Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου 2017 12:44

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-2: Επιτέλους νίκη εκτός έδρας με Καμινιώτη, Γουερέ

Γράφτηκε από τον
ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ – ΚΑΛΑΜΑΤΑ 0-2: Επιτέλους νίκη εκτός έδρας με Καμινιώτη, Γουερέ

Μετά από τέσσερις ισοπαλίες σε ισάριθμα εκτός έδρας παιχνίδια, η Καλαμάτα κατάφερε να πανηγυρίσει την πρώτη της φετινή νίκη μακρυά από το γήπεδο του Μεσσηνιακού.

Το πρώτο της διπλό μάλιστα ήρθε σε μια απόρθητη μέχρι χθες έδρα καθώς η “Μαύρη Θύελλα” επικράτησε με 2-0 του Διαγόρα Βραχνέικων στην Αχαία.

Ενα αποτέλεσμα που ήρθε απόλυτα δίκαια για την Μεσσηνιακή ομάδα που έκανε ένα πολύ καλό παιχνίδι και πήρε τη νίκη με τα γκολ που πέτυχαν ο Καμινιώτης στο 41’ και ο Γουερέ στο 83’.

Κομβικό για την εξέλιξη του αγώνα ήταν το πρώτο γκολ στο 41’, καθώς στην συνέχεια η Μεσσηνιακή ομάδα έλεγξε το ματς, είχε δύο δοκάρια και τελικά πέτυχε το δεύτερο γκολ στο 83’. Πήρε έτσι μια μεγάλη νίκη που την διατήρησε στην τρίτη θέση, πλησίασε στους 2 βαθμούς τον Αστέρα Αμαλιάδας και έμεινε στο -4 από τον πρωτοπόρο πλέον Αστέρα Βλαχιώτη.

Η συνέχεια για την Καλαμάτα περιλαμβάνει το μεγάλο εντός έδρας παιχνίδι με τον Αστέρα Αμαλιάδας, την προσεχή Κυριακή 17 Δεκεμβρίου στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.

Το φιλμ του αγώνα

Στο 20’ ο Καλαμάτα απείλησε για πρώτη φορά με τον Τσεμπερίδη να εκτελεί ένα φάουλ και τον πρώην γκολκίπερ της “Μαύρης Θύελλας” και νυν του Διαγόρα Αρη Θωμά να βγάζει σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι είχαν ένα καλό διάστημα από το 20’ εώς το 35’ όπου είχαν κάποιες καλές στιγμές.

Στο 22’ από ωραία ενέργεια του Γεωργαντόπουλου, ο Κωστής δεν πρόλαβε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα ενώ στο 23’ ο Λαμπρόπουλος εκτέλεσε κόρνερ, ο Κυριαζόπουλος έπιασε την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε άουτ. Στο 33’ οι γηπεδούχοι είχαν την καλύτερη φάση τους όταν ένας ακόμη παίκτης που στο παρελθόν έχει παίξει στην Καλαμάτα, ο Ακης Κωστής, βγήκε απέναντι στον Γκόμες που απόκρουσε σωτήρια το σουτ του παίκτη του Διαγόρα.

Στο 41’ η “Μαύρη Θύελλα” πήρε τελικά το προβάδισμα στο σκορ όταν ο Γουερέ έκανε ωραία προσπάθεια και σουτ, ο Θωμάς έδιωξε, αλλά ο Καμινιώτης με διπλή προσπάθεια κατάφερε τελικά να πετύχει το 0-1.

Στο 53’ ο Γκόμες σταμάτησε το σουτ του Παπαδόπουλου ενώ στο 55’ η Καλαμάτα είχε το πρώτο της δοκάρι στο ματς σε κεφαλιά του Ορ. Νικολόπουλου.

Στο 82’ ο Ρονκάτο είχε νέο δοκάρι για την Καλαμάτα που τελικά σφράγισε τη νίκη της στο 83’.

Ο Ρονκάτο έκλεψε έκλεψε την μπάλα και την κατάλληλη στιγμή πάσαρε στον επερχόμενο Γουερέ που διαμόρφωσε το τελικό 0-2 για την “Μαύρη Θύελλα”.

Διαιτητής ήταν ο Ν. Ρατσιάτος και βοηθοί οι Νενεκούμης, Λέκκας όλοι από την Αργολίδα.

ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΒΡΑΧΝΕΪΚΩΝ: Θωμάς, Παναγόπουλος, Λαμπρόπουλος, Πετρόπουλος, Αθανασόπουλος (64' Μιχαηλίδης), Α. Τρίγκας (69' Τριανταφυλλόπουλος), Κυριαζόπουλος, Παπαδόπουλος, Κωστής (84’ Χριστοπουλος), Γεωργαντόπουλος, Μούτσα.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γκόμεζ, Παπουτσογιαννόπουλος, Λιόλιος, Kαντούτης, Ορ. Νικολόπουλος, Ζαχαρόπουλος, Καμινιώτης, Τσεμπερίδης, Αθανασόπουλος (81' Ρονκάτο), Σαραντόπουλος (69' Κουρέλας), Γουερέ.