Τετάρτη, 21 Φεβρουαρίου 2018 10:57

ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Πάθος για την κούπα από Πάμισο και Καλαμάτα!

Γράφτηκε από τον
ΚΥΠΕΛΛΟ ΜΕΣΣΗΝΙΑΣ: Πάθος για την κούπα από Πάμισο και Καλαμάτα!

 

Εφτασε η ώρα του μεγάλου τελικού στο Κύπελλο Μεσσηνίας...

Σήμερα Τετάρτη στις 3.30 μ.μ. στο Δημοτικό Στάδιο της Καλαμάτας θα παραταχθούν δύο μεγάλες ομάδες του νομού μας οι οποίες μάλιστα θα βρεθούν για πρώτη φορά αντιμέτωπες σε τελικό. Ο τυπικά γηπεδούχος Πάμισος είναι ο πρωτοπόρος της Α’ τοπικής, η ομάδα που φαντάζει ως το μεγάλο φαβορί για τον τίτλο στο πρωτάθλημα και την άνοδο στην Γ’ εθνική.

Από την άλλη η “Μαύρη Θύελλα”, η οποία ως ομάδα μεγαλύτερης κατηγορίας (3η θέση σήμερα στον 5ο όμιλο της Γ’ εθνικής) θα μπει στον τελικό έχοντας τον άτυπο τίτλο του φαβορί.

Κάτι βέβαια που ισχύει μόνο στα χαρτιά, καθώς όλα κρίνονται εντός των τεσσάρων γραμμών του γηπέδου και η εικόνα των δυο ομάδων δεν αφήνει περιθώρια για ξεκάθαρα προγνωστικά.

Αγωνιστικά, η Καλαμάτα θα παίξει χωρίς τον τραυματία Νίκο Λιόλιο ενώ σήμερα θα αποφασιστεί η συμμετοχή των Αθανασόπουλου και Ζαχαρόπουλου που αποχώρησαν τραυματίες από το Κυριακάτικο ματς πρωταθλήματος με τον Τσικλητήρα.

Ο Πάμισος δεν αντιμετωπίζει αγωνιστικά προβλήματα και ο Αλέξης Μαντζούνης θα έχει όλους τους παίκτες στην διάθεση του για το σημερινό τελικό.

Ο τελικός λοιπόν αναμένεται αμφίρροπος, αναμένεται να προσελκύσει πολύ κόσμο στο Δημοτικό Στάδιο της Καλαμάτας (όπου επιθυμούσαν και οι δύο ομάδες να γίνει το ματς) και ευχή όλων είναι να αποτελέσει μια γιορτή για το Μεσσηνιακό ποδόσφαιρο.

Τα μηνύματα των δύο προπονητών

Οι δύο προπονητές των ομάδων μιλώντας στην “Ε” στάθηκαν στην σημασία ενός τελικού και ευχήθηκαν να γίνει ένα ωραίο ματς που θα αποζημιώσει τον κόσμο.

Αλέξης Μαντζούνης (προπονητής Παμίσου): “Θα αγωνιστούν οι δύο πιο βαριές φανέλες της Μεσσηνίας. Η Καλαμάτα σίγουρα είναι πιο καλή ομάδα κάτι όμως που δίνει επιπλέον κίνητρο σε εμάς. Ξέρουμε τι έχουμε απέναντι μας, αλλά θέλουμε να διεκδικήσουμε τις πιθανότητες μας και στο τέλος να νιώθουμε καλά με τον εαυτό μας για την προσπάθεια που θα έχουμε κάνει. Ελπίζω να γίνει ένα παιχνίδι που με την ποιότητα του θα αποτελέσει διαφήμιση για την Μεσσηνία”.

Μάρκος Στεφανίδης (προπονητής Καλαμάτας): “Κατ’ αρχήν εύχομαι να γίνει ένα πολύ ωραίο παιχνίδι ανάμεσα σε δύο καλές ομάδες του Νομού. Ενας τελικός έχει πάντα σημασία και οι ομάδες θέλουν το τρόπαιο για το γόητρο. Πιστεύω ότι οι παίκτες μου θα κάνουν αυτό που πρέπει στον αγωνιστικό χώρο. Εύχομαι να γίνει ένα καλό ματς, σε αθλητικά πλαίσια και να το ευχαριστηθεί ο κόσμος που θα βρεθεί στο γήπεδο”.

Πως έφτασαν στον τελικό

Ο Πάμισος στον 1ο γύρο απέκλεισε με δύο νίκες την Ανδρούσα την οποία νίκησε με 2-0 εκτός έδρας με και με 3-0 εντός έδρας. Στο δεύτερο γύρο (όπου οι αγώνες ήταν νοκ άουτ) απέκλεισε τον Τέλλο Αγρα τον οποίο νίκησε 2-1 στους Γαργαλιάνους. Στον επόμενο γύρο απέκλεισε την Εράνη την οποία νίκησε 3-2 στα Φιλιατρά. Στην ημιτελική φάση (όπου είχαμε διπλά ματς) ο Πάμισος απέκλεισε τον Απόλλωνα Καλαμάτας φέρνοντας ισοπαλία 1-1 στην Καλαμάτα και κερδίζοντας 2-1 στην Μεσσήνη.

Η Καλαμάτα πέρασε άνευ αγώνα στον πρώτο γύρο. Στην ενδιάμεση φάση που υπήρξε μεταξύ 1ου και 2ου γύρου, απέκλεισε τον Απόλλωνα Πεταλιδίου τον οποίο νίκησε 0-8 εκτός έδρας.

Στον 2ο γύρο απέκλεισε τον Ολυμπιακό Καλαμάτας τον οποίο νίκησε με 5-0 στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.

Στον 3ο γύρο απέκλεισε τον Τσικλητήρα Πύλου τον οποίο νίκησε με 1-0 στο γήπεδο του Μεσσηνιακού.

Στην ημιτελική φάση η Καλαμάτα απέκλεισε τον Πανθουριακό. Εχασε 2-1 στο πρώτο ματς στο γήπεδο του Μεσσηνιακού, αλλά νίκησε με 3-1 στη ρεβάνς στο Αθλητικό Κέντρο της ΕΠΣΜ στον Κοορδία.