στο δεύτερο μέρος. Στο 53' αποχώρησε μάλιστα και ο Ταχματζίδης και έτσι οι καλαματιανοί αρκέστηκαν να υπερασπιστούν το προβάδισμα. Η Κόρινθος μείωσε στο 53' με τον Κουλό και έκανε δραματικό το ματς, αλλά σημασία έχει ότι ο Μεσσηνιακός πήρε τους πολύτιμους βαθμούς. Και αυτό σ' έναν κάκιστο  αγωνιστικό χώρο που δεν μπορούσε να παιχτεί ποδόσφαιρο, ενώ η έντονη βροχόπτωση έκανε πιο δύσκολες τις προσπάθειες των ποδοσφαιριστών.
Οι "πράσινοι" ευτύχησαν να προηγηθούν πολύ νωρίς. Στο 7' ο Τσουλάκος έκανε από αριστερά τη σέντρα σουτ και η μπάλα αφού πέρασε από αμυντικούς και το Βιτάλι, αιφνιδίασε τον γκολκίπερ και κατέληξε στα δίχτυα. Ενα γκολ που έδωσε ψυχολογία στους καλαματιανούς, οι οποίοι βρήκαν δίχτυα και στο 22', αλλά το γκολ του Χελά ακυρώθηκε ως οφσάιντ.  Είχε προηγηθεί σέντρα - σουτ του Ταχματζίδη μέσα από την περιοχή.
Στο 36' ο Ταχματζίδης και πάλι εκτέλεσε φάουλ και από αλλεπάλληλες κόντρες μέσα στην περιοχή, η μπάλα παίρνει ύψος και ο Τσουλάκος που καραδοκούσε γράφει με κεφαλιά το 2-0! Πολύ καλό παιχνίδι από τον επιθετικό του Μεσσηνιακού που είχε όμως την ατυχία να τραυματιστεί στο 44' και έτσι ο Δ. Τσάκωνας πέρασε στο ματς τον Κουκούτση.
Ο νεαρός ποδοσφαιριστής μπήκε για να δώσει μάχες στο χώρο του κέντρου, αλλά δημιουργικά ο Μ.Γ.Σ. έχασε έναν από τους πιο κινητήριους μοχλούς και τα πράγματα έγιναν χειρότερα στο 53' όταν βγήκε λόγω τραυματισμού και ο Ταχματζίδης.
Είχε προηγηθεί η μείωση του σκορ (2-1) στο 50' από το εξαιρετικό σουτ του Κουλού εκτός περιοχής που έστειλε την μπάλα στη γωνία του Κυριακόπουλου.

Αγχώθηκε, αλλά άντεξε

Το γκολ των φιλοξενούμενων έδωσε νέο ενδιαφέρον στο παιχνίδι. Ο Μεσσηνιακός δεν είχε πλέον τους παίκτες για να κρατήσει τη μπάλα και περιορίστηκε στο να κρατήσει το προβάδισμα. Η Κόρινθος προσπάθησε για την ισοφάριση, αλλά δεν είχε τη μεγάλη ευκαιρία.
Στο 61'  ο Κερνερίδης επιχείρησε να σκοράρει με απευθείας εκτέλεση κόρνερ, αλλά ο Κυριακόπουλος απομάκρυνε, ενώ στο 74' ο Αργυρόπουλος έστειλε παρακινδυνευμένα την μπάλα κόρνερ στην προσπάθειά του να διώξει. Το ματς χαρακτηριζόταν από τη δύναμη και το πάθος.
Ο Μεσσηνιακός αγχώθηκε, αλλά κράτησε τελικά τη νίκη, αφού στο 82' το φάουλ του Φίλη από καλή θέση πέρασε άουτ, ενώ στο 90' αποβλήθηκε ο Γκεοργκίεφ της Κορίνθου για αγκωνιά στον Νινιό. Η εν λόγω απόφαση του διαιτητή Μακρή προκάλεσε τις έντονες διαμαρτυρίες του προπονητή των φιλοξενούμενων Δημήτρη Μαγκαφίνη, ο οποίος αποβλήθηκε από τον αγωνιστικό χώρο.

Διακριθέντες

Ολοι οι παίκτες του Μεσσηνιακού είχαν θέληση και πάθος για τη νίκη. Ιδιαίτερη μνεία πρέπει να γίνει όμως στον Τσουλάκο που σκόραρε δύο φορές και ήταν πολύ καλός, αλλά και άτυχος.
Στο β' μέρος έκανε σπουδαίο παιχνίδι ο Νινιός, ο Σπανός, ο Χελάς, ενώ ανέβασε την απόδοσή του και ο Δασκαλάκης.
Με κίτρινη κάρτα παρατηρήθηκαν οι Κερνενίδης, Σπανός, Μπαστακός, Κουκούτσης,  Κυριακόπουλος, Τσουκάλης, Κουρεντζής.
ΜΕΣΣΗΝΙΑΚΟΣ:  Κυριακόπουλος, Νινιός, Δασκαλάκης, Κουρεντζής, Μπαστακός, Σπανός, Αργυρόπουλος, Ταχματζίδης (53' λ.τρ Τσουκάλης), Βιτάλι (76' Μερκούρης), Τσουλάκος (44' λ.τρ Κουκούτσης), Χελάς.
ΚΟΡΙΝΘΟΣ : Κόντης, Κουλός, Φίλης, Τζορμπατζίδης, Μανιάτης (78' Λούβρης), Σπυρόπουλος, Χαρίτος (46' Καρβούνης), Τσίτσι, Καφαντάρης, Κερνενίδης, Γκεοργκίεφ.