Δευτέρα, 15 Ιανουάριος 2018 15:17

ΟΜΟΝΟΙΑ – ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ 0-0: Εμειναν και οι δύο ικανοποιημένοι

Γράφτηκε από τον

Φαίνεται πως το έχει η... μοίρα του ΑΟΔ όποτε αγωνίζεται στο “Γ. Λουκαρέας” να φέρνει “λευκή” ισοπαλία...

Το χθεσινό ματς με την Ομόνοια έληξε δίχως τέρματα (0-0), κάτι που είχε συμβεί και τη 2η αγωνιστική στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό Καλαμάτας. Ηταν ένα δίκαιο αποτέλεσμα που φάνηκε να ικανοποιεί και τις δύο ομάδες... Την Ομόνοια γιατί πήρε ένα σημαντικό βαθμό στην προσπάθεια της να απομακρυνθεί από τις τελευταίες θέσεις απέναντι σε ένα πολύ δυνατό αντίπαλο και το Διαβολίτσι γιατί δεν έχασε από έναν αντίπαλο που είναι επικίνδυνος στην έδρα του.

Ποιοτικά η αναμέτρηση ήταν κάτω του μετρίου, με πολλές διακοπές, τραυματισμούς, ελάχιστες φάσεις μπροστά από τις δύο εστίες και αρκετά νεύρα. Στα αξιοσημείωτα του αγώνα ότι ο προπονητής της Ομόνοιας Σωτήρης Δημάκης βρέθηκε για πρώτη φορά αντίπαλος με το Διαβολίτσι, ομάδα στην οποία ήταν προπονητής για 13 ολόκληρα χρόνια! Ακόμη το Διαβολίτσι διατήρησε το μηδέν στην εστία του για ένα ακόμη παιχνίδι και εξακολουθεί να διαθέτει την καλύτερη άμυνα στην Α' τοπική, με 6 γκολ παθητικό.

Η καλαματιανή ομάδα έδειξε μεγαλύτερη διάθεση να επιτεθεί στο πρώτο μέρος, με τους Δημόπουλο και Κωστόπουλο να παίρνουν πρωτοβουλίες και τους Πολυμενέα και Φέστα να έχουν κερδίσει τη μάχη στο χώρο του κέντρου.

Στο 14’ ο Πάλιας έκανε τη σέντρα από αριστερά, με τον Δημόπουλο να σουτάρει από το ύψος της μεγάλης περιοχής και τον Κωνσταντακόπουλο να αποκρούει στην αριστερή γωνία.

Αυτή ήταν η μοναδική καλή στιγμή στο πρώτο μέρος με τις δύο ομάδες να είναι επιφυλακτικές και να παίζουν παιχνίδι σκοπιμότητας.

Αποβλήθηκε στο 68’ ο Μαυροειδάκος

Στο δεύτερο μέρος ο Κώστας Παλαμάρας πέρασε στο ματς τους Τσώνη και Πιτσιλή και η ομάδα του πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο.

Ου ευκαιρίες πάντως ήταν είδος εν ανεπαρκεία και τα λεπτά περνούσαν με τις δύο ομάδες να βολεύονται από το διαφαινόμενο 0-0. Στο 68’ ο Μαυροειδάκος έκανε φάουλ από πίσω στον Κωστόπουλο στο χώρο του κέντρου και ο κ. Πλακογιάννης του έδειξε σωστά τη 2η κίτρινη κάρτα και τον απέβαλε, υπό τις χλιαρές διαμαρτυρίες των φιλοξενούμενων.

Ομως η Ομόνοια δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την αριθμητική της υπεροχή, με το Διαβολίτσι να επιδιώκει να πάρει το ματς εκμεταλλευόμενο ορισμένες ενέργειες του Ζάκκα. Στο 73’ ο Πιτσιλής έκανε το γέμισμα και ο Κουλόπολος πήρε την κεφαλιά που δεν βρήκε στόχο.

Η τελευταία καλή στιγμή σημειώθηκε στο 87’ με τον Καρύδη να πιάνει ένα δυνατό σουτ έξω από την περιοχή και τον Κωνσταντακόπουλο να δείχνει τα αντανακλαστικά του, αποκρούοντας στην αριστερή γωνία.

Καλή ήταν η διαιτησία του Πλακογιάννη και των βοηθών του Μπασιλάρη και Γαλακούτη.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Κατσαρέας, Κοστρίβας, Παλιάς, Πολυμενέας, Δημητρίου, Μπάλλας, Φέστας, Δημόπουλος (62’ Τάφα), Τζανετάκος (82’ Σπυρόπουλος), Καρύδης, Κωστόπουλος (92’ Φλέσσας).

ΔΙΑΒΟΛΙΤΣΙ: Κωνσταντακόπουλος, Μαυροειδάκος, Εμμανουήλ, Μπαλόπουλος, Παπαγεωργίου, Κρεμύδας (59’ Πιτσιλής), Τσουκαλάς (70’ Παπαδόγιαννης), Βορίλας (46’ Τσώνης), Ζάκκας, Κουλόπουλος (90’ Βουρνάς), Ηλιόπουλος.