Τρίτη, 21 Νοεμβρίου 2017 18:20

Πορεύονται δίχως... σοβαρές απώλειες οι τρεις πρωτοπόροι της Α’ τοπικής

Γράφτηκε από τον

Ούτε μία ισοπαλία δεν είχαμε στην 8η αγωνιστική της Α’ τοπικής, με τους φιλοξενούμενους να κερδίζουν 5 ματς και οι γηπεδούχοι 3. Η τριάδα στην κορυφή της βαθμολογίας έμεινε αμετάβλητη, μιας και εύκολα ή δύσκολα άπαντες επικράτησαν των αντιπάλων τους.

Ο Πάμισος συνέτριψε με 7-0 εκτός έδρας τον Ολυμπιακό Καλαμάτας και συνεχίζει να οδηγεί την κούρσα, διαθέτοντας και την καλύτερη επίθεση με 27 γκολ σε 8 αγώνες. Οι νησιώτες πλέον έχουν μπροστά τους ένα παιχνίδι με υψηλό βαθμό δυσκολίας, όπως αυτό με το Διαβολίτσι στη Μεσσήνη. Εντός έδρας έχουν ήδη μία ισοπαλία με Ανδρούσα (και άρα 2 χαμένους βαθμούς) και είναι... απαγορευτικό να κάνουν δεύτερη γκέλα. Θα βρουν όμως απέναντι τους μία ομάδα που παραμένει αήττητη στο πρωτάθλημα και διαθέτει την καλύτερη άμυνα της Α’ τοπικής με μόλις 3 γκολ παθητικό. Το εμπόδιο είναι υψηλό για τους παίκτες του Αλέξη Μαντζούνη που συν τοις άλλοις θα παίζουν και με το άγχος πως πρέπει πάση θυσία να νικήσουν. Ο ΑΟΔ ξεπέρασε με μπόλικο άγχος το εμπόδιο του αδύναμου και αποδεκατισμένου Μιλτιάδη και αυτό το 1-0 λίγο πριν το φινάλε συνιστά μία μίνι έκπληξη, καθώς άπαντες ανέμεναν μια άνετη επικράτηση. Ο Πανθουριακός δίχως να θέλξει και πάλι με την απόδοση του νίκησε με 2-0 την Εράνη και... τρέχει ένα σερί 7 σερί νικών. Αυτό που περιμένει η ομάδα του Γιώργου Αργυρόπουλου είναι ένα νέο στραβοπάτημα του Παμίσου για να πάρει κεφάλι στη βαθμολογία, κάτι που θα είναι σημαντικό για ψυχολογικούς λόγους.

Μπροστά της έχει ένα θεωρητικά εύκολο ματς με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας στο “Γ. Λουκαρέας” και τις δίνεται η δυνατότητα να συνδυάσει νίκη με καλό ποδόσφαιρο. Η Εράνη δεν τα πήγε τόσο καλά απέναντι στον Πανθουριακό, όσο με τον Πάμισο στη Μεσσήνη μιας και δεν έβγαλε αρκετές φάσεις. Πάντως δικαιολογημένα έχει παράπονα από τη διαιτησία και στα δύο ματς, αφού στη Μεσσήνη δεν μέτρησε γκολ του Μπεγέτη που θα γινόταν το 0-2 και με την Θουρία το γκολ με το οποίο έγινε το 2-0 προέκυψε από ανύπαρκτο – όπως φάνηκε και στο βίντεο- πέναλτι. Η Εράνη πάντως έχει βγάλει μέχρι στιγμής το ίσως δυσκολότερο πρόγραμμα από κάθε άλλη ομάδα (3 ματς στα Φιλιατρά, 5 εκτός, ενώ έχει παίξει και με τους 3 πρωτοπόρους) και εκτιμώ πως θα ανέβει αισθητά στη βαθμολογία μέχρι το τέλος του α’ γύρου, αφού το πρόγραμμα της... στρώνει για τα καλά.

Η τρίτη αήττητη ομάδα του πρωταθλήματος και αυτή που θεωρώ πως παίζει μέχρι στιγμής το καλύτερο ποδόσφαιρο, ο Απόλλωνας Καλαμάτας πέρασε και πάλι από τη Σπερχογεία με νίκη (μετά το παιχνίδι κυπέλλου) και δείχνει να μην επηρεάζεται ούτε από τις σημαντικές απουσίες των Τσουλάκου και Μανωλόπουλου. Η καλοκουρδισμένη ομάδα του Τάκη Σακελλαρόπουλου έχει μπροστά της ένα κρας τεστ την Κυριακή στους Γαργαλιάνους απέναντι στον πάντα δυνατό στην έδρα του Τέλλο Αγρα. Αν περάσει και από εκεί με διπλό τότε ειλικρινά δεν ξέρω που μπορεί να φτάσει φέτος! Στον ημιτελικό του κυπέλλου πάντως με τον Πάμισο ο Απόλλωνας ήταν καλύτερος, άξιζε μια καθαρή νίκη και είναι δεδομένο πως θα πουλήσει ακριβά το... τομάρι του στις 20 Δεκέμβρη στον επαναληπτικό της Μεσσήνης.

Ο Τέλλος Αγρας πήρε το δεύτερο φετινό διπλό στο Ασπρόχωμα επί της ομώνυμης ομάδας, αν και δυσκολεύτηκε αρκετά αφού το πρώτο γκολ το έβαλε μετά το 70’. Ο αγώνας όμως σημαδεύτηκε από επεισόδια τόσο εντός όσο και εκτός αγωνιστικού χώρου, εικόνες που δεν πρέπει να βλέπουμε στα μεσσηνιακά γήπεδα.

Πλέον η ομάδα του Αντώνη Μαυρέα πρέπει να επιβεβαιώσει την αγωνιστική της άνοδο στο απαιτητικό ματς με τον Απόλλωνα την Κυριακή... Οσο για το Ασπρόχωμα δίνει φιλότιμο αγώνα σε κάθε ματς και μην ξεχνάμε πως έστω και με 5 βαθμούς είναι πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Η Κυπαρισσία και η Ανδρούσα που ισοβαθμούν στην 5η θέση με 16 βαθμούς, επικράτησαν της Ομόνοιας και της Αναγέννησης αντίστοιχα πιο εύκολα απ’ ότι έδειξε το τελικό σκορ (1-0). Πρόκειται για δύο από τις καλές και... συνεπής ομάδες της κατηγορίας που κοντράρονται την Κυριακή στο “Β. Μαλαφέκας” σε ένα ενδιαφέρον από κάθε άποψη παιχνίδι, όπου όλα τα αποτελέσματα είναι ανοικτά.

Η Ομόνοια πάντως θεωρώ πως αδικείται από τη χαμηλή της θέση στον βαθμολογικό πίνακα και προβλέπω πως θα ανέβει αρκετά τις προσεχείς αγωνιστικές.

Αντιθέτως η Αναγέννηση είναι αρκετά αδύναμη, με τον Κώστα Στυλιανόπουλο να έχει ελάχιστες διαθέσιμες λύσεις.

Στο τελευταίο ματς της 8ης αγωνιστικής που χρίζει σχολιασμού, ο Εθνικός Μελιγαλά πήρε σημαντικό διπλό στο “Π. Μπαχράμης” επί του σκληροτράχηλου Α.Ο. Φαραί και σταθεροποιήθηκε στη μέση του βαθμολογικού πίνακα. Ενας Εθνικός που πορεύεται με παίκτη – προπονητή τον σκόρερ Ηλία Μουρούσια, έχοντας αποδυναμωμένο ρόστερ ύστερα από τις αρκετές αποχωρήσεις παικτών που δεν πρόλαβαν να αντικατασταθούν.

Ο Α.Ο. Φαραί από την άλλη είναι εμφανές πως έχει πρόβλημα στην επίθεση, αφού έχει βάλει μόνο 4 γκολ σε 8 αγώνες και διαθέτει τη 2η χειρότερη επίθεση μετά τον Ολυμπιακό που έχει... ματώσει τα δίχτυα μόνο μία φορά!

Το... ευτήχημα για την ομάδα των Γιαννιτσανίκων είναι πως φέτος υπάρχουν 4 ομάδες που δείχνουν πιο αδύναμες και έτσι αν εκμεταλλευτεί την έδρα του δεν θα έχει πρόβλημα παραμονής.

Οσον αφορά τη... μάχη της παραμονής φαίνεται πως η ζώνη του υποβιβασμού θα πάει φέτος πιο χαμηλά από κάθε άλλη χρονιά, αφού το επίπεδο 4-5 ομάδων είναι αισθητά χαμηλό.

Μια εξ’ αυτών ο Μιλτιάδης παραμένει η μοναδική ομάδα δίχως νίκη και αν δεν κερδίζει ούτε το Φαραί το Σάββατο στον Πύργο, τότε μόνο με... θαύμα θα πάρει τρίποντο μέχρι το τέλος

 

του α’ γύρου αφού το πρόγραμμα του γίνεται σαφώς δυσκολότερο.