Δευτέρα, 22 Ιανουάριος 2018 14:44

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ – ΠΑΜΙΣΟΣ 3-2: Του έσπασε το αήττητο στους Γαργαλιάνους!

Γράφτηκε από τον

 

 

 

Χρειάστηκε να φτάσουμε στο φινάλε του πρώτου γύρου για να γνωρίσει την πρώτη του ήττα ο Πάμισος και να πάρει... φωτιά η κορυφή της Α’ τοπικής!

Ο Τέλλος Αγρας παίζοντας ψυχωμένα και με όπλο την πάντα δυνατή του έδρα υποχρέωσε σε ήττα με σκορ 3-2 τους πρωτοπόρους, με τον Πανθουριακό να το εκμεταλλεύεται και να μειώνει στον ένα βαθμό τη διαφορά από την πρώτη θέση. Και όλα αυτά μια μόλις εβδομάδα πριν το... σούπερ ντέρμπι κορυφής στη Μεσσήνη που θα κρίνει πολλά για τον τίτλο.

Οι Γαργαλιανιώτες είχαν μεγάλο πρωταγωνιστή τον Γιάννη Τζανετέα που πέτυχε δύο γκολ, με το δεύτερο να επιτυγχάνεται στο 87’ και να χαρίζει το σπουδαίο τρίποντο στη ομάδα του Αντώνη Μαυρέα.

Ηταν και μία άτυπη ρεβάνς που πήραν οι “ερυθρόλευκοι” από τον Πάμισο για την ήττα αποκλεισμό από το κύπελλο που είχαν γνωρίσει στα μέσα Σεπτέμβρη στους Γαργαλιάνους.

Το παιχνίδι είχε όλα τα στοιχεία ενός ντέρμπι ανάμεσα σε δύο ομάδες που διαθέτουν από τις πιο... βαριές φανέλες στο νομό.

Πολύ κόσμο (περίπου 400 άτομα), πέντε γκολ, ένα πέναλτι, δύο αποβολές, ένταση και μάχη για τη νίκη μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο.

Ο Αγρας προηγήθηκε δύο φορές με τους Τζανετέα και Μπαρσελό, όμως οι νησιώτες απάντησαν ισάριθμες με τους Μπαστακό και Μωράκη... Ομως τελευταίος “μίλησε” ο Τζανετέας τρία λεπτά πριν το τέλος, γράφοντας το 3-2 με κεφαλιά εν μέσω αποθέωσης από τους πολυάριθμους φίλους

των “ερυθρολεύκων”.

Η ομάδα του Αλέξη Μαντζούνη είχε τον έλεγχο σε όλο σχεδόν το 90λεπτο, όμως δεν μπορούσε να διασπάσει την πολυπρόσωπη άμυνα των γηπεδούχων και πλήρωσε για μια ακόμη φορά την αδυναμία της στις στημένες φάσεις... Και τα δύο γκολ του Τζανετέα μπήκαν ύστερα από εκτελέσεις κόρνερ, όπως δηλαδή συνηθίζει να τρώει γκολ ο Πάμισος τη φετινή σεζόν και χθες μάλιστα το πλήρωσε πικρά!

Το 1-0 στο 8’ ο Τζανετέας

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς ήταν για τον Πάμισο στο 5’ όταν μετά από δυνατό βολέ του Αντωνόπουλου και κεφαλιά προς τα πίσω από τον Τζανετέα, ο Μπίσα βρέθηκε φάτσα με τον Ντουγερόγλου και πλάσαρε όμως ο Φιλιαρινός γκολκίπερ έδιωξε σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ... Ο Ερέκι εκτέλεσε το κόρνερ, οι αμυντικοί δεν έδιωξαν σωστά και ο Τζανετέας με δυνατό σουτ από κοντά έστειλε την μπάλα πρώτα στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια στα δίχτυα για το 1-0.

Οι νησιώτες έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να ισοφαρίσουν στο 13’ με τον Βέλλη να εκτελεί ένα φάουλ και τον Λαθύρη να πιάνει την κεφαλιά που σταμάτησε στο δεξί δοκάρι.

Ισοφάριση με πέναλτι του Μπαστακού

Στο 20’ όμως ο Βέλλης έκανε τη σέντρα από αριστερά, η μπάλα βρήκε στο απλωμένο χέρι του Πότση και ο κ. Μπλάνας έδωσε σωστά το πέναλτι, το οποίο μετέτρεψε σε γκολ ο Μπαστακός για το 1-1. Ο Πάμισος συνέχισε να έχει μια φλύαρη υπεροχή και ο Αγρας που έπαιζε με αμυντική τακτική τον “πλήγωσε” εκ νέου στο 35’...

Δεύτερο γκολ με Μπαρσελό

Ο Γεωργιόπουλος μετά από ωραία ενέργεια βρήκε στην περιοχή τον Μπαρσελό και εκείνος με πλασέ στην κίνηση έκανε το 2-1 που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Στο δεύτερο μέρος ο κ. Μαντζούνης έριξε στο ματς τον Μπερερή αντί του Φιλόπουλου, με τον Μωράκη να γυρίζει στην άμυνα στο πλάι του Μπαστακού.

Στο 51’ ο Λαθύρης δοκίμασε από μακριά ένα σουτ που βρήκε όμως σε ετοιμότητα τον Ντουγέρογλου που έδιωξε σε κόρνερ.

Τα λεπτά περνούσαν με τους νησιώτες να έχουν μπλοκαριστεί από τους γηπεδούχους που έπαιζαν με τρεις κεντρικούς αμυντικούς και πίεζαν ασφυκτικά σε κάθε σημείο του γηπέδου.

Ο Μωράκης το 2-2 στο 79’

Η είσοδος του Καραπετιάν έδωσε ώθηση στον Πάμισο, με τον βραχύσωμο μέσο να βγάζει μια γλυκιά σέντρα από τα δεξιά στο 79’ και τον Μωράκη με καρφωτή κεφαλιά μέσα από την περιοχή να φέρνει εκ νέου το ματς στα ίσια (2-2).

Το... μομέντουμ πλέον ήταν στην πλευρά του Παμίσου που πίεσε για το νικητήριο γκολ και την ολική ανατροπή. Στο 85’ έχασε μάλιστα κλασική ευκαιρία με τον Μπίσα να σουτάρει και τον Ντουγέρογλου να αποκρούει δύσκολα σε κόρνερ στη δεξιά γωνία.

Στο 87’ το νικητήριο γκολ με Τζανετέα

Και φτάνουμε στο 87’ όταν ο Ερέκι εκτέλεσε ένα κόρνερ, ο Λ.Ν. Ανδρώνης πήρε την κεφαλιά με τον Αντωνόπουλο να αποκρούει και την μπάλα να χτυπά στο οριζόντιο δοκάρι... Στην επαναφορά ο Τζανετέας πήδηξε πιο ψηλά απ’ όλους και με καρφωτή κεφαλιά την έστειλε στα δίχτυα για το 3-2, πληγώνοντας την πρώην ομάδα του.

Μετά το γκολ ο Ηλιόπουλος ενεργώντας απερίσκεπτα απώθησε βίαια τον Γεωργόπουλο που ήταν πεσμένος στο έδαφος και είδε την κόκκινη κάρτα από τον κ. Μπλάνα. Ετσι ο αρχηγός του Παμίσου θα χάσει το ντέρμπι με τον Πανθουριακό την προσεχή Κυριακή. Στο 92’ αποβλήθηκε με απευθείας κόκκινη και ο Λ.Χ. Ανδρώνης γιατί κι αυτός απώθησε βίαια τον Μπίσα, με τις δύο ομάδες να τελειώνουν το ματς με 10 παίκτες.

Καλά τα πήγε ο διαιτητής Μπλάνας σε ένα δύσκολο ματς με ένταση και εκατέρωθεν διαμαρτυρίες, ενώ σωστές υποδείξεις είχαν και οι βοηθοί Γεωργαντάς και Τσουλάκος.

ΤΕΛΛΟΣ ΑΓΡΑΣ: Ντουγέρογλου, Πότσης, Γεωργόπουλος, Λ.Χ. Ανδρώνης, Λ.Ν. Ανδρώνης, Τζανετέας, Παπαθεοδώρου (72’ Αλεξανδρόπουλος), Διακουμής (90’ Αναστασόπουλος), Γεωργιόπουλος (92’ Καμινάρης), Ερέκι, Μπαρσελό (64’ Μπούμπα).

ΠΑΜΙΣΟΣ: Αντωνόπουλος, Αριστομενόπουλος, Σταματελόπουλος, Μπαστακός, Φιλόπουλος (46’ Μπερερής), Βέλλης (62’ λ. τρ. Καραπετιάν), Μωράκης, Λαθύρης, Καραγιάννης, Μπίσα, Ηλιόπουλος.