Τετάρτη, 08 Νοέμβριος 2017 13:14

Εξαήμερο play off με το βλέμμα στο Ελλάδα-Κροατία

Γράφτηκε από τον

Τα τελευταία τέσσερα «ευρωπαϊκά εισιτήρια» για το Μουντιάλ της Ρωσίας, αναζητούν τους κατόχους τους, οι οποίοι θα προκύψουν τις επόμενες ημέρες, μέσω των play off.

Μία από τις οκτώ διεκδικήτριες, είναι και η εθνική Ελλάδας, που φιλοξενείται στο «Μαξιμίρ» του Ζάγκρεμπ από την Κροατία. Ο πρώτος αγώνας (9/11) είναι ιδιαίτερα κρίσιμος, καθώς απο το αποτέλεσμα του θα εξαρτηθούν πολλά. Οι Βαλκάνιοι διαθέτουν εξαιρετικό σύνολο με πολύ καλή επιθετική λειτουργία και αναμένεται να στηριχθούν στον συγκεκριμένο παράγοντα. Ωστόσο, υπάρχει ένα στοιχείο που ενδέχεται να αποδειχθεί κατλυτικό, ακόμη και για την πρόκριση στα τελικά της Ρωσίας. Και αυτό είναι η παρουσία του Λούκα Μόντριτς. Ο βραχύσωμος άσος της Ρεάλ Μαδρίτης, είναι ένας ποδοσφαιρικός «ηλεκτρονικός εγκέφαλος», ο παίκτης βαρόμετρο, τόσο στην εθνική ομάδα της χώρας του, όσο και στους «μερένχες». Είναι ο άνθρωπος που παίρνει την μπάλα στα κρίσιμα σημεία και από τα πόδια του περνά όλο το παιχνίδι της Κροατίας. Σε περίπτωση που ο Μίκαελ Σκίμπε, καταφέρει να περιορίσει την δράση του Μόντριτς, θα αυξηθούν σημαντικά οι πιαθνότητες να φύγει η εθνική από το Ζάγκρεμπ με το επιθυμητό αποτέλεσμα. Βέβαια, ο Γερμανός τεχνικός, αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα στην θέση των κεντρικών αμυντικών, καθώς ο Κώστας Μανωλάς τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική -σε μία αν μη τι άλλο περίεργη απόφαση της UEFA- ενώ ο Παπασταθόπουλος αντιμετωπίζει πρόβλημα στον αστράγαλο. Σε κάθε περίπτωση, η εθνική ομάδα, αναμένεται να στηριχθεί στην καλή αμυντική λειτουργία που διαθέτει, με πίεση σε όλους τους χώρους του γηπέδου και να εκμεταλλευθεί τις όποιες φάσεις αντεπίθεσης καταφέρει να δημιουργήσει, έτσι ώστε να αποκτήσει πλεονέκτημα ενόψει του δεύτερου αγώνα που θα γίνει την Κυριακή στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης».

 

Από τα υπόλοιπα τρία play off, ξεχωρίζει η αναμέτρηση της Σουηδίας με την Ιταλία. Οι Σκανδιναβοί παρουσιάζονται εξαιρετικά φιλόδοι και αισιόδοξοι για τις αναμετρήσεις με την «σκουάντρα ατζούρα», που σε κάθε περίπτωση είναι και το λογικό φαβορί για την πρόκριση. Οσον αφορά στους αγώνες Βόρεια Ιρλανδία-Ελβετία και Δανία-ιρλανδία, δεν υπάρχει κάποια ομάδα που ξεχωρίζει αισθητά και η πρόκριση αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες.

 

 

Το πρόγραμμα έχει ως εξής

 

 

Α` αγώνες

 

 

Πέμπτη 9 Νοεμβρίου

 

 

Κροατία-Ελλάδα

 

 

Βόρεια Ιρλανδία-Ελβετία

 

 

Παρασκευή 10 Νοεμβρίου

 

 

Σουηδία-Ιταλία

 

 

Σάββατο 11 Νοεμβρίου

 

 

Δανία-Ιρλανδία

 

 

Β` αγώνες

 

 

Κυριακή 12 Νοεμβρίου

 

 

Ελλάδα-Κροατία

 

 

Ελβετία-Βόρεια Ιρλανδία

 

 

Δευτέρα 13 Νοεμβρίου

 

 

Ιταλία-Σουηδία

 

 

Τρίτη 14 Νοεμβρίου

 

 

 

Ιρλανδία-Δανία