Δευτέρα, 22 Ιανουάριος 2018 12:28

ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ 0-0: Eμεινε και πάλι στο μηδέν και στο -8 από την κορυφή

Γράφτηκε από τον

Σε ένα ακόμη παιχνίδι η Καλαμάτα δεν μπόρεσε να βρει το δρόμο προς τα δίχτυα και έμεινε στο 0-0 στο ντέρμπι με τον Πανηλειακό που έγινε χθες στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, παρουσία περισσοτέρων από 1.000 φιλάθλων.

Το πρόβλημα γκολ παραμένει άλυτο φέτος για την Μεσσηνιακή ομάδα που σκοράρει με το σταγονόμετρο και έχει πληρώσει τις πολλές λευκές ισοπαλίες (6 σε 13 ματς) που έχει φέρει στο πρωτάθλημα.

Με δεδομένη την αποδυνάμωση που έχει υπάρξει στο ρόστερ αλλά και την απουσία του τιμωρημένου Καμινιώτη, η συνολική εικόνα της Καλαμάτας χθες ήταν αρκετά καλή. Η μεσσηνιακή ομάδα είχε θέληση και πάθος και στο μεγαλύτερο μέρος της διάρκειας του αγώνα ήταν καλύτερη. Με δύο λόγια, με δεδομένα τα προβλήματα της, έπαιξε όσο μπορούσε. Το γκολ όμως δεν ήρθε ποτέ και σε αυτό έπαιξε το ρόλο της και η ατυχία καθώς το σουτ του Ρονκάτο στο 66’ έστειλε τη μπάλα στο κάθετο δοκάρι. Μάλιστα αξίζει να θυμίσουμε ότι ο Βραζιλιάνος είχε και το δοκάρι στο 0-0 των δύο ομάδων στο ματς του α’ γύρου στον Πύργο.

Μετά και την χθεσινή αγωνιστική, η Καλαμάτα παρέμεινε στην τρίτη θέση της βαθμολογίας και πλέον απομακρύνθηκε και άλλο από την κορυφή καθώς βρίσκεται στο -8 από τον ασταμάτητο Αστέρα Βλαχιώτη.

Το φιλμ του αγώνα

Η Καλαμάτα με τον ενθουσιασμό της έδρας πίεσε στα πρώτα λεπτά αλλά η προσπάθεια αιφνιδιασμού δεν έφερε κάποια ευκαιρία για τη μεσσηνιακή ομάδα. Μετά το 10λεπτο ο Πανηλειακός ισορρόπησε και η πρώτη καλή ευκαιρία στο ματς σημειώθηκε στο 30' για τους φιλοξενούμενους, όταν ο Νιφορόπουλος εκτέλεσε ένα κόρνερ, η άμυνα της Καλαμάτας ξέχασε τον Ντάνκουα που πήρε την κεφαλιά από καλή θέση αλλά έστειλε τη μπάλα λίγο άουτ.

Η Καλαμάτα απείλησε για πρώτη φορά στο 36' όταν ο Σαραντόπουλος ελίχθηκε έξω από την περιοχή και έκανε ένα έξυπνο πλασέ αλλά η μπάλα πέρασε λίγο άουτ.

Δεύτερη καλή στιγμή της Καλαμάτας στο ματς στο 43' όταν ο Παπουτσογιαννόπουλος έκανε τη σέντρα από δεξιά, ο Αθανασόπουλος έπιασε στην κίνηση το σουτ αλλά η μπάλα πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Στο ξεκίνημα του β' ημιχρόνου, στο 47' ο Λεβέντης βρήκε τον Ντάνκουα στην περιοχή, αυτός έκανε το σουτ, αλλά ο Γκόμες είχε καλή θέση και μπλόκαρε.

Η Καλαμάτα με την σειρά της έφτασε κοντά στο γκολ στο 54' όταν από προσπάθεια του Ρονκάτο η μπάλα έφτασε στον Σαραντόπουλο που σούταρε δυνατά μέσα από την περιοχή αλλά ο Καπετανάκης απόκρουσε δύσκολα τη μπάλα.

Στο 60' ο Μπουρλάκης γύρισε στον Κρεββατά που σούταρε αμέσως αλλά ο Καντούτσης κόντραρε σωτήρια και πέρασε ανεκμετάλλευτη μια καλή στιγμή των φιλοξενούμενων.

Στο 66' είχαμε την πολύ μεγάλη ευκαιρία της Καλαμάτας όταν ο Σαραντόπουλος έκανε το γύρισμα από δεξιά, το σουτ του Τσουλάκου κόντραρε σε αμυντικό και η μπάλα έφτασε στον Ρονκάτο που έκανε το σουτ από το ύψος της περιοχής αλλά η μπάλα βρήκε στο δεξί κάθετο δοκάρι της εστίας του Πανηλειακού.

Στο 72' μάλιστα ο Ρονκάτο βρέθηκε σε καλή θέση στην περιοχή από σέντρα του Παπουτσογιαννόπουλου, αλλά το σουτ που έκανε δεν ήταν καλό και η μπάλα πέρασε αρκετά άουτ.

Στο 83' ο νεοαποκτηθέντας Χρήστος Γκασούκας - που μπήκε στο ματς στο 71' κάνοντας ντεμπούτο -πήρε τη μπάλα από αριστερά αλλά σούταρε άουτ ενώ ο Λεβέντης κόπηκε σωτήρια από τον Καλογερόπουλο στο 90', στην τελευταία καλή φάση του αγώνα.

Κίτρινη κάρτα πήρε ο Καντούτσης στο 80'.

Διαιτητής ήταν ο Γκάμαρης και βοηθοί οι Νιδριώτης, Κρέτσιμος.

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Γκόμες, Παπουτσογιαννόπουλος, Καλογερόπουλος, Λιόλιος, Καντούτσης, Ν. Νικολόπουλος (85' Νινιός), Σαραντόπουλος (89' Μερκούρης), Ζαχαρόπουλος, Ρονκάτο, Τσουλάκος (71' Γκασούκας), Αθανασόπουλος.

ΠΑΝΗΛΕΙΑΚΟΣ: Καπετανάκης, Νιφορόπουλος, Λεβέντης (90' Δαβουρλής), Κολόκας, Σούλης, Μπουρνέλης, Ντάνκουα (88' Χατζηστάμου), Γκοτσούλιας, Κρεββατάς, Μπουρλάκης (81' Σέου), Νικολόπουλος.