Δευτέρα, 05 Φεβρουάριος 2018 18:32

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΟΜΟΝΟΙΑ 1-1: Ο Κατσαρέας κράτησε τον βαθμό

Γράφτηκε από τον
ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ - ΟΜΟΝΟΙΑ 1-1: Ο Κατσαρέας κράτησε τον βαθμό

 

Χωρίς νικητή ολοκληρώθηκε η καλαματιανή μονομαχία του Απόλλωνα με την Ομόνοια στη κοινή τους έδρα στο "Γ. Λουκαρέας".

Οι τυπικά γηπεδούχοι προηγήθηκαν στο 38' με τον Αλεξόπουλο, αλλά οι φιλοξενούμενοι απάντησαν στο 53' με τον Κοστρίβα, ενώ στο 86' ο Κατσαρέας νίκησε από τα 11 βήματα τον Αλεξόπουλο.

Ετσι με το 1-1 ο Απόλλωνας διεύρυνε στις 7 αγωνιστικές το αήττητο σερί και βρίσκεται στην 5η θέση της Α' τοπικής, ενώ η Ομόνοια, που είναι 10η έμεινε για 5ο σερί ματς αήττητη. Και αυτό σε μεγάλο βαθμό το οφείλει στον τερματοφύλακά της, καθώς στο ημίχρονο της υπεροχής του Απόλλωνα κράτησε το σκορ στο 1-0 και φυσικά έκανε και τη μεγαλύτερη απόκρουση στο ματς στο 86'.

Ο Απόλλωνας ήταν ανώτερος στο πρώτο 45λεπτο και άγγιξε το γκολ μόλις στο 4ο λεπτό, όταν ο Αλεξόπουλος πλάσαρε από πλάγια θέση τον εξερχόμενο Κατσαρέα, αλλά ο Κοστρίβας πρόλαβε και έδιωξε στη γραμμή.

Στο 13' ο Μανωλόπουλος πέρασε με φάουλ τη μπάλα από το τείχος, αλλά ο Κατσαρέας έπεσε στη δεξιά του γωνία και απέκρουσε.

Νέα ευκαιρία για τον Απόλλωνα στο 14'. Ο Μανωλόπουλος με εκτέλεση κόρνερ έφερε τη μπάλα στο β' δοκάρι, ο Γκελγκέρια με το κεφάλι την έστρωσε στον Τσουλάκο, που δεν μπόρεσε από κοντά να σκοράρει.

Οι παίκτες του Τάκη Σακελλαρόπουλου συνέχισαν να κυκλοφορούν την μπάλα και να ψάχνουν την τελική πάσα, που θα τους βγάλει σε θέση για γκολ, αλλά ο αντίπαλος γκολκίπερ δήλωνε "παρών".

Στο 23' ο Γκελγκέρια έδωσε στον Αλεξόπουλο μέσα στην περιοχή και αυτός από πλάγια θέση και υπό πίεση σούταρε, για να διώξει με τα πόδια ο Κατσαρέας.

Στο 37' από σέντρα του Γκελγκέρια, ο Μπάλλας έβαλε την κόντρα, η μπάλα πήρε πορεία προς τα δίχτυα, αλλά και πάλι ο Κατσαρέας έβαλε το χέρι του και έδιωξε σε κόρνερ.

Το γκολ ήταν όμως θέμα χρόνου και ήρθε στο 38'.

Προηγήθηκε με Αλεξόπουλο, απάντησε με Κοστρίβα

Ο Βασιλόπουλος με κάθετη πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Αλεξόπουλο, που πλάσαρε ιδανικά και έκανε το 1-0.

Στο δεύτερο ημίχρονο η εικόνα του αγώνα άλλαξε. Η Ομόνοια και με τις αλλαγές που έγιναν, πίεσε ψηλότερα για να δυσκολέψει την ανάπτυξη του Απόλλωνα και ευτύχησε στην πρώτη ουσιαστικά απειλητική στιγμή να σκοράρει.

Ο Πάλλιας εκτέλεσε κόρνερ στο 53', η μπάλα πέρασε απ' όλους και ο προωθημένος Κοστρίβας στο β' δοκάρι την έσπρωξε απλά στα δίχτυα. Το 1-1 έδωσε ψυχολογία στην Ομόνοια, που πατούσε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, χωρίς όμως να δημιουργεί ευκαιρίες. Ούτε βέβαια δεχόταν φάσεις, όπως στο πρώτο 45λεπτο, με τον Απόλλωνα να απειλεί για πρώτη φορά στο δεύτερο ημίχρονο στο 68' με το σουτ του Γκελγκέρια μέσα από την περιοχή, το οποίο απέκρουσε με τα πόδια ο Κατσαρέας.

Επιασε πέναλτι του Αλεξόπουλου στο 86'

Ο τερματοφύλακας της Ομόνοιας κράτησε τελικά το βαθμό και στη δεύτερη φάση που χρειάστηκε να επέμβει στο δεύτερο 45λεπτο, όταν στο 86' ο Δημητρίου ανέτρεψε τον Αλεξόπουλο και ο ρέφερι Γιαννόπουλος έδειξε την άσπρη βούλα. Ο "παθών" όμως είδε τον Κατσαρέα να πέφτει σωστά και να κρατά το 1-1.

Καλή η διαιτησία του Γιαννόπουλου και των βοηθών του Τσίρμπα και Βρυώνη.

ΑΠΟΛΛΩΝΑΣ ΚΑΛΑΜΑΤΑΣ: Μπαχράμης, Παπαδέας, Τσουλάκος, Λαγωνικάκος, Περιβολάρης, Κουντάνης, Βασιλόπουλος, Μανωλόπουλος, Αλεξόπουλος, Μιχαλόπουλος (75' Αντεμάι), Γκλελγκέρια.

ΟΜΟΝΟΙΑ: Κατσαρέας, Κοστρίβας, Πάλιας, Δημητρίου, Μπάλλας, Πολυμενέας, Κωστόπουλος (90' Δημόπουλος), Φέστας, Καρύδης (94' Τζίφας), Τζανετάκος (46' Μαραβέλας), Τάφα (46' Σπυρόπουλος).

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ