Πέμπτη, 30 Νοέμβριος 2017 15:46

ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ & ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Πέρυσι στις πρώτες θέσεις, φέτος στις τελευταίες

Γράφτηκε από τον
ΜΙΛΤΙΑΔΗΣ & ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ: Πέρυσι στις πρώτες θέσεις, φέτος στις τελευταίες

Την 9η αγωνιστική του περσινού πρωταθλήματος της Α’ τοπικής, ο Μιλτιάδης ισοφαριζόταν στις καθυστερήσεις από την “Μαύρη Θύελλα” στην Καλαμάτα και έχανε την ευκαιρία να την πιάσει στην κορυφή της βαθμολογίας της Α’ τοπικής!

Ή ομάδα του Πύργου Τριφυλίας αποτελούσε την ευχάριστη έκπληξη του πρωταθλήματος και βρισκόταν στην 2η θέση έχοντας 20 βαθμούς σε 9 παιχνίδια!

Την ίδια ώρα η Αναγέννηση Παραλίας βρισκόταν στην τρίτη θέση της βαθμολογίας (μαζί με τον Πανθουριακό) με 19 βαθμούς. Για πολλούς έπαιζε το καλύτερο ποδόσφαιρο στην κατηγορία και έδειχνε ικανή να κερδίσει κάθε αντίπαλο, κάτι που απέδειξε και στην συνέχεια τερματίζοντας δεύτερη, πίσω μόνο από την πρωταθλήτρια Καλαμάτα, από την οποία έχασε και στον τελικό του Κυπέλλου με 1-0 στην παράταση!

Φέτος η πορεία για τις δύο Μεσσηνιακές ομάδες είναι τελείως διαφορετική. Για την ακρίβεια και οι δύο βρίσκονται από τα ψηλά... στα χαμηλά και ο στόχος τους είναι η παραμονή στην κατηγορία. Ο Μιλτιάδης είναι τελευταίος με 1 βαθμό σε 9 ματς, δηλαδή έχει 19 λιγότερους από πέρυσι την αντίστοιχη περίοδο. Η Αναγέννηση ισοβαθμεί με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας στην προτελευταία θέση, με τις δύο ομάδες να έχουν από 4 βαθμούς. Η “Μπάρτσα” έχει δηλαδή 15 βαθμούς λιγότερους από όσους είχε πέρυσι μετά την 9η αγωνιστική.

 Η μεταμόρφωση των δύο ομάδων οφείλεται βέβαια στις διοικητικές εξελίξεις και τον σχεδιασμό του περασμένου καλοκαιριού. Στην Αναγέννηση είχαμε την απομάκρυνση του προέδρου Παναγιώτη Σερεμέτη, με την ομάδα να αποδυναμώνεται αισθητά και να ξεκινά εξ αρχής τη χρονιά με στόχο την παραμονή στηριζόμενη σε νέους παίκτες. Παράλληλα και ο Μιλτιάδης χαμήλωσε πάρα πολύ το μπάτζετ και αποφασίστηκε να στηριχθεί κυρίως σε ντόπια παιδιά με πρωταρχικό στόχο την παραμονή στην κατηγορία. Ετσι προέκυψε φυσιολογικά η χαρακτηριστική αυτή διαφορά στην εικόνα των δύο ομάδων από την μια στην άλλη σεζόν.