Πέμπτη, 01 Φεβρουάριος 2018 11:55

Αγ. Χριστόπουλος: “Θα κατέρρεε η Καλαμάτα, θέλουμε βοήθεια για να προχωρήσει το πλάνο”

Γράφτηκε από τον

 

Η νέα διοίκηση της Καλαμάτας συγκροτήθηκε τη Δευτέρα σε Σώμα και χθες έδωσε την πρώτη συνέντευξη Τύπου στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, παρουσία του Αγαθοκλή Χριστόπουλου, που μονοπώλησε το ενδιαφέρον, καθώς είναι αυτός που στηρίζει εξωδιοικητικά το νέα σχήμα.

Ο πρόεδρος του Πανθουριακού και χρηματοδότης της “Μαύρης Θύελλας” έκανε λόγο για βίαιη μετάβαση από την παλιά στην καινούρια διοίκηση, καθώς όπως είπε η ομάδα θα κατέρρεε Αφησε αιχμές για την προηγούμενη διοίκηση, τονίζοντας ότι η Καλαμάτα έχει απαξιωθεί και ανέφερε ότι στο τέλος της σεζόν θα παρουσιάσει το πλάνο για την επόμενη μέρα, με την προϋπόθεση ότι θα έχει την αποδοχή του κόσμου. Για τη φετινή σεζόν είπε ότι είναι μεταβατική, αλλά παρότι το ρόστερ έχει αδυνατίσει, απάντησε σε ερώτηση της “Ελευθερίας” ότι στόχος είναι το 9 Χ3 στα εννέα παιχνίδια που απομένουν για το φινάλε της Γ’ εθνικής.

Στο ξεκίνημα της ομιλίας του ο κ. Χριστόπουλος ευχαρίστησε πάντως από καρδιάς τον πρώην πρόεδρο της “Μαύρης Θύελλας” Σταύρο Παπαδόπουλο για τη μεγάλη προσφορά του και ευχήθηκε η νέα διοίκηση να πετύχει αντίστοιχα πράγματα. Στη συνέχεια ευχαρίστησε το νέο πρόεδρο Γιάννη Σταματογιαννόπουο, τον α’ αντιπρόεδρο Απόστολο Κουκούτση, τον β’ αντιπρόεδρο Παύλο Κρανιώτη, που ήταν μαζί του στο πάνελ, καθώς και τους Κουτίβα, Σωρανίδη. Για τα υπόλοιπα μέλη του συμβουλίου δεν ανέφερε κάτι, γιατί όπως είπε δεν τα γνωρίζει.

“Γιατί αναλάβαμε την Καλαμάτα; Ηταν βίαιη μετάβαση από την παλιά στην καινούρια διοίκηση. Η Καλαμάτα θα κατέρρεε, δεν υπήρχε άλλος τρόπος”, σημείωσε χαρακτηριστικά ο νέος χρηματοδότης της Μεσσηνιακής ομάδας, λέγοντας στη συνέχεια ότι: “Οταν έχεις ένα προϊόν και το εγκαταλείπεις, τότε αυτό χάνει την αίγλη του, αν δεν έχεις ανθρώπους να το πουλήσουν. Και η αλήθεια είναι ότι υπήρχε μεγάλη απαξίωση για την Καλαμάτα. Θα είναι δύσκολος ο αγώνας και ο δρόμος για να φθάσουμε την ομάδα εκεί που πρέπει”.

“Επιτρέπεται να μην έχει γήπεδο;”

Ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος έκανε ιδιαίτερη αναφορά και στο θέμα του γηπέδου: “Μεγάλο μειονέκτημα και στη Θουρία, αλλά και στην Καλαμάτα, ότι δεν έχουν γήπεδο. Επιτρέπεται μια ομάδα σαν την Καλαμάτα να μην έχει γήπεδο; Κάτι για Παλιάμπελα ακούω Είπα στο δήμαρχο ότι έχουμε ένα μεγάλο χώρο στη Θουρία. Το γήπεδο που παίζουμε είναι ευγενική χορηγία του Μεσσηνιακού. Κάναμε ένα τουρνουά για το Πετρόγιαννη και επειδή έβρεχε εκείνη την μέρα τζίφος. Αν είχαμε σκέπαστρο θα είχε 1.000 άτομα”.

Η προϋπόθεση για να συνεχίσει

Ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος παρά τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ κρατά ψηλά τον πήχη των προσδοκιών για το υπόλοιπο του πρωταθλήματος της Γ’ εθνικής, θέτοντας το απόλυτο στα εννέα παιχνίδια.

Κάτι που αντικειμενικά είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να συμβεί, αλλά το σημαντικό είναι τι θα συμβεί το καλοκαίρι.

Ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος επανέλαβε ότι έχει τριετές πλάνο, το οποίο αν προχωρήσει θα κάνει την ομάδα, όπως λέει αυτοχρηματοδοτούμενη και δεν θα έχει ανάγκη από κανέναν επιφανή οικονομικό παράγοντα.

“Στο τέλος Μαρτίου θα κάνουμε την απογραφή για το τι κάναμε αυτούς τους 3 μήνες. Εχουμε ένα τριετές πλάνο, αλλά θέλουμε την αποδοχή όλου του Μεσσηνιακού λαού. Αν την έχω, δεν έχω κανένα πρόβλημα να προχωρήσει. Αν όχι θα πω ότι κάναμε λάθος. Τα έσοδα θα είναι ισοσκελισμένα με τα έξοδα. Θα έχουμε χορηγίες, μέλη, εισιτήρια, διαρκείας, επιγραφές και ότι τρύπα υπάρχει θα την καλύψω εγώ”.

Οσο για το τι μπορεί να περιμένουν οι Μεσσήνιοι φίλαθλοι μέχρι τις αρχές Απριλίου, όταν και ολοκληρώνεται το πρωτάθλημα, ο κ. Χριστόπουλος δήλωσε ότι: “Θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Δεν είμαστε Θεοί, θα κάνουμε και λάθη, τα οποία θα κοιτάξουμε να τα διορθώσουμε. Από τα δικά μου χείλη θα ακούτε μόνο αλήθειες. Το τρίπτυχο που διδάσκω είναι παιδεία, ήθος και ευγένεια. Θέλουμε ο κόσμος να σέβεται τα παιδιά που παίζουν, Χρειαζόμαστε τη βοήθεια όλων, από τους οργανωμένους φιλάθλους, τους παλιούς παράγοντες, τους παλαίμαχους, τους πάντες, να έρχονται στο γήπεδο”.

Για το κύμα... αποχωρήσεων

Ο Αγαθοκλής Χριστόπουλος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθούν και στους πολλούς παίκτες έφυγαν μετά την αποχώρηση του Σταύρου Παπαδόπουλου, αλλά και την κακή ψυχολογία, όπως είπε στα αποδυτήρια.

“Στόχος μας είναι να έχουμε ένα αξιόμαχο σύνολο στο γήπεδο και έδειξα τεράστια εμπιστοσύνη στον κ. Δρούγα, παρότι αυτός έφυγε παλαιότερα από τις ακαδημίες της Θουρίας και του είπα ότι αυτό δεν θα τον ξεχάσω. Τον πιστεύω όμως και άλλαξε πολύ ο τρόπος σκέψης και τα αποδυτήρια. Η ψυχολογία των παικτών ήταν πολύ κακή. Οταν έγιναν οι αρχαιρεσίες, την επομένη δεν κατέβηκαν για προπόνηση. Το μεγάλο πρόβλημα είναι ότι δεν παίζει κανένα δικό μας παιδί, με εξαίρεση το Σαραντόπουλο. Υπήρχαν πολλά κρούσματα παικτών που ήθελαν να φύγουν και δεν το καταλαβαίνω. Είμαι 8-9 χρόνια στη Θουρία και ας βγει κάποιος να πει ότι δεν ήμουν εντάξει”.

Για το ίδιο θέμα, ο κ. Σαματογιαννόπουλος ανέφερε ότι: “Είμαστε πολύ μεγάλο σωματείο για να μπαίνουμε σε συζητήσεις με παίκτες που δηλώνουν δημόσια ότι δεν θέλουν να φορούν τη φανέλα της Καλαμάτας. Οι έξι από τους 8 παίκτες δεν ήθελαν να συνεχίσουν”.

Σε ερώτηση της “Ελευθερίας” στον κ. Χριστόπουλο για το αν δεσμεύτηκε στην προηγούμενη διοίκηση ότι θα ξοδέψει 80- 90.000 ευρώ μέχρι το τέλος της σεζόν, απάντησε ότι δεν έχει υπογράψει κανένα χαρτί και είπε ότι θα καλύψει τα έξοδα, ενώ για το ποσό σχολίασε ότι μπορεί αυτό να είναι πολύ μεγάλο, αλλά και πολύ μικρό.

Ακόμα μεταξύ άλλων τόνισε ότι “Δεν μπήκαμε για να κερδίσουμε λεφτά, αλλά για να προσφέρουμε, όχι όμως όλη μας τη ζωή και την περιουσία”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΑΜΑΤΟΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

Ο νέος πρόεδρος της Καλαμάτας Γιάννης Σταματογιαννόπουλος εμφανίστηκε ευχαριστημένος από την “Αποδοχή του κόσμου, που έχει αγκαλιάσει την προσπάθειά μας και μας δίνει πίστωση χρόνου και κάνει υπομονή. Ελπίζω να πάμε καλύτερα στο δεύτερο γύρο. Στοίχημα για εμάς είναι και το τμήμα μάρκετινγκ”.

Ο β’ αντιπρόεδρος Παύλος Κρανιώτης ευχαρίστησε τον κ. Χριστόπουλο που τον επέλεξε να βρίσκεται και στο νέο συμβούλιο και ευχήθηκε η ομάδα να ζήσει στιγμές που έζησε και με τον Σταύρο Παπαδόπουλο, ζητώντας τη στήριξη του κόσμου.

Δύο μεταγραφές, έφυγε

και ο Καμινιώτης

Μετά τους Αργεντίνους Τορεζάνι, Βιγκιλάντε και τους νεαρούς Γκασούκα και Κανελλόπουλο, η Καλαμάτα απέκτησε χθες τον μεσοεπιθετικό Αλέξανδρο Ερέκι από τον Τέλλο Αγρα και τον Τζόρτζαν Ουνκς από την Καλλιθέα. Στον αντίποδα αποχώρησε και ο Πέτρος Καμινιώτης που θα συνεχίσει στο Αιγάλεω, ένας από τους κορυφαίους σε απόδοση παίκτες της Καλαμάτας, ο οποίος όμως ζήτησε να φύγει σύμφωνα με τη νέα διοίκηση. Μάλιστα στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου ειπώθηκε ότι έκανε τα αποδυτήρια άνω – κάτω! Εκτός από τον Καμινιώτη, έχουν αποχωρήσει οι Ορ. Νικολόπουλος, Τσεμπερίδης, Γουερέ, Βασιλόπουλος, Ν. Νικολόπουλος, Τσουλάκος, Κουρέλλας, Χελάς και Τσατσόπουλος.