Δευτέρα, 11 Δεκέμβριος 2017 14:13

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ – ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ 3-0: Ανετο τρίποντο με ωραίο ποδόσφαιρο

Γράφτηκε από τον

 

Ανετη νίκη με τρία γκολ διαφορά και ωραίο ποδόσφαιρο συνδύασε ο Τσικλητήρας Πύλου στο χθεσινό ματς με τον Παλληξουριακό στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής του 5ου ομίλου της Γ’ εθνικής.

Οι Πυλιώτες επικράτησαν με 3-0 της ομάδας της Κεφαλονιάς και είχαν ακόμη ένα δοκάρι, ένα πέναλτι που δεν τους δόθηκε και άλλες 3-4 καλές ευκαιρίες σε μια “γεμάτη” εμφάνιση που άφησε ικανοποιημένους τους περίπου 120 φίλους τους.

Με αυτό το τρίποντο ο Τσικλητήρας έδωσε αξία στο διπλό της προηγούμενης εβδομάδας στην Κάτω Αχαγιά και έφτασε οριακά τη ζώνη του υποβιβασμού, μιας και ισοβαθμεί στην 7η θέση με τον Διαγόρα Βραχνέικων (υστερώντας όμως στην ισοβαθμία).

Το συγκρότημα του Νίκου Κακαλέτρη σημείωσε έτσι την πρώτη εντός έδρας νίκη του, μετά από τρεις “λευκές” ισοπαλίες και μία ήττα από τον πρωτοπόρο Αστέρα Βλαχιώτη.

Συνάμα ήταν το πρώτο ματς που σημείωσε τρία γκολ στο φετινό πρωτάθλημα και γενικώς έβγαλε πολλές φάσεις με τους Γιαννόπουλο, Ρήγα, Γεωργιόπουλο και Χατζηστάμου σε σπουδαία μέρα.

Ο Παλληξουριακός από την άλλη υπέστη την πέμπτη ήττα σε ισάριθμα ματς μακριά από την έδρα του... Εδειξε πως είναι μία αδύναμη ομάδα, με τρανταχτές αδυναμίες που πολύ δύσκολα θα παλέψει μέχρι τέλους με αξιώσεις για την παραμονή στην κατηγορία.

Δοκάρι με Γιαννόπουλο,

γκολ με Χατζηστάμου

Οι γηπεδούχοι μπήκαν με ψυχολογία και με... πατημένο το γκάζι προκειμένου να βάλουν ένα γρήγορο γκολ... Στο 4’ απείλησαν για πρώτη φορά όταν ο Αμπραχαμιάν έβγαλε τη σέντρα από δεξιά, ο Σεντεμέντες έστρωσε στον Γιαννόπουλο που σούταρε πάνω στα σώματα από επίκαιρη θέση.

Στο 12’ ο Γιαννόπουλος που έπαιρνε πρωτοβουλίες μετά από ατομική ενέργεια, έπιασε ένα δυνατό σουτ 7-8 μέτρα έξω από την περιοχή με την μπάλα να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι.

Οι Γεωργιόπουλος και Χατζηστάμου έκαναν πολλή δουλειά στις πτέρυγες, με τους Ρήγα και Γιαννόπουλο να ελέγχουν τον ρυθμό στον άξονα και φαινόταν πως το γκολ ήταν θέμα χρόνου να επιτευχθεί...

Στο 27’ ο Γεωργιόπουλος έκανε το γύρισμα από δεξιά, με τον Πύλιο να πλασάρει και τον Κουστουμπάρδη να βγάζει δύσκολα σε κόρνερ.

Στο επόμενο λοιπόν λεπτό ο Ρήγας εκτέλεσε το κόρνερ, οι αμυντικοί απομάκρυναν ασταθώς και ο Χατζηστάμου με μονοκόμματο σουτ από πλάγια θέση έστειλε πρώτα την μπάλα στο αριστερό δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα για το 1-0.

Η επιθετικότητα των γηπεδούχων δεν κόπασε μετά το γκολ, με τον Παλληξουριακό να αμύνεται συνεχώς, μην μπορώντας να δημιουργήσει μία τελική προσπάθεια.

Στο 41’ ο Χατζηστάμου επιχείρησε τη σέντρα από αριστερά, με τον Γεωργιόπουλο να πιάνει την κεφαλιά που έφυγε λίγο δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 49' το 2-0 με Πύλιο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με την πρώτη καλή στιγμή στο ματς για την ομάδα του Ληξουρίου...

Ηταν το 47’ με τον Χασάι να επιχειρεί σέντρα σουτ και τον Κόκκαλη να απομακρύνει σε κόρνερ.

Δύο λεπτά αργότερα έγινε το 2-0 όταν σε μια εξαιρετική αντεπίθεση οι Πύλιος και Γεωργιόπουλος έπαιξαν το 1-2 με τον πρώτο να σκοράρει από κοντά με πλασέ στην κίνηση.

Στο 58’ ο Πύλιος τροφοδότησε στην περιοχή τον Αμπραχαμιάν που φάνηκε να ανατρέπεται από τον Μαυροειδή, όμως ο κ. Σταυρόπουλος έδειξε λανθασμένα να συνεχιστεί το παιχνίδι.

Η μοναδική απειλή των φιλοξενούμενων μέχρι το φινάλε ήταν στο 68’ με το δυνατό σουτ του Μαυροειδή να διώχνει με γροθιές ο Κόκκαλης.

Στο επόμενο λεπτό ο Χατζηστάμου με ωραία ενέργεια από αριστερά “χόρεψε” την άμυνα των φιλοξενούμενων και έδωσε στον Πύλιο που άργησε να πλασάρει και κόπηκε από τους αμυντικούς.

Νέα καλή στιγμή για την ομάδα του Νίκου Κακαλέτρη στο 77’ με τον Γεωργιόπουλο ύστερα από επέλαση να βγαίνει τετ α τετ και να πλασάρει, όμως ο Κουτσουμπάρδης απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ.

Πρώτο γκολ για Οντσβονγκ

Το 3-0 όμως έγινε στο 81’ με τον Ρήγα να δίνει στον Πύλιο που μπήκε από δεξιά και έδωσε έτοιμο γκολ στον Οντσβόνγκ που με πλασέ σε κενή εστία έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, σημειώνοντας το πρώτο φετινό του γκολ.

Στο 90’ αποβλήθηκε σωστά με δεύτερη κίτρινη ο Πολλάκης για σκληρό φάουλ πάνω στο νεαρό Μεμά, που έδειξε καλά στοιχεία στα λίγα λεπτά που αγωνίστηκε.

Με λάθη η διαιτησία του κ. Σταυρόπουλου (Ηλείας) και των βοηθών του Λιάπη και Καράμερου από τον ίδιο σύνδεσμο. Εκτός της κόκκινης στον Πολλάκη, την κίτρινη κάρτα δέχθηκαν οι Γεωργιάδης, Ρήγας και Τσάτσος.

ΤΣΙΚΛΗΤΗΡΑΣ ΠΥΛΟΥ: Κόκκαλης, Αμπραχαμιάν, Γεωργιάδης, Ακασού (88’ Μούσα), Σεντεμέντες, Χατζηστάμου (77’ Οντσβόνγκ), Τσάτσος (77’ Μπίζος), Γιαννόπουλος, Πύλιος (84’ Μεμά), Γεωργιόπουλος, Ρήγας.

ΠΑΛΛΗΞΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κουστουμπάρδης, Αραβαντινός, Μαυροειδής (84’ Αγ. Βαλέντης), Ζάβαλης, Λούλουδας, Κασάι, Κόμητας, Ευ. Βαλέντης (80’ Αντωνάτος), Πολλάτος (46’ Χασάι), Πολλάκης, Ζαφειράτος (66’ Μπράτι).