Δευτέρα, 12 Φεβρουάριος 2018 16:36

ΠΑΜΙΣΟΣ – ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ 1-1: Δεν το “καθάρισε” και τιμωρήθηκε στο 80’

Γράφτηκε από τον

 

 

Μετά την Ανδρούσα και η Κυπαρισσία έφυγε αήττητη από τη Μεσσήνη, βάζοντας “φωτιά” στην κορυφή της Α’ τοπικής.

Η πρώην ομάδα του Αλέξη Μαντζούνη σκόραρε στη μοναδική της ευκαιρία στο ματς με τον Βατσή στο 80’ και υποχρέωσε τον Πάμισο στη δεύτερη εντός έδρας ισοπαλία (1-1).

Οι πρωτοπόροι είχαν προηγηθεί στο 53’ με τον Λαθύρη, αλλά δεν “καθάρισαν” το ματς και νιώθουν ξανά την... ανάσα του Πανθουριακού, παρότι τον έχουν κερδίσει και στα δύο παιχνίδια.

Πλέον η μεταξύ τους διαφορά μειώθηκε στους δύο βαθμούς και ενώ απομένουν 12 αγωνιστικές για το φινάλε.

Οσο για την Κυπαρισσία, μπορεί φέτος να μην έχει βλέψεις τίτλου, αλλά δυσκόλεψε και στα δύο παιχνίδια τον Πάμισο, κάνοντας τη ζημιά εκτός έδρας, αλλά και τη Θουρία στο ματς του πρώτου γύρου.

Μάλιστα οι παίκτες του ΑΟΚ πανηγύρισαν έντονα το βαθμό, κάτι που έφερε νεύρα και αψιμαχίες των παικτών στο φινάλε, αλλά και ένταση στην κερκίδα, με τους φίλους του Παμίσου να πετούν και κάποια μπουκάλια στον αγωνιστικό χώρο.

Στο αμιγώς αγωνιστικό σκέλος, ο κακός αγωνιστικός χώρος δεν επέτρεψε να παιχτεί καλό ποδόσφαιρο.

Οι Νησιώτες είχαν την εδαφική υπεροχή και τη μεγάλη ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ στο 8’, αλλά ο Λαθύρης πλάσαρε άουτ δίπλα από το κάθετο δοκάρι στο τετ α τετ με τον Αθανασόπουλο. Ο ίδιος παίκτης βρέθηκε και στο 13’ σε θέση βολής μέσα στην περιοχή, αλλά πλάσαρε αδύναμα και πάνω στον τερματοφύλακα.

Ο Πάμισος είχε συνεχώς την μπάλα στα πόδια του και η Κυπαρισσία προσπαθούσε με μαζική άμυνα να κρατήσει το μηδέν. Για να το πετύχει αυτό στο πρώτο μέρος χρειάστηκε και τη βοήθεια της τύχης.

Προηγήθηκε με Λαθύρη στο 53'

Στο 43’ από φάουλ του Καραγιάννη, ο Βατσής έκανε τη γυριστή κεφαλιά και ο γκολκίπερ και το δοκάρι στη συνέχεια απέτρεψαν το... αυτογκόλ. Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 50’ ο Τσουλάκος πήρε την κεφαλιά μέσα από την περιοχή, αλλά ο Αθανασόπουλος μπλόκαρε. Τρία λεπτά αργότερα όμως έγινε το 1-0. Ο Αριστομενόπουλος με ωραία ενέργεια από δεξιά, έκοψε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι και ο αφύλακτος Λαθύρης την έστειλε με πλασέ στα δίχτυα.

Ο Πάμισος με το σκορ και τη ψυχολογία του υπέρ του έλεγχε το ματς και δεν ένιωθε καμία απειλή στα καρέ του. Το 2-0 φαινόταν πιο πιθανό από το 1-0, αλλά οι επιλογές στην τελική προσπάθεια δεν ήταν καλές.

Στο 77’ πάντως άγγιξε το γκολ, με τον Μπίσα να πλασάρει από πολύ κοντά και τον Αθανασόπουλο να διώχνει με το πόδι.

Από λάθος Μπερερή, ισοφάρισε ο Βατσής 

Οσο το ματς ήταν στο εύθραυστο 1-0, το άγχος του Παμίσου και η ελπίδα της Κυπαρισσίας από την άλλη παρέμειναν, με τον ΑΟΚ να ψάχνει τη μία φάση.

Αυτή ήρθε στο 80’, όταν από λάθος του Μπερερή, ο Βατσής βρέθηκε με τη μπάλα στα πόδια του μέσα στην περιοχή και με σουτ έστειλε την μπάλα στη δεξιά γωνία του Αντωνόπουλου για το 1-1.

Στα τελευταία λεπτά ο Πάμισος πίεσε, η Κυπαρισσία όμως άντεξε και η λασπομαχία δεν ανέδειξε νικητή.

Το ματς διαιτήτευσε ο Πλακογιάννης, με βοηθούς τους Τσίρμπα και Κασκάνη.

ΠΑΜΙΣΟΣ: Αντωνόπουλος, Αριστομενόπουλος, Σταματελόπουλος, Μπαστακός, Φιλόπουλος, Κατσιβαρδέας (46’ Μπερερής), Λαθύρης, Καραγιάννης (81’ Κάνιστρας), Τσουλάκος, Ηλιόπουλος, Μπίσα.

ΚΥΠΑΡΙΣΣΙΑ: Αθανασόπουλος, Ανδρουτσής, Ζαφείρης, Μιτρόφ, Μπακόπουλος, Ντιόπ, Κωνσταντόπουλος, Αριδάς, Χρονόπουλος (90’ Ντέντα), Βατσής, Σπυρόπουλος (63’ Μουζής).