Δευτέρα, 29 Ιανουάριος 2018 13:45

ΠΑΜΙΣΟΣ – ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ 4-2: Και τώρα άντε... πιάστε τον!

Γράφτηκε από τον

 

 

Με τέσσερις διαφορετικούς σκόρερ, ψυχή και πάθος ο Πάμισος θριάμβευσε στο ντέρμπι κορυφής με τον Πανθουριακό (4-2) και ξέφυγε ξανά 4 βαθμούς από τον ανταγωνιστή του για τον τίτλο στην Α’ τοπική, ενώ εκτός από ψυχολογικό προβάδισμα, έχει και το πάνω χέρι σε περίπτωση ισοβαθμίας (είχε νικήσει και στον πρώτο γύρο με 1-0).

Οι πρωτοπόροι μπροστά σε 1.000 και πλέον θεατές στο Στάδιο της Μεσσήνης, σκόραραν σε καίρια χρονικά σημεία και έριξαν στο.. καναβάτσο τη Θουρία, που απλά περιόρισε στο φινάλε την έκταση της ήττας.

Ο Μπαστακός άνοιξε στο 8’ το δρόμο για τη νίκη, ο Λαθύρης στο 34’ έκανε το 2-0, ο Τσουλάκος στο ντεμπούτο του στο 46’ το 3-0 και ο Μπίσα στο 80’ το 4-0, για να μειώσει ο Βυζάς, που ήρθε από τον πάγκο, σε 4-1 στο 82’ και 4-2 στο 92’. Τα δύο γκολ στο ξεκίνημα των ημιχρόνων έγειραν την πλάστιγγα υπέρ του Παμίσου και ειδικά αυτό του Τσουλάκου, μιας και το 3-0 “έκοψε τα πόδια” των φιλοξενούμενων. Παρά τα έξι γκολ το ματς δεν ήταν ποιοτικό. Είχε ένταση, δύναμη, μονομαχίες, με τους νικητές να εκμεταλλεύονται σχεδόν όλες τις ευκαιρίες και τους ηττημένους να παρουσιάζονται “λίγοι” για ένα τόσο κρίσιμο ματς. Ενδεικτικό ότι η Θουρία έχει την πρώτη της ευκαιρία στο 32’, λίγο πάντως πριν δεχτεί το 2-0 και την επόμενη στο 58’ και βρήκε δίχτυα στο τέλος, όταν υπήρξε χαλάρωση από πλευράς Παμίσου.

Πώς έπαιξαν

Ο Αλέξης Μαντζούνης παρέταξε μια φουλ επιθετική 11άδα, ρίχνοντας από το ξεκίνημα στο ματς και τον νεοαποκτηθέντα Τσουλάκο, που είχε συμπαραστάτες στην επίθεση τους Λαθύρη, Μπίσα, Κάνιστρα, ενώ ο Καραγιάννης οπισθοχώρησε για να παίξει αμυντικό χαφ, έχοντας στο πλάι του τον Μπερερή. Οι Αριστομενόπουλος και Σταματελόπουλος κάλυπταν το δεξί και αριστερό άκρο, αντίστοιχα της άμυνας, με τους Μωράκη, Μπαστακό στο κέντρο αυτής και γκολκίπερ τον Αντωνόπουλο.

Ο Γιώργος Αργυρόπουλος έδωσε φανέλα βασικού επίσης στον νεοαποκτηθέντα Μούσα, αλλά και στον Κυριακόπουλο που έκατσε κάτω από τα γκολπόστ, έχοντας δεξιά τον Ι. Τρίψα, αριστερά τον Τριανταφυλλάκη και κεντρικό αμυντικό δίδυμο τους Κλουβάτο και Αργυρόπουλο. Μπροστά τους σε ρόλο “σκούπα” ο Μούσα,, στον άξονα ο Μουστάκας, δεξιά ο Χελάς, αριστερά ο Μουλιάτος και ο Πανταζής πίσω από τον φορ Μπιτσάνη.

Λάθος Κυριακόπουλου και 1-0

Μπορεί ο Πάμισος να είχε ουσιαστικά πέντε επιθετικούς στην 11άδα, αλλά το γκολ ήρθε από κεντρικό αμυντικό!

Στο 8’ ο Μπαστακός εκτέλεσε φάουλ, ο Κυριακόπουλος έχασε την μπάλα μέσα από τα χέρια του και κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0. Το γκολ έδωσε ψυχολογία στον Πάμισο που πατούσε καλύτερα στο πρώτο τέταρτο, με τον Πανθουριακό να ισορροπεί στη συνέχεια και να προσπαθεί να βρει διαδρόμους για την εστία του Αντωνόπουλου. Στη μία φορά φορά που το κατάφερε στο 32’ ο γκολκίπερ του Παμίσου δήλωσε “παρών”, καθώς πετάχτηκε στη δεξιά του γωνία και έδιωξε το σουτ του Μουστάκα και στην επαναφορά ο Μπιτσάνης από πλάγια θέση σούταρε άουτ.

Χτύπησε στην κόντρα

Δύο λεπτά αργότερα ο Πάμισος χτύπησε στην κόντρα. Μπίσα και Λαθύρης συνεργάστηκαν και ο τελευταίος τετ α τετ με τον Κυριακόπουλο πλάσαρε ψύχραιμα για το 2-0. Στο 44’ ο Πάμισος άγγιξε το τρίτο γκολ. Καραγιάννης, Τσουλάκος άλλαξαν γρήγορα την μπάλα και ο δεύτερος σέρβιρε μέσα στην περιοχή για το Μπίσα, που πήγε να κάνει το κάτι παραπάνω στο τετ α τετ και η ευκαιρία χάθηκε.

Ξεκίνημα με γκολ

Με το ξεκίνημα του δευτέρου μέρους ο Κουρούπης μπήκε στη θέση του Μούσα που είχε πρόβλημα τραυματισμού, σε μια προσπάθεια του Πανθουριακού να πιέσει περισσότερο και να σκοράρει το γκολ που θα τον έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Τα πλάνα του Αργυρόπουλου πήγαν όμως περίπατο με το “καλημέρα”.

Στην πρώτη ουσιαστικά φάση μέσα στα καρέ του Πανθουριακού, ο Κάνιστρας έστρωσε στον Τσουλάκο που με δυνατό σουτ την έστειλε στα δίχτυα και με το 3-0 τα υπόλοιπα λεπτά είχαν ουσιαστικά διαδικαστικό χαρακτήρα.

Ο Πάμισος αρκέστηκε να διαχειριστεί το προβάδισμα και αν του δοθεί η ευκαιρία να απειλήσει στην κόντρα.

Ο Πανθουριακός δεν είχε πλέον ψυχολογία, κάτι που φάνηκε και στη φάση του 58ου λεπτού. Ο Ι. Τρίψας σέντραρε από δεξιά και ο Χελάς μόνος στο δεύτερο δοκάρι έκανε αδύναμη κεφαλιά, για να μπλοκάρει εύκολα ο Αντωνόπουλος,

Στο 73’ ο Λαθύρης με ωραία ενέργεια πέρασε την μπάλα πάνω από τον Κλουβάτο και έδωσε στον κενό χώρο για το Μπίσα, που νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Κυριακόπουλο.

Ο επιθετικός του Παμίσου πανηγύρισε όμως στο 80’ όταν σε αντεπίθεση πήρε την μπάλα από το κέντρο, προχώρησε και με μακρινό ψηλοκρεμαστό σουτ έκανε το 4-0. Μάλιστα κατά τη διάρκεια των πανηγυρισμών έσπευσε μπροστά από τον πάγκο του Πανθουριακού και έβαλε επιδεικτικά το χέρι στο... αυτί.

Δύο γκολ από Βυζά και νεύρα από... Μαντζούνη

Ο Πανθουριακός μείωσε σε 4-1 με σουτ του Βυζά στο 82’ και στο 92’ ο Μουστάκας με ατομική ενέργεια μπήκε με άνεση στην περιοχή και έδωσε δεξιά για το Βυζά, που με κοντινό πλασέ διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Τα δύο γκολ έκαναν έξαλλο στον πάγκο τον Αλέξη Μαντζούνη, ο οποίος ήθελε νίκη με μηδέν παθητικό και έβαλε τις φωνές στους παίκτες του για τη χαλάρωση στο φινάλε.

Το ματς διαιτήτευσε ο Ηλ. Νικολόπουλος με βοηθούς τους Καρβούνη και Αδαμόπουλο.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Αντωνόπουλος, Αριστομενόπουλος, Σταματελόπουλος, Μπαστακός, Μπερερής (72’ Κατσιβαρδέας), Μωράκης, Λαθύρης, Καραγιάννης (81’ Καραπετιάν), Κάνιστρας (61’ Φιλόπουλος), Τσουλάκος, Μπίσα (85’ λ.τρ. Μπογκντάνι).

ΠΑΝΘΟΥΡΙΑΚΟΣ: Κυριακόπουλος, Ι. Τρίψας, Τριανταφυλλάκης, Μούσα (46’ Κουρούπης), Κλουβάτος (78’ Οδεμισιώτης), Μουστάκας, Αργυρόπουλος, Μπιτσάνης, Μουλιάτος, Πανταζής (78’ Χρ. Τρίψας), Χελάς (60’ Βυζάς).