Δευτέρα, 08 Ιανουάριος 2018 16:10

ΕΡΑΝΗ – ΑΝΔΡΟΥΣΑ 3-1: Ο “Λύμπε” τους έδωσε φτερά

Γράφτηκε από τον

Με τον Νίκο Λυμπερόπουλο στην κερκίδα να δίνει το... έναυσμα και τους παίκτες του Κώστα Λυμπερόπουλου να πετούν... φωτιές στο χορτάρι, η Εράνη νίκησε 3-1 χθες την Ανδρούσα και μπήκε με το δεξί στη νέα χρονιά.

Ο “Λύμπε” βρέθηκε χθες στη γενέτειρα του, τα Φιλιατρά και φυσικά δεν έχασε την ευκαιρία να παρακολουθήσει από κοντά την ομάδα που έκανε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα.

Η... αύρα λοιπόν του Νίκου Λυμπερόπουλου αποτέλεσε έμπνευση για τους “πράσινους” που έπαιξαν ωραίο ποδόσφαιρο, έχοντας απολογισμό τρία γκολ και τέσσερα δοκάρια!

Ο νυν τεχνικός διευθυντής της ΑΕΚ και δεξί χέρι του Δημήτρη Μελισσανίδη είχε την ευκαιρία να τα πει με πολλούς γνωστούς και φίλους, ενώ έζησε και έντονα το ματς, πανηγυρίζοντας τα γκολ της αγαπημένης του Εράνης!

Επιστρέφοντας στα του αγώνα, οι γηπεδούχοι μπήκαν με το πόδι πατημένο στο... γκάζι και χάρις σε δύο γκολ του Κώστα Βλαχόπουλου προηγήθηκαν

με 2-0, πριν συμπληρωθεί το πρώτο τέταρτο!

Η Ανδρούσα που ηττήθηκε μετά από πέντε αγωνιστικές (4 νίκες και μία ισοπαλία είχε σε αυτό το διάστημα) αντέδρασε στις αρχές του β’ μέρους και μείωσε με τον Χαρμπίλα, όμως μέχρις εκεί. Οι “πράσινοι” ήταν σε πολύ καλή ημέρα και στη συνέχεια έβαλαν και τρίτο γκολ με πέναλτι του Μπεγέτη, φτάνοντας σε μία άνετη επικράτηση.

Δύο γρήγορα γκολ με Βλαχόπουλο

Στο 5’ ο Μπεγέτης εκτέλεσε με δύναμη ένα πλάγιο άουτ, με τον Πέππα να παίρνει την γυριστή κεφαλιά και τον Βλαχόπουλο με νέα κοντινή κεφαλιά να γράφει το 1-0.

Στο 11’ ο Βλαχόπουλος βρήκε με τακουνάκι τον Νικολακόπουλο στα αριστερά που σέντραρε και ο Δημητρακόπουλος πήρε την κεφαλιά που έφυγε δίπλα από το δεξί δοκάρι.

Οι επιθέσεις της Εράνης ήταν κατά κύματα και στο 13’ ο Παπαγεωργίου με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι... Στην εξέλιξη της φάσης η μπάλα έφτασε στον Βλαχόπουλο που με δυνατό σουτ έκανε το 2-0.

Νέα καλή στιγμή στο 17’ για την Εράνη με τον Σταματόπουλο να δίνει στον Βλαχόπουλο που σούταρε, με τον Κατσίποδα να διώχνει σε κόρνερ.

Οι φιλοξενούμενοι φάνηκαν για πρώτη φορά στο 20’ όταν από λάθος γύρισμα του Μπεγέτη, ο Α. Καλογερόπουλος πρόλαβε την έξοδο του Λυμπερόπουλου και έκανε το πλασέ με την μπάλα να σταματά στη ρίζα του αριστερού δοκαριού!

Η τελευταία καλή στιγμή για το πρώτο μέρος ήταν στο 34’ με τον Παπαγεωργίου να εκτελεί το φάουλ και τον Βλαχόπουλο να στέλνει με κεφαλιά την μπάλα στο αριστερό δοκάρι.

Μείωσε ο Χαρμπίλας

Η ομάδα του Νίκου Γεωργακλή που πραγματοποίησε ίσως το χειρότερο φετινό της ημίχρονο, αφυπνίστηκε στο δεύτερο με την είσοδο στο ματς και των Χαρμπίλα, Μουλαβασίλη. Στο 47’ ο Πατσιώτης έδωσε κάθετα στον Γεωργιόπουλο που από πλάγια θέση σούταρε ψηλά άουτ.

Στο 52’ όμως είχαμε το 2-1 όταν μετά από ενέργεια του Γεωργιόπουλου από δεξιά και κόντρες, η μπάλα στρώθηκε στον Χαρμπίλα που με διαγώνιο σουτ την έστειλε στην αριστερή γωνία.

Οι γηπεδούχοι δεν άφησαν την Ανδρούσα να πιστέψει ότι μπορεί να πάρει αποτέλεσμα στα Φιλιατρά και στο 56’ ύστερα από σέντρα του Βλαχόπουλου,

ο Αλεβίζος με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στη συμβολή των δοκαριών.

“Λαχτάρα” με Κατσίποδα

Στο 66’ μετά από λάθος γύρισμα του Βαβαρούτσου, ο Δημητρακόπουλος επωφελήθηκε, τσίμπησε την μπάλα από τον Κατσίποδα που τον ανέτρεψε και ο διαιτητής Ψηλοπαναγιώτης έδωσε σωστά το πέναλτι...

Στη φάση αυτή όμως χτύπησε ο Νίκος Κατσίποδας, που έχασε τις αισθήσεις του και προς στιγμήν όλοι στο γήπεδο... πάγωσαν. Μετά όμως τις πρώτες βοήθειες από τον γιατρό του αγώνα και ορισμένους παίκτες, ο έμπειρος τερματοφύλακας ανέκτησε τις αισθήσεις του και μάλιστα συνέχισε τον αγώνα!

Με πέναλτι ο Μπεγέτης το 3-1

Μετά από 4λεπτη διακοπή ο Μπεγέτης εκτέλεσε εύστοχα το πέναλτι, γράφοντας το 3-1.

Στο 72’ ο Δημητρακόπουλος με διαγώνιο σουτ έστειλε την μπάλα για τέταρτη φορά στο δοκάρι της Ανδρούσας!

Στα τελευταία λεπτά οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να πετύχουν κάποιο γκολ και είχαν ένα καλό σουτ του Βασιλογιαννακόπουλου στο 85’ που έβγαλε ο Λυμπερόπουλος.

Καλή ήταν η διαιτησία του Ψηλοπαναγιώτη και των βοηθών του Τσουλάκου και Νιάρχου.

ΕΡΑΝΗ: Λυμπερόπουλος, Οικονομόπουλος (57’ Παπαδήμος), Μπουρδέκας, Αλεβίζος, Νικολακόπουλος, Μπεγέτης, Πέππας (88’ Φουντάς), Παπαγεωργίου (80’ Μεϊντάνης), Δημητρακόπουλος (90’ Χάρμπας), Βλαχόπουλος, Σταματόπουλος.

ΑΝΔΡΟΥΣΑ: Κατσίποδας, Γεωργιόπουλος, Γκούνης (81’ Ιμεράσι), Κακογιάννης, Α. Καλογερόπουλος, Πατσιώτης (65’ λ.τρ. Θεοδοσόπουλος), Βασιλογιαννακόπουλος, Δασκαλάκης, Βαβαρούτσος, Τσώνης (46’ Μουλαβασίλης), Γ. Καλογερόπουλος (46’ Χαρμπίλας).